Piemont :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Zemljevid kolesarskega potovanja Skrivnosti prelazi Gira in Toura!

1. dan, 10. julij 2024: Piemont in Col del Nivolet v vsem svojem sijaju!
Zgodaj zjutraj bomo v Celju in Ljubljani kolesa naložili na spremljevalno vozilo in pred nami bo dolga vožnja preko Padske nižine skoraj vse do Torina. V Ivrei pred vstopom v široko dolino Aoste bomo zapustili avtocesto in se usmerili v dolino reke Orce, proti osrčju Nacionalnega parka Gran Paradiso. Cesta bo vedno ožja in naposled bomo kolesa razložili iz spremljevalnega vozila. Prišel bo čas za prvi vzpon na kolesarskem potovanju po Piemontu. 
Pred vami bo vzpon na 2641 metrov visoki Col del Nivolet. V 40 kilometrih se boste povzpeli za 2000 višinskih metrov, na koncu pa boste nagrajeni s čudovitimi razgledi na jezeri Serru in Agnel, ki nudita vodno zalogo  za vroče poletne dni v bližnjem Torinu. Vzpon na Col del Nivolet sicer velja za 10 najvišji asfaltiran vzpon v Evropi. Zaradi dvoje odročnosti in lege v naravnem rezervatu, je Giro vzpon obiskal zgolj enkrat v 13. etapi Gira 2019. Takrat je bil do zadnjih kilometrov v begu “naš” Jan Polanc, etapo pa je v zaključku dobil Rus Ilnur Zakarin.
Po končanem vzponu sledi spust v dolino po isti trasi in nastanitev v enem izmed manjših hotelov. 
Skupno boste prvi dan prekolesarili 72 kilometrov in 1730 višinskih metrov vzpona. 
Preveč zahtevno? Brez skrbi, v kolikor boste od same vožnje preveč utrujeni, lahko kolo mirno počaka v spremljevalnem vozilu. 

Zemljevid in profil trase. 

Pogled na zadnje kilometre vzpona na Col del Nivolet.

2. dan, 11. julij 2024: Najvišji asfaltirani mednarodni prelaz v Evropi
Zjutraj bomo po hotelskem zajtrku prtljago in kolesa naložili v spremljevalno vozilo in ponovno bo čas za "biciklizem turizem". Sledi 180 kilometrov transferja pod vznožje najvišjega mednarodnega mejnega prehoda v Evropi. Naš cilj - Colle del Agnel bo 2744 metrov nad morjem. Le ta leži na meji med Italijo in Francijo in kot takšen velja za najvišji mednarodni prelaz v Evropi, prelaz je tudi stari znanec tako Toura kot tudi Dirke po Italiji (na spustu proti francoski strani, je leta 2016 padel Steven Kruijswijk in takrat tudi izgubil roza majico). Mi se bomo z vrha po isti poti spustili nazaj na italijansko stran, kjer bomo prespali v kraju Sampeyre, na samem izhodišču 3. etape.  Dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.
Skupno boste 2. dan potovanja prekolesarili 61 kilometrov in 1880 višinskih metrov vzpona. 
Preveč? Brez skrbi, spremljevalno vozilo bo z vami in trasa se lahko vedno brez težav prilagodi. 
Premalo? Tudi tukaj ni težav! Lahko se spustite na francosko stran prelaza Agnel in tako pridobite dodatne višinske metre vzpona, ali pa v samem začetku ravninski del poti zamenjate z vzponom na Colletto di Brondelo, kar bo pomenilo dodatnih 450 višinskih metrov vzpona. 

Zemljevid in profil trase. 

Pogled z najvišjega mednarodnega prelaza v Evropi Colle del Agnelo, 2744 metrov nad morjem.

3. dan, 12. julij 2024: Colle di Sampeyre in možnost kraljevske etape.
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Kmalu po začetku kolesarjenja se boste začeli vzpenjati po asfaltirani "kozji stezici", ki vas bo pripeljala na 2284 metrov visoki Colle di Sampeyre. Na vrhu sledi okrepna postaja in občudovanja vreden razgled na praktično vse smeri Kotijskih Alp. Sledil bo prav tako ozek spust v dolino, kjer bo potrebno sprejeti naslednjo veliko odločitev. Kraljevska etap? DA ali NE? Vsi tisti, ki boste imeli kolesa dovolj se boste lahko po dolini spustili vse do hotela v Cuneo ali pa se nam pridružili v spremljevalnem vozilu na panoramski vožnji preko prelaza Fauniera, do spomenika italijanski kolesarski legendi Marcu Pantaniju. Za vse ostale, ki ste si zgoraj odgovorili z DA, bo vzpon predstavljal dodatnih 25 kilometrov vzpona s 1600 metri višinske razlike. 
Vas mika a je to vseeno preveč za vas? Brez skrbi, po želji vas prvi del vzpona na Sampeyre lahko prepeljemo tudi v spremljevalnem vozilu in tako odvozite zgolj tisti lepši del, ki poteka nad gozdno mejo - na ta način pa mimogrede prihranite tudi 1000 višinskih metrov vzpona!
Skupno lažja trasa: 101 kilometrov in 2090 višinskih metrov vzpona.
Skupno težja trasa: 95 kilometrov in 3200 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti lažje in težje trase tretjega dne kolesarskega potovanja po Piemontu!

