Še 100 € do brezplačne dostave
Prva stran - AKCIJSKA PONUDBA
Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020

Andaluzija in skok v Gibraltar! 22.-29. marec 2020 « Nazaj

Pozor! Na voljo le še eno prosto mesto!
Andaluzija! Sončna regija na skrajnem jugu zahodu Španije. Apnenčasti vrhovi, bele vasi, spektakularni razgledi, skrite in ne prometne ceste globoko v podeželju, tapasi, okusno oljčno olje, slavno oblečeni bikoborci v gneči mesta - vse to in še več nam bo ponudila Andaluzija z mešanico evropske in arabske kulture.  
Ob 700 kilometrih kolesarjenja skozi regijo bomo ves čas potovali med turistično Ruoto del Sol (Sončna obala Španije - 300 sončnih dni na leto) in manjšimi mesti z bogato zgodovino v notranjosti. Ob popoldnevih po kolesarjenju pa bo čas tudi za tapase v katerem izmed lokalnih barov in sprehod do lokalnih znamenitosti!

  

InStock
734,00 €
-0%
Na zalogi ( 1 )

Podrobnejši opis

1. dan (22.marec): Transfer v Andaluzijo
Zjutraj se bomo z organiziranim prevozom odpeljali v Benetke. Sledil bo check-in prtljage in koles (lahko si ga tudi izposodite v Malagi) in že bomo leteli proti Malagi. Po pristanku sledi organiziran prevoz do hotela, sestava koles in večerni skok v center  v eno izmed lokalnih restavracij. 

2. dan (23.marec): Zaledje Andaluzije - Ronda
Po hotelskem zajtrku bo čas za akcijo. Zapustili bomo tako imenovano sončno obalo in se odpravili proti zaledju Andaluzije. Naš cilj bo Ronda. Mesto s 35.000 prebivalci leži na samem robu pečine  in je znano predvsem po bogatem pečatu Mavrov*, ki so tu živeli v preteklosti, najstarejši ohranjeni bikoborski areni iz leta 1749 in po 120 metrov visokem mostu v katerem se je včasih nahajal zapor. 
Skupno boste prevozili 103 kilometre in 1650 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:
(vsem tistim, ki stran spremljate preko mobilnih telefonov predlagamo, da za pomikanje nižje na strani podrsate  s prstom ob zemljevidu)* "Mavri" - muslimanska vojska sestavljena iz Berberov, severnoafriškega plemena in Arabcev, ki so leta 711 našega štetja napadli območje Španije ustvarili islamsko cesarstvo - ostanki le tega so vidni v celotni Andaluziji.

3. dan (24.marec): Naravni park Grazalema
Na sporedu bo krožna tura v osrčje naravnega parka Grazalema. Začeli bomo z razgibanim terenom vse od Ronde do vasice Zahara de la Sierra, ki velja za eno najbolj fotogeničnih belih vasic v gorovju Grazalema. Tam se bo začel vzpon na Puerto de Las Palomas. Gre 13,8km dolg vzpon s povprečnim naklonom 6%. V 826 višinskih metrih vzpona se boste povzpeli 1189 metrov nad morjem.  Za občutek - Steven Kruijswijk je leta 2018 med 4. etapo dirke Routa del Sol 2.HC potreboval za vzpon 33 minut in 55 sekund. 
Po končanem vzponu se bomo spustili v vas Grazalema, ki velja za središče istoimenskega naravnega parka. Tisti bolj utrujeni se boste lahko odpravili proti hotelu in dan izkoristili za raziskovanje Ronde (skupno 86 km), ostale pa bo čakal še en krog po nacionalnem parku z dodatnim vzponom na 1103 metrov visoki Puerto del Boyar - gre za 16,3km dolg vzpon s povprečnim naklonom 5,2% in višinsko razliko 893m. Po vzponu bo sledil ponovni obisk bele vasice Grazalema in še 15 kilometrov razgibanega terena do izhoda iz parka. Skupno bo to naneslo 126 kilometrov in 2919 metrov višinske razlike (brez skrbi, traso lahko tudi skrajšate!). 
Podrobnosti trase:
Po končanem kolesarjenju bo sledilo prosto popoldne v Rondi - sproščeno pohajkovanje po mestu, ogled lokalnih znamenitosti in večer ob tapasih. 

4. dan (25.marec): Ronda - Gibraltar
Zjutraj bomo vašo prtljago naložili v kombi, vi pa se boste s kolesi odpeljali proti Gibraltarju - majhni angleški koloniji na skrajnem jugu Iberskega polotoka. Trasa bo sicer v prvem delu precej razgibana od 60km naprej in vse do prečkanja meje z Gibraltarjem pa boste lahko kolesarili brez skrbi pred vzponi. Turo boste zaključili z vzponom na 426 metrov visoko Gibraltarsko skalo v družbi makaki opic. Po obveznem fotografiranju Gibraltarske ožine in afriške celine, ki bo na dosegu roke bo sledil spust v mestece in obvezno angleško popoldne - fish & chipps namesto tapasov in pivo namesto vina - no, ali pa samo skodelica angleškega čaja :). 
Podrobnosti trase:

5. dan (26.marec): Coffee ride - dan odmora 
Po 3 zahtevnih etapah bo napočil tudi čas za počitek. Pred nami bo 50 kilometrov obalnega kolesarjenja s 700 višinskimi metri vzpona. Prost preostanek popoldneva boste lahko izkoristili za poležavanje ob bazenu ali obisk turističnega mesta Estepona. 
Podrobnosti trase:

6. dan (27.marec): Gorska etapa!
Pred nami bo kratka, a vse prej kot lahka etapa z 90 kilometri in 3000 višinskimi metri vzpona! Zanimiv podatek je tudi, da se boste v uvodnih 22km dvignili za 1300 višinskih metrov - iz morja direktno na najvišji vrh naravnega parka Los Reales de Sierra Reales. Pokrajina bo v tem delu poti precej zelena, neokrnjena in predvsem ne prometna, kajti do ne ravno številčnih vasi zaledja v značilni beli barvi se odpravijo le redki turisti. Izjema bo mestece Juzcar, kjer bomo končali kolesarjenje. Mestece so leta 2011 za potrebe snemanja filma o risanih junakih Smrkcih pobarvali v za njih značilno modro barvo in od takrat je mestece doživelo pravi turistični preporod.   
Podrobnosti trase:

7. . dan (28.marec): Malaga!

