:: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Zemljevid kolesarskega potovanja Asturia in legendarni vzponi španske Vuelte!

1. dan, 1. julij 2024: Večerni let v Asturijo
Zjutraj po želji še v službo, pozno popoldne pa se bomo dobili na naših zbornih mestih v Celju in Ljubljani od koder se bomo z organiziranim prevozom odpeljali proti Benetkam. Z letališče Benetke Marco Polo bomo vzleteli relativno pozno ob 21:55 uri, na letališču Asturias pa bomo pristali 2 ure in 40 minut kasneje. Po prihodu v Asturijo, počakamo na prtljago in se odpravimo do hotela. Sama majhnost letališča nam omogoča, da smo rezervirali hotel 200 metrov od hotela. 

2. dan, 2. julij 2024: Vzpon na legendarni Alto d Angliru 
Glede na pozni prihod, bomo dan začeli sproščeno. Prevzem najetega spremljevalnega vozila, zajtrk v bližnji kavarni, sestava koles in hop na kolo! Trasa nas bo preko gričevnatih terenov peljala v notranjost Asturije mimo največjega mesta v regiji Oviedo do vznožja vzpona na Angliru. Le ta velja s povprečnim naklonom 10,1% v 12,6 kilometrih za enega najtežjih vzponov na svetu. Tukaj moramo poudariti, da je prvih 6 kilometrov povprečni naklon zgolj 6%, v nadaljevanju pa je precej odsekov z nakloni nad 20%!  Seveda pa ne bo samo težko! Edinstvena pokrajina, skoraj brez navzočnosti avtomobilov na vzponu vam bo ponudila, da boste uživate v živahnih zelenih barvah pokrajine in z vrha tudi ob pogledu na Atlantik in severno obalo Španije.  
Po prihodu na vrh bo sledilo obvezno fotografiranje, okrepna postaja s sladkimi in slanimi prigrizki in že bomo odkolesarili novim izzivom naproti. Spustili se boste v dolino, pred vami pa bo že približno 20 kilometrov razgibanega terena do naše nastanitve v manjši vasi Proaza.  Glede na pozen začetek kolesarjenja se bomo kaj kmalu po prihodu v hotel že lahko odpravili na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij.  
Skupno boste lahko prekolesarili 99 kilometrov in 3240 višinskih metrov vzpona. Zavedamo se, da je to ogromno in zato bomo po želji del skupine prepeljali del poti pred vzponom na Angliru in drugi del skupine po vzponu na Angliru. Na takšen način si boste lahko prihranili do 1000 višinskih metrov vzpenjanja.

Zemljevid trase 2. dne kolesarskega potovanja po Asturiji in fotografija z vzpona na Angliru, kjer je leta 2023 v 17. etapi na Španski Vuelti slavil Primož Roglič. 

3. dan, 3. julij 2024: Preko Puerto de San Lorenzo na Alto de La Farrapona in nazaj. 
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Pred vami bo etapa preko Puerto de San Lorenzo na 1708 metrov visoki Alto de la Farrapona v osrčje naravnega parka Somiedo in ponovno preko Puerto de San Lorenzo nazaj v dolino. Glede na to, da je celotna trasa zopet super zahtevna vam bomo ponovno ponudili, da se ob prvem ali drugem prečkanju  vzpona na Puerto de San Lorenzo prepeljete v spremljevalnem vozilu. Tako prihranite 1000 višinskih metrov vzpona, še vedno pa podoživite vzpon La Farrapona. Slabih 19 kilometrov vzpona z višinsko razliko 1080 metrov vas bo popeljalo na višino 1708 metrov nad morjem v osrčje naravnega parka Somiedo. Le ta velja za najbolj divji in neobljuden del zahodne Evrope, ki ponuja domovanje rjavim medvedom, volkovom, jastrebom, zlatim orlom in risom. 
Po prihodu na vrh sledi povratek po trasi do naše nastanitve v San Martinu, prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
V kolikor boste želeli s kolesom prepeljati celotno traso od hotela do hotela bo to pomenilo 105 kilometrov in 3590 višinskih metrov vzpona. Brez skrbi, kot smo že omenili - spremljevalno vozilo je z vami zato, da vam mimogrede prihrani 1000 ali po želji tudi več višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase in fotografiji z naravnega parka Somiedo. 

