Še 100 € do brezplačne dostave
Prva stran - AKCIJSKA PONUDBA
Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019 Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019 Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019 Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019 Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019

Mont Ventoux in Pireneji 14. - 22. 9. 2019 « Nazaj

Mont Ventoux oz. Velikan Provanse je od slovenske meje oddaljen 850 kilometrov in bo predstavljal naš prvi cilj potovanja. Velikan Provanse ali plešasta gora je 1912 metrov visoka gora, ki je ime dobila predvsem po vetru (franc. venteux - vetroven). Zabeležena največja hitrost vetra na vrhu znaša preko 320 kilometrov na uro. Mont Ventoux pa ni postal slaven zaradi svojih vetrovnih razmer, ampak predvsem zaradi dobro poznane dirke Tour de France. V svoji zgodovini je že kar 10-krat gostil cilj etape, še dodatnih 6-krat pa so se kolesarji med etapo peljali preko njega. Dovolj dober razlog, da se najnj odpravimo tudi mi.

Naše potovanje bomo nadaljevali do 400 kilometrov oddaljenega kraja Bagnères-de-Luchon. Ta leži v južnih Pirenejih in je lansko leto gostil štart 17. etape Toura. Celotno etapo, 65 kilometrov, boste prevozili tudi sami. S kolesom se boste podali preko prelazov Col de Peyresourde, Col de Vall Louron Azet, Col de Portet in se pomaknili v samo osrčje Pirenejev, pod eno izmed legend dirke po Franciji - Col du Tourmalet. Preko prelaza Col d Aspin se boste podali proti legendarnemu "Tourmaleju". Pred nami bo še tri dni kolesarjenja po vrhovih okrog kraja Argeles Gazost, ki nam bo nudil prenočišče vse do zaključka našega raziskovanja Pirenejev. V tem času bomo osvojili še smučarsko središče Hautacam, legendarni vzpon na Col d Aubisque in naravni rezervat - Cirque de Gavarie. Po zadnji Pirenejski noči nas bo čakal transfer do Mentona. Mesto ob Azurni obali, le streljaj stran od mondenega Monaca in Nice nudi idealno izhodišče za kolesarjenje in pogosto predstavlja zimsko pribežališče profesionalnih kolesarjev. Popoldne bomo izkoristili za poležavanje na plaži ter polnjenje baterij pred zadnjo, 9 ur dolgo, vožnjo proti Sloveniji. Skupaj boste v 8 dneh potovanja prekolesarili približno 500 kilometrov in 15.000 metrov višinske razlike.

Izdelka trenutno ni na zalogi.

Podrobnejši opis

1. dan (14. september): Ljubljana - Mont Ventoux

V zelo zgodnjem jutru se bomo iz Slovenije preko Italije odpeljali proti osamelcu sredi francoske Provanse. Na Mont Ventoux se bomo začeli vzpenjati iz Bedoina, ki velja za najbolj strmo pot in do vrha bomo morali premagati 21,8 kilometrov, s 1617 višinskih metrov razlike. Iz vrha se bomo spustili v tipično provansalsko vasico iz 10. stoletja - Malaucene, kjer se bomo v bližini namestili v apartmajski hiši in preostanek dneva preživeli v sproščenem vzdušju.

Podrobnosti kolesarjenja: skupno boste prekolesarili 55 km in 1800 višinskih metrov.

2. dan(15. september): Premik v Pireneje 

Zjutraj se bomo izpod vznožja Mont Ventouja s kombijem odpeljali proti novim izzivom v Pirenejih. Namestili se bomo v Bagnères-de-Luchon, ki nam bo nudil idealno izhodišče za naslednja 2 dni kolesarjenja. Po namestitvi in kosilu se bomo odpravili na kolesarjenje do smučarskega središča Superbagneres. Do cilja vzpona na višini 1800 metrov nad morjem, boste morali prevoziti 18,5 kilometrov vzpona s povprečnim naklonom 6,3% medtem pa boste premagali 1195 metrov višinske razlike. Na vrhu bomo ob čudovitem razgledu popili kakšno kavo, naredili nekaj obveznih fotografij in se spustili nazaj do izhodišča v Bagneres de Luchon. Vsi tisti, ki ne boste želeli varčevati z močmi se boste lahko odpravili še na Port de Bales ali z drugimi besedami na Col de Bales. Le ta leži na višini 1755 metrov in do vrha boste, po približno 20 kilometrih s povprečnim naklonom 5,7%, morali premagati dodatnih 1125 metrov višinske razlike.

Podrobnosti kolesarjenja: prikazana je trasa do smučišča Superbagneres in nazaj.