4. dan, 13. julij: Col de la Lombarde in skok v Francijo!
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Naš osrednji cilj bo vzpon na Col de la Lombarde. Ozka in vijugasta cesta s čudovitimi razgledi nas bo najprej popeljala do fotogeničnega samostana Sant Anna di Vinadio, od tam pa bomo nadaljevali do vrha 2350 metrov nad morjem. Sledi okrepna postaja in fotografiranje čudovitih razgledon in kasneje spust mimo smučarskega središča Isolla 2000 (kjer bo tudi cilj 19. etape Toura 2024) v Francijo. V kraju Isola se bomo nato usmerili desno proti zadnjemu cilju našega kolesarskega potovanja po skritih prelazih Gira in Toura -  2802 metrov visoki Cimma de la Bonette. Prenočišče imamo rezervirano v kraju Auron, ki nam bo ponudil odlično izhodišče za zadnji dan raziskovanja skritih prelazov Gira in Toura! Po prihudo v hotel bo na sporedu nekaj prostega časa, dan pa bomo zaključili z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.
Skupno boste četrti dan prekolesarili 66 kilometrov in 2400 višinskih metrov vzpona. Po želji pa si lahko etapo seveda tudi skrajšate s pomočjo spremljevalnega vozila. 

Zemljevid in profil lažje trase. 

Pogled  proti zaključnim kilometrom vzpona na Col de la Lombarde.

5. dan, 9. julij: Ciimma de la Bonette in hop proti domu!
Pred nami bo še zadnja tura! Na zajtrk se bomo tokrat odpravili že ob 7.00 uri, po končanem zajtrku pa bomo zagrizli v neuradno najvišji Francoski prelaz Cimma de la Bonette! Zakaj neuradno? Uradni prelaz leži približno 100 metrov nižje, Francozi pa so v želji po  najvišji cesti v Evropi asfaltirani še dodatno zanko okrog vrha Bonette do višine 2806 metrov nad morjem in tako dobili naziv najvišje asfaltirane ceste v Alpah! Vrh je Dirka po Franciji sicer prvič obiskala leta 1962, ponovno pa ga bo dirka obiskala tudi letos, pred zaključkom sedaj že znanega vzpona na Isola 2000. 
Po dobrtih 35 kilometrih kolesarjenja vas bo na vrhu čakala okrepna postaja in obvezno fotografiranje, od tam pa se bomo spustili na drugo stran prelaza, kjer se boste v kraju Jausiers naposled preoblekli. Kolesa bomo naložili na spremljevalno vozilo in okrog dvanajste ure bomo odrinili proti Sloveniji. Povratek je predviden v poznih večernih urah.
V sklopu zadnjega dne potovanja boste prekolesarili 56 kilometrov in 1700 višinskih metrov vzpona.

Zemljevid in profil trase. 

Pogled v dolino z najvišje ceste v Alpah!

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojeste kakšen sladki in/ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Spremljevalno vozilo je med kolesarjenjem vedno v vaši neposredni bližini. V kolikor so med kolesarjenjem razmere za kolesarjenje nesprejemljive lahko vaše kolo vedno naložimo v spremljevalno vozilo - ali pa si iz svoje prtljage vzamete ustrezno dežno / toplo opremo. V praksi to pomeni, da počakamo na najlepši del dneva - takrat po želji odkolesarite vzpon, na vrhu pa se presedete v toplo zavetje spremljevalnega vozila. 

Kje bivamo?
Bivamo v hotelih 3*** z ločenimi dvoposteljnimi sobami z vključenim zajtrkom.

Kaj pa kosilo in večerja? 
V času kosilo boste na kolesu, na večerje pa se bomo odpravili v manše restavracije po priporočilu lokalnih prebivalcev. 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ljubljana - Cuneo - Ljubljana - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja po trasah razpisanega kolesarskega potovanja, 
 • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi z ločenimi posteljami s kopalnico v hotelu***,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje med kolesarjenjen,
 • strokovni spremljevalec v spremljevalnem vozilu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila bomo na kolesu :)

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 180€,
 • najem električnega kolesa 200€
 • najem cestnega kolesa 200€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • med kolesarjenjem vam je na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Preprosto nam pošljite sporočilo na potovanja@natekmi.si v katerem zapišete na katero potovanje bi se želeli prijaviti in v povratnem sporočilu vam bomo poslali predračun za plačilo akontacije v višini 30% vrednosti potovanja. Prijava je potrjena po prejemu plačila akontacije. 

Prijava na naši spletni strani:

Na samem začetku tega zapisa  izbere vrsto plačila. Na voljo imate naslednji možnosti:
- takojšnje plačilo v celoti

- plačilo 30% zneska potovanja (preostanek se poravna po prejemu navodil o odhodu 14 dni do odhoda na potovanja)

Po izbiri zneska plačila kliknete gumb V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim osebnih podatkov se pomaknete na naslednjo točko prijave z gumbom NAPREJ.
Pri načinu dostave izberete:
POTOVANJE - brez stroškov dostave.

Sledi izbira plačila. Plačilo lahko opravite na naslednje načine:
- plačilo s kreditno kartico Mastercard/Visa

- plačilo po predračunu skladno s podatki, ki jih boste prejeli v potrditvi naročila na elektronski naslov

- plačilo z gotovino ob vašem osebnem obisku v naših prostorih na mariborski cesti 105 v Celju.

Na naslednji korak se pomaknete z gumbom NAPREJ.

Sledi pregled in potrditev naročila z gumbom POTRDI NAROČILO.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 30%. 
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.