4. dan, 4. julij 2024: Vzpona na Gamoniteiru in La Cubilla!
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Celotna trasa četrtega dne kolesarskega potovanja po Asturiji obsega 121 kilometrov in 3420 višinskih metrov vzpona. To bo tudi glavni razlog zaradi katerega vam bomo že zjutraj ponudili delni transfer s spremljevalnim vozilom. 
Prvi bo na sporedu vzpon na 1173 visoki Alto La Cobertoria, tam pa se boste tisti bolj pogumni odcepili levo proti vzponu na Gamoniteiro. 
Vzpon si goro deli že znanim Anglirujem, na nobeni točka pa ne doseže naklonov svojega soseda. Ampak, brez podcenjevanja prosim - še vedno se boste morali povzpeti 1772 metrov nad morjem, kar bo tudi najvišja točka našega potovanja v Asturijo. Po prihodu na vrh sledi postanek in okrepna postaja ob oddajniku ter spust v mesto Pola de Lena, kjer nas pričakuje naša nastanitev. Tisti bolj utrujeni se boste lahko namestili v udobje hotelske sobe, vsi ostali pa se bomo odpravili proti vzponu La Cubilla. 28 kilometrov vzpona s povprečnim naklonom 4,6% in višinsko razliko 1293 metrov vas bo popeljalo 1683 metrov nad morjem. 
Zaradi zmernih naklonov velja za enega najbolj prijetnih vzponov v Asturiji, lokalno pa ga zaradi podobnosti z Alpami pogosto imenujejo asturijski Galibier.
Razgledi na poti vam bomo poplačali vsak meter kolesarjenja in po prihodu na vrh bo sledil le še prijeten spust do naše nastanitve.  
Popoldne boste lahko preživeli po lastnih željah, na večerjo pa se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij.  
 

Podrobnosti trase četrtega dne kolesarskega potovanja po Asturiji in fotografiji z vzpona Gamoniteiro in La Cubilla.

5. dan, 5. julij 2024: Trasferna etapa in vzpon na Puerto de las Senales!
Hotelski zajtrk, prtljago v kombi in veselo na delo! Pred nami je 115 kilometrov in 2210 višinskih metrov kolesarjenja. V kolikor bo to preveč ste lahko brez skrbi - spremljevalno vozilo je vedno v bližini! Prvih 50 kilometrov trase sestavlja blago vzpenjanje po široki glavni cesti do prelaza San Isidro (1520m) v naravnem parku Redes. Prometa bo vedno manj in vi boste vedno bolj uživali! Po kilometrih spuščanja boste namreč zavili proti 1625 metrov visokemu Puerto de Las Senales, preko planote se boste spustili na drugo stran od koder vas čaka 35 kilometrov blagega spuščanja do naše nastanitve ob akumulacijskem jezeru Riano v osrčju gora!
Sledi prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti petega dne kolesarskega potovanja po Asturiji in pogled na jezero Riane, kjer nas pričakuje nastanitev po končanem kolesarjenju. 

6. dan, 6. julij 2024: V osrčje gorovja Picos de Europa!
Zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in gremo! Spremljali nas bodo čudoviti razgledi, blagi vzponi in prijetne temperature, kajti skoraj celotna etapa poteka na nadmorski višini nad 1000 metrov.  
Ob jezeru Riano se bomo ogreli pred začetnim vzponom na Puerto del Ponton (1288m). Od tam se bomo ob spremljavi čudovitih razgledov odcepili proti Puerto de Panderrueda (1450m) kjer bo na sporedu okrepna postaja. Sledi spust in nov vzpon proti Pont de Pandetrave (1562m) od tam se nam bodo odrli čudoviti razgledi na gorovje Picos de Europa. Verjetno se nam z vrha ob občuduvanju razgledov ne bo mudilo, kljub temu da bo pred nami le še 23 kilometrov spusta v dolino in kratek zaključni vzpon do enega izmed kmečkih turizmov, ki nam bo ponudil pristno doživetje lokalnega življenja v teh odmaknjenih krajih. Na večerjo se bomo verjetno odpravili v vasico La Vega ali pa bomo lokalno večerjo naročili na kmetiji kjer spimo. 

Podrobnosti trase 6 dne kolesarskega potovanja po Asturiji in pogledi na gorovje Picos de Europa. 

