:: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Zemljevid kolesarskega potovanja: Brač - rekreativno kolesarjenje 2024!

V sklopu našega kolesarskega potovanja boste v 4 dneh na kolesu prekolesarili skupno  219 kilometrov in 4560 višinskih metrov vzpona.  
V povprečju to pomeni 54 kilometrov in 1140 višinskih metrov na dan. 

Podrobnosti potovanja

1. dan, 30. april 2024: Transfer Slovenija - Brač
V zgodnjih jutranjih urah se boste z organiziranim prevozom iz Maribora, Celja in Ljubljane odpeljali proti Dalmaciji. Naš prvi cilj bo luka v Splitu, kjer se bomo vkrcali na trajekt proti Braču. V hotelske sobe bomo prispeli v popoldanskih urah in v kolikor nam bo čas dopuščal se bomo odpravili na uvodno krajšo kolesarsko turo ter po tem na večerjo v hotelski nastanitvi. 

2. dan, 1. maj 2024: Šola kamnoseštva in kamnolom bračkega belega kamna
Dan začnemo kako drugače kot s hotelskim zajtrkom in kavo v lokalnem baru z domačini. Po tem pa? Novim izzivom naproti. Čaka nas krožna kolesarska tura - začeli bomo z nežno vožnjo v smeri Splitske. Od tam se bomo začeli vzpenjati proti naselju Škrip - le ta velja za najstarejše naselje na Braču in od tam nadaljevali proti osrednjemu naselju Nerežišče. Na vrsti bo nekaj premora, da se skupina ponovne zbere in po tem bomo nadaljevali mimo starega vodnega zajetja Dunaj Nerežišča proti planinskemu domu Gažul. Od tam sledi blagi spust do Pražnice in naprej do obmorskega mesteca Pučišća. Le to s klesarsko šolo in bližnjih kamnolomih  braškega belega kamna velja za prestolnico bračkega kamnoseštva. v Pučišću bo za vami že dve tretjini poti, do cilja pa boste med oljčnimi nasadi prekolesarili še zadnjih 15 kilometrov do izhodišča v Postiri. 
Skupno je v sklopu kolesarske trase predvidenih 49 kilometrov in 1150 višinskih metrov vzpona. 
Podlaga in teren kolesarjenja? 54% poti poteka po utrjenih makadamskih poteh in 46% poti poteka po asfaltiranih terenih. 

Podrobnosti trase kolesarjenja in mesto kamna Pučišća. 

3. dan, 2. maj 2024: Milna, Veliki Dolac in  severo zahodna stran otoka! 
Po končanih jutranjih ritualih in zajtrku bomo krenili proti zahodu. Kolesarimo proti mestu Supetar in ob prelepi mestni rivi nadaljujemo proti kraju Sutivan. Tam zavijemo v oljčne nasade in sledi makadamkanje z nekaj vzpona in spusta v smeri vasice Bobovišča na moru. Naš prvi cilj bo najbolj zahodna luka na otoku - kraj Milna, kjer bo na sporedu tudi postanek za osvežitev. Iz Milne se bomo začeli vzpenjali po tipičnem otoškem dolcu (dolina) v smeri Bobovišća, a zelo kmalu bomo zapustili glavno cesto in namesto tega bomo rajši izbrali makadamsko podlago, ki nas bo spremljala skoraj vse do prihoda v Dračevico in Nerežišća. Tam se bo skupina po dobrih 40 kilometrih ponovno zbrala, kajti pred nami bo le še spust mimo Ščita do našega izhodišča v Postiri. Skladno z željami udeležencev potovanja se lahko v Ščitu ustavimo tudi v muzeju otoka Brača ali v muzeju oljčnega olja. Glede na to, da je iz Škripa sledi zgolj spust proti našemu izhodišču se boste lahko o morebitnih ogledih odločili na licu mesta. 
Skupno boste 3. dan kolesarskega potovanja po Braču prekolesarili 50 kilometrov in 970 višinskih metrov vzpona. 55% trase poteka po utrjenih makadamskih poteh in ostalo po asfaltiranih cestah.
Po povratku v hotel sledi prost preostanek popoldneva in hotelska večerja. 

Podrobnosti kolesarske trase in pogled na cerkev v Milni. 