3. dan (16. september): Bagneres de Luchon - Col de Peyresourde - Loundenville - Col de Val Louron Azet - Col de Aspin - Campan

Zjutraj bomo prtljago zopet naložili v spremljevalno vozilo in se odpravili na kolesarjenje. Prevozilo bomo del ene najkrajših etap Dirke po Franciji. V zgodovini te slovite dirke je bila 17. etapa lanskega Toura dolga le 65 kilometrov. Iz Bagneres de Luchon se bomo brez ogrevanja začeli vzpenjati na Col de Peyresourde. Do vrga bomo morali prevoziti 15.3km in 939 metrov višinske razlike s povprečnim naklonom 6,1%. Da vam bo nekoliko lažje, lahko pričakujete ob cesti kamnite oznake iz katerih boste lahko razbrali koliko vam še manjka do vrha. Po obveznem fotografiranju na vrhu, katerega je v francoski zgodovini Tour prečkal že več kot 50-krat, se bomo spustili v vasico Loudenville. Od tam bomo napadli naslednji cilj - Col de Val Louron Azet. 1580 metrov visok prelaz nam bo služil kot overtura pred zadnjim vzponom na 1489 metrov visok Col de Aspin. Tam se bo po 65 kilometrih končala naša brutalna etapa. Sledil bo le še spust do naše apartmajske hiše v Campanu.

Podrobnosti kolesarjenja: skupaj boste prekolesarili 73 kilometrov in 2560 višinskih metrov.

4. dan (17. september): Campan - Col du Tourmalet - Argeles-Gazostu

Zjutraj bomo naložili prtljago v kombi, kajti prišel bo čas za premik v našo Pirenejsko "bazo" za naslednje 4 dni. Preko prelaza Col du Tourmalet se bomo namreč premaknili v naš novi "dom" v Argeles - Gazostu. Tourmalet, z 2115 metri nadmorske višine velja za najvišji prelaz v francoskem delu Pirenejev. Tourmalet pa ni le najvišji francoski prelaz v Pirenejih, ampak je tudi prava legenda Toura. Izmed vseh vzponov je prav Col du Tourmalet v vsej zgodovini največkrat prevožen vzpon Toura. Zato da je ravno ta vzpon tolikokrat gostil Tour, je bil v veliki meri zaslužen tudi Jacques Goddet. V ta namen so dolgoletnemu direktorju Dirke po Franciji (1936-1987) na vrhu postavili tudi spomenik. Po osvojeni legendi vzpona na Tourmalet, se boste lahko s kolesi spustili v dolino do naše nastanitve, kjer bomo v sproščenem vzdušju preživeli preostanek dneva.

Podrobnosti kolesarjenja: po približno 22 kilometrih boste osvojili najvišjo točko dneva, Col du Tourmalet, na višini 2215 metrov nadmorske višine, sledil pa bo 46 kilometrski spust. Skupno boste prevozili 58 kilometrov in 1500 višinskih metrov.

5. dan (18. september): Prosti dan

Po štirih dneh kolesarjenja bo prav prišel prost dan. Napolnili se bomo s svežo energijo in nabrali novih moči za zadnje tri dni kolesarjenja.

6. dan (19. september): Luz Ardiden in Hautacam

Po zajtrku bo napočil čas za nove izzive. Pred nami bosta 2 epska vzpona, ki sta tudi stara znanca Dirke po Franciji, zato bi ju bilo greh izpustiti. Prvi od njiju je Luz Ardiden. Do tja nas bo vodilo 29 kilometrov vzpona s 1635 metri višinske razlike in povprečnim naklonom 6,9%. Luz Ardiden je v preteklosti že 8-krat gostil dirko po Franciji, 2-krat pa ga je obiskala tudi Dirka po Španiji. Po fotografiranju na vrhu, se bomo odpravili v dolino. Tisti bolj zagnani se boste lahko s kolesi podali še na 1560 metrov visok vzpon do smučarskega središča Hautacam in povratek v "bazo".

Podrobnosti kolesarjenja (1. možnost): Luz Ardiden - skupno se boste pozvpeli za dobrih 29 kilometrov in naredili 1635 višinskih metrov.

Podrobnosti kolesarjenja (2. možnost): Hautacam - naredili boste 18 kilometrov vzpona in 1145 višinskih metrov ter se spustili nazaj do apartmajev. 