Kolesarjenje bomo tokrat začeli kar se le da zgodaj, kajti za zadnji dan potovanja po Andaluziji se spodobi, da si ogledamo tudi glavne znamenitosti Malage! Tisti najbolj "divji" boste kolesarili od kot ponavadi - od hotela do hotela. Kdor pa bo imel željo in utrujene noge od tedna, ki bo za nami pa se bo lahko prvi del poti tudi peljal v kombiju in tako privarčeval nekaj energije za popoldansko pohajkovanje po Malagi. 
Najbolj pridni boste prevozili 118km in 1883 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:Po nastanitvi v hotelu bo sledilo vračilo izposojenih koles/pakiranje lastnih koles in popoldanski ogled Malage z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

8. dan (29.marec): Ljubo doma, kdor ga ima!
Zgodaj zjutraj se bomo z organiziranim prevozom odpeljali na letališče. Sledil bo povratni let v Benetke in od tam ponovno z organiziranim prevozom do Ljubljane in Celja. 

Kakšno je marčevsko vreme v Andaluziji?
Temperature marca v Andaluziji se tekom dneva gibajo okrog 20 stopinj. Ponoči se lahko v zaledju ohladi tudi na 9 stopinj, medtem ko v obalnih mestih temperatura pade malenkost manj.  V povprečju je v marcu 6 sončnih ur na dan in v tem času bomo tudi mi poskušali izpeljati vse naše ture. 
Kakšna kolesarska oblačila potrebujem?
Osnovna oprema bi bil kratek komplet dresov, rokavčki, brezrokavnik in nogavčniki. Če se bo v torbi znašel tudi kakšen dolg dres in anorak za primer dežja ne bo nič narobe.  
Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Glede na to, da se selimo iz dneva v dan skozi Andaluzijo, bomo v primeru vremena nesprejemljivega za kolesarjenje prtljago in kolesa naložili na kombi in opravili transfer v naslednji hotel.
Kaj pa če so kolesarske ture zame pretežke?
Brez skrbi, skozi celotno potovanje bo na voljo tudi spremljevalno vozilo. Tako, da lahko turo vedno skrajšate oziroma si jo olajšate na najtežjih delih poti.
Kaj je vključeno v ceno?
- transfer vas in vašega kolesa na relaciji Ljubljana - letališče Benetke - Ljubljana
- vsi kombi prevozi na destinaciji
- 7x nočitev z zajtrkom ( 1 noč 4***, 4 noči 3***, 2 noči 2**)
- okrepne postaje med kolesarjenjem
- izotonični in ostali osvežilni napitki med kolesarjenjem
- spremljevalno vozilo med kolesarjenjem
- izredni servis kolesa na terenu
- stroški organizacije potovanja
Kaj ni vključeno v ceno potovanja?
- letalska karta: 
zaradi pogostih odpovedi letov letalskih prevoznikov smo bili prisiljeni nakup letalskih kart opraviti šele ob prijavi potnikov.
V Andaluzijo (Malaga) bomo leteli z letalskim ponudnikom Ryanair dne 22.3. iz letališča Venice Treviso na letališče Malaga in se vračali iz letališča malaga na letališče Venice Treviso dne 29.3. V obe smeri leti direkten let. 
Glede na trenutno cene (3. december) se cena letalske karte z 1 malim kosom ročne prtlage + 1 kosom ročne prtljage do 10 kilogramov giblje okrog 119€ + strošek prevoza kolesa (opcijsko) 120€. 
Ob prijavi na potovanje bomo namesto vas opravili tudi nakup letalske karte, ker pa se cene dnevno spreminjajo je letalsko karto nemogoče vključiti v osnovno ceno potovanja.
Možna doplačila?
- izposoja kolesa v Andaluziji od 156€ naprej za celotno obdobje potovanja (karbonsko kolo Orbea Orca M30, oprema Shimano 105),
- zavarovanje za primer odpovedi:
     - enostavno kritje 29,7€
     - razširjeno kritje 41,3€
Podrobnosti posameznega zavarovanja lahko preberete na povezavi: 
https://www.zav-sava.si/media/store/sl-SI/Dokumenti-web/Obrazci-in-dokumenti/IDD/IPID-Kreditna/Zavarovanje-rizika-odpovedi-turisticnih-potovanj.pdf
- enoposteljna soba 249€.

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Lahko nam pošljete tudi email z vašimi osebnimi podatki (ime, priimek, naslov in datum rojstva - enako kot v osebnem dokumentu) na naslov klemen@natekmi.si s pripisom Prijava Andaluzija ali pa nas pokličete na 040 656 599 (Klemen). 

Vas še karkoli zanima?
Pokličite nas na 040 65659
9 ali nam pošljite sporočilo na klemen@natekmi.si in odgovorili vam bomo!

 

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto natekmi športni center

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.