4. dan, 3. maj 2024: Sumartin in vzhodna stran otoka 
Zajtrk. V sklopu današnje ture se bomo podali  na najbolj vzhodno točko otoka Brača, proti mestu Sumartin. Seveda nas najprej čaka razgibana trasa v smeri Pučišča, od tam pa dolg vzpon na greben proti kraju Pražnica. Od tod imamo dve možnosti nadaljevanja ture, lahko po stari makadamski poti, ali pa asfaltirani cesti proti zanimivemu mestecu Humac. Humac je mesto, ki slovi po najboljšem ražnju na otoku. Domačini ga umeščajo med gorske vasi, sled njegove lege na višini okoli 500 m nad morjem. Od Humca naprej, imamo ponovno dve opciji podlage kolesarjenja obe pa nas popeljeta v smeri vzhodnega dela otoka, kamor prikolesarimo mimo mesteca Selca, kjer se ustavimo v prelepem mestnem središču, pri največji otoški katedrali. Spust v Sumartin. Prosto za kopanje in počitek, nato pa sledi  organiziran prevoz organizatorja do našega hotela v Postiri. Večerja, nočitev.
Skupno boste 4. dan prekolesarili 50 kilometrov in 860 višinskih metrov vzpona. Tudi tokrat pa bo 50% poti potekalo po makadamskih poteh, preostanek pa na asfaltirani podlagi. 

Podrobnosti trase in pogled na vasico Selca.

5. dan, 4. maj 2024: Vidova gora! Najvišja “gora” hrvaških otokov 
Zajtrk v hotelu in odhod na lahko bi rekli kar turo presežov! Ta dan se povzpnemo do kraja Škrip, nadaljujemo do Nerezišč, nato pa proti krajinskemu parku Vidova gora. Tu se podamo na prelepo traso, ki vodi skozi gozd iglavcev in preden se boste zavedali boste osvojili najvišji vrh hrvaških otokov - 780 metrov visoko Vidovo goro! Razgled z vrha na Bol iz Zlatni rat vam bo zagotovo pričaral nasmeh na obraz!  Z vrha nato odkolesarimo do vasi Obršje, ki jo zaznamujejo stare kamnite hiše, od tam pa spust na južno stran otoka. Po spustu nas čaka pot na vzhod proti mestu Bol. Počitek na plaži Zlatni rat, čas za osvežitev, nato pa ponovno dolg vzpon na otoški greben do mesta Gornji Humac. Od tod nadaljujemo proti Pražnici, se spustimo na severno obalo otoka in v globoki zaliv mesta Pučišča. Prosto za počitek, osvežitev.
Skupno boste 5. dan kolesarskega potovanja po Braču prevozili 62 kilometrov in 1420 višinskih metrov vzpona. 30% trase poteka po utrjenih makadamskih poteh, preostanek trase pa po asfaltiranih poteh. 
Po končanem kolesarjenju sledi transfer z vozili organizatorja po obalni cesti do našega hotela. Večerja, nočitev.

Podrobnosti trase 5. dne kolesarskega potovanja po Braču in pogled na plažo Zlatni rat (Zlati rt).

6. dan, 5. maj 2024: Čas za povratek v domovino
Vse lepega je enkrat konec in tako bo tudi tokrat. Po hotelskem zajtrku bodo predstavniki naše agencije kolesa naložili na kolesarsko prikolico in z organiziranim prevozom se bomo odpeljali iz Postire proti Supetru na trajekt proti Splitu. Od tam nas čaka še približno 6 ur vožnje do povratka v Ljubljano, Celje in Maribor. 
Povratek je predviden v poznih popoldanskih/večernih urah.  

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Maribor - Celje - Ljubljana - Split - Brač,
 • povratni trajektni prevoz Split - Supetar - Split 
 • transferji na Braču z uradnim vozilom organizatorja,
 • 5x nočitev z vključenim polpenzionom (zajtrk, večerja) v hotelu 4**** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • priprava kolesarskih tur,
 • navzočnost kolesarskega spremljevalca s širokim predznanjem poznavanja terena in servisa koles,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kje spimo?
Hotel Pastura 4****. Rezervirane imamo dvoposteljne sobe v manjšem kraju Postira na severni strani otoka Brač. V ceni sta vključena zajtrk in večerja. 

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi, vstopnine in degustacije v sklopu potovanja

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja
 • najem električnega kolesa (polno vzmeteno  električno gorsko kolo s 625w baterijo in motorjem Yamaha) 200€/celotno potovanje

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite elektronsko pošto na potovanja@natekmi.si. 

Se bojite, da so trase kolesarjenja preveč ali premalo zahtevne?
Brez skrbi, vodja potovanja ima za vsak dan pripravljene možnosti kako si lahko dan na kolesu dodatno začinite v kolikor bo trasa za vas premalo zahtevna. 
Če si boste želeli lažjo traso, pa vam bo vodnik potovanja predlagal,  kako se lahko vaša trasa kolesarjenja prilagodi, da boste porabili kar se le da malo energije!

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.