7. dan (20. september): Krožna vožnja in Col d’Aubisque

Osrednji cilj dneva bo kolesarjenje preko prelaza Col d’Aubisque. Sloviti Tour ga je od leta 1947 prečkal že kar 48-krat. Bolje pripravljeni boste lahko naredili krožno vožnjo, z dolgim uvodom po ravnini mimo Lurda, vse do Larunsa, od koder se začne cesta vzpenjati v nebo. Vsi tisti, ki boste želeli varčevati z energijo, se boste s kombijem prepeljali čez ravninski del trase in boste lahko s svežimi nogami zagrizli v klanec. Vzpon na Col d’Aubisque iz Larunsa, se vse do term Eaux-Bonnes vzpenja precej nežno. Po tem pa vam vse do vrha, s povprečnim naklonom okrog 8 %, ne bo pustil dihati. Dolžina vzpona je 16,6 kilometrov in zavoljo nežnega začetka, je povprečni naklon "samo" 7,2 %, premagati pa boste morali 1190 metrov višinske razlike. Ko boste osvojili vrh, se boste okrepčali in preoblekli. Skupaj bomo počakali na prihod zadnjega udeleženca potovanja ter občudovali razgled iz te legende Toura. Sledil bo spust in možnost dodatnega "gratis" vzpona na fotogeničen Col des Borderes. Od tam pa le še spust do naše "baze" v Argeles-Gazost.

Podrobnosti kolesarjenja: skupaj boste prekolesarili 120 kilometrov in naredili 2616 višinskih metrov.

8. dan (21. september): Skriti biser Pirenejev - Cirque du Troumouse ali kopanje v Mentonu 

Zjutraj se bomo pogovorili o počutju in utrujenosti, kajti za nami bo kar nekaj prekolesarjenih kilometrov. Ena od možnosti je, da si ogledamo še Cirque du Troumouse, največji naravni arhipelag v Pirenejih. Nastal je kot posledica ledeniške erozije. Na njem se do danes še ni končala nobena izmed etap Toura ali Vuelte. Ta del je namreč zaščiten kot nacionalni park. Francozi so ocenili, da ves vrvež Toura ne bi dobro vplival na floro in favno. Od apartmajske hiše do vrha nas čaka 47 kilometrov, med tem pa se bomo morali povzpeti 2012 metrov nad morje. Traso se seveda lahko tudi skrajša na način, da se začetni del do začetka vzpona prepeljete v kombiju in tako odpeljete samo najlepši del trase. Po osvojenem vrhu pa se odpravimo na dolgo pot proti domu. Naše zadnje prenočišče je rezervirano v Mentuno. Le ta leži ne daleč od francosko-italijanske meje na Azurni obali. Pogosto predstavlja zimsko pribežališče profesionalnih kolesarjev, ki tam zaradi ugodne klime trenirajo pred začetkom sezone.

Skladno z željami, se lahko v Menton premaknemu tudi zjutraj in tako popoldne izkoristimo za poležavanje na plaži.

Podrobnosti kolesarjenja (celoten vzpon): skupno boste prekolesarili slabih 47 kilometrov in 2012 višinskih metrov.

9. dan (22. september): Čas za odhod domov

Zjutraj se bomo po zajtrku odpravili proti domu. Pred nami bo 700 kilometrov vožnje do slovenske meje. Prihod domov je planiran v večernih urah.

Nastanitev:

4 nočitve z zajtrkom v hotelih in apartmajih z dvo-/troposteljnimi sobami ter 4 nočitve v apartmajski hiši.

Prevoz koles:

Kolesa so med prevozom shranjena v zaklenjeni in zaprti box prikolici z nosilcem za kolesa (enako kot pri strešnih nosilcih). na destinaciji se kolesa shrani v hotelih/apartmajih in se jih na start/cilj zopet vozi v zaprti prikolici.

Ponudba vključuje:

- vse prevoze in cestnine v sklopu potovanja,

- 4 nočitve z zajtrkom v hotelih in apartmajih,

- 4 nočitve v apartmajski hiši,

- 8 dni vodenega kolesarjenja po Franciji,

- ostala vodenja po programu,

- elektrolitski napitki med kolesarjenjem,

- spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,

- osnovni servis koles ob morebitni okvari,

- slovensko vodenje,

- spremstvo, stroške organizacije in priprave potovanja.

Možna doplačila:

- morebitne vstopnine in ogledi v prostem času,

- izposoja kolesa za čas potovanja 160 €,

- zavarovanje rizika odpovedi 5 % vrednosti potovanja.

Potrebna oprema:

Za kolesarjenje potrebujete normalno delujoče cestno kolo, topla oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade in svetujemo, da s seboj prinesete kakšno rezervno zračnico. Tlačilka bo na voljo v kombiju. Vse trase kolesarjenja se lahko poljubno tudi skrajša, saj je kombi ves čas v bližini.

Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost. 

Kako se prijavite?

1. Na začetku zapisa kliknite gumb V KOŠARICO in sledite navodilom za nakup. Po vnosu vaših podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu zneska potovanja vam pošljemo račun in prijavnico za potovanje.

2. Na mail: klemen@natekmi.siV prijavo zapišite: Ime in priimek, naslov bivališča, rojstne podatke in kontaktno številko.

Vaša prijava bo potrjena s plačilom akontacije in je možna do zapolnitve vseh mest.

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 040/234-246 ali po elektronski pošti: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto natekmi športni center

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.