7. dan, 7. julij: Jezeri Covadonga!
Klasika - zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in gremo na kolo! Do 90. kilometra etapa na pogled ne bo pretirano zahtevna, vseeno pa se bo na razgibanem terenu nabralo 1200 višinskih metrov z 1300 metri višinske razlike. 
Lahko ste brez skrbi, v kolikor boste že preveč utrujeni od celotnega tedna kolesarjenja vas lahko del zapeljemo tudi s spremljevalnim vozilom. Ključnih bo namreč zadnjih 30 kilometrov etape z vzponom do jezer Covadonga. Vzpon do jezer je stalnico dirke po Španiji, cesta je v dobrem stanju in nakloni so zmerni. Po 14 kilometrih vzpenjanja s povprečnim naklonom 6,9% boste tako pred sabo zagledali ledeniški jezeri v osrčju neokrnjene narave narodnega parka Picos de Europa! Po končanem vzponu sledi spust do naše nastanitve in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
Skupno boste 7. dan prekolesarili 122 kilometrov in 2470 metrov višinske razlike. 

Podrobnosti trase sedmega dne kolesarjenja po Asturiji in prvo izmed dveh jezer Covadonga, kjer je v 17. etapi dirke po Španiji leta 2021 slavil Primož Roglič.

8. dan, 8. julij 2024: Slovo od Asturije
Zahvaljujoč poznemu povratnemu letu iz Asturije bomo tokrat lahko tudi zadnji dan opravili resno kolesarsko turo! Po hotelskem zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in že po 20 kilometrih kolesarjenja boste osvojili edini resni vzpon na trasi današnje etape. Povzpeli se boste na 590 metrov visoki Mirador del Fito. Na vrhu nas pričakuje razgledni stolp s katerega bomo občudovali Atlantik in severno obalo Španije. Sledil bo spust proti morju od tam pa se bomo usmerili proti obalnemu mestu Gijon in naprej do našega cilja na letališču. Napočil bo čas za kosilo, vračilo najetih / pakiranje svojih koles, tuširanje, nekaj počitka in naposled bomo ob 19.00 uri poleteli proti Benetkam. 
V Benetkah pristanemo ob 21:30 uri, sledi organiziran prevoz do našega povratka v Ljubljano in Celje. 

Zemljevid osmega dne kolesarskega potovanja po Asturiji. Razgled s ploščadi na Mirador del Fito nam bo na eni strani ponudil razgled na Atlantik, medtem ko se bodo za nami dvigovali impozantni vrhovi narodnega parka Picos de Europa.

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Benetke Marco Pollo dne 1.7. in 8.7.2024,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 5x nočitev, hotel 3*** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi,
 • 1x nočitev, hotel 2** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi, 
 • 1x nočitev, kmečki turizem z odličnimi ocenami gostov
 • 4x nočitev z zajtrkom (ostale dni se bomo za zajtrk dogovorili na poti v hotelu - cena cca 10€/dan/osebo)
 • 7 dni kolesarjenja,
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem,
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • transfer prtljage med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kje spimo?

 1. dan: letališče, Hotel Arias Aeropuerto, hotel***, nočitev
 2. dan: Proaza, La Casona de dos Santos, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 3. dan: San Martin, Hotel Balcon de Aguera, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 4. dan: Pola de Lena, Hotel Ruta dela Plata, hotel ***, nočitev
 5. dan: Boca de Huergano, Tierra de la Reina, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 6. dan: Tollo, Posada de Tollo, kmečki turizem, nočitev
 7. dan: Soto de Cangas, Hotel Rural el Molino,  hotel *** nočitev z zajtrkom
 8. dan: Domača postelja

Kako je s prehrano na potovanju?
Večino dni bivamo v hotelih z vključenim zajtrkom. Tiste dni, ko ni zajtrk že vključen v ceno se bomo za to dogovorili v hotelu ali bližnji kavarni po priporočilu lokalnih prebivalcev. V času kosila smo na kolesu, zvečer pa se odpravimo na večerjo v katero izmed lokalnih restavracij.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek večerje (približno 20€/dan)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 30€/dan

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite elektronsko pošto na potovanja@natekmi.si. 

Kakšno je julija vreme v Asturii?
Julij je najtoplejši mesec v Asturii s povprečno dnevno temperaturo okrog 20 stopinj. Za Asturijo so zaradi mešanja toplega in mrzlega zraka v hribih značilne pogoste padavine, kljub temu pa meseca julija in avgusta veljata za najbolj suha meseca v letu z najvišjimi temperaturami.  

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi in se v naslednji hotel premaknemo po primerni trasi ali s spremljevalnim vozilom.

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.