:: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Zemljevid kolesarskega potovanja Girona 2024

Podrobnosti potovanja

1. dan, 15. marec 2024: Transfer Slovenija - Italija - Španija 
V popoldanskem času se bomo z organiziranim prevozom iz Maribora, Celje in Ljubljane odpeljali proti Primorski in našemu odhodnemu letališču v Trstu. Sledil bo check in prtljage in ob 20:15 boste poleteli proti Barceloni. Polet traja približno  2 uri ob pristanku pa boste pobrali svojo prtljago, na letališču pa vas bo že čakal vodja potovanja z naše agencije in z našim spremljevalnim vozilom se boste odpeljali v dobro uro oddaljeno mesto Girona - naša baza v prihajajočem tednu bivanja bo Hotel Peninsular***.
Glede na pozno uro odhoda bo dopoldne verjetno večina še izkoristila za službene obveznosti in tako boste po večernem letu verjetno brez težav zaspali v objemu hotelske postelje.    
 

2. dan, 16. marec 2024: Uvod v teden kolesarjenja v Gironi!
Dan bomo začeli ležerno. Sproščen hotelski zajtrk, priprava izposojenih koles oziroma sestava lastnih koles in hop na kolo! Večina kolesarjev, ki so že obiskali Girono pravijo, da ni prave kolesarske avanture v Gironi brez vožnje ob obali Coste Brave! Začetnih razgibanih 27 kilometrov nam bo služilo za odličen uvod preden se bomo spustili do Sredozemskega morja in čudovite vasi Tossa de Mar. Tam se bomo po želji ustavili na pijači in se okrepčali pred vzponom na Saint Grau (6% povprečni naklon) - le ta bo z višino 452 metrov tudi najvišja točka prvega dne potovanja. Vrh boste dosegli po 55 kilometrih, dobra novica pa je, da bo to edini večji vzpon v uvodnem dnevu kolesarjenja po Gironi! Skupno boste prvi dan prekolesarili 101 kilometer in 1330 višinskih metrov vzpona. 
Ob povratku v hotel boste lahko popoldne izkoristili za obisk starega mestnega jedra in obisk katere izmed kolesarskih kavarn. 
Na večerjo se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase in pogled na Costa Bravo in ostanke gradu Tossa de Mar.

3. dan, 17. marec 2024: Jezero Banyoles & vzpenjanje na Rocacorbo in Mare de Deu del Mont!
Ogrevalni kilometri na kolesu so za nami in tako bo po hotelskem zajtrku prišel čas, da preizkusimo noge na resnih vzponih!
Medtem, ko boste vi na zajtrku bo vodja potovanja kolesa naložil na spremljevalno vozilo in sledil po transfer do kraja Banyoles ob istoimenskem jezeru. Le ta velja za enega največjih naravnih jezer v Kataloniji.
Ob jezeru boste naposled sedli na kolesa. Na voljo boste imeli 2 trasi. V sklopu prve vas čaka vzpon na enega simboličnih vrhov Katalonije - Mare de Deu del Mont, 1123 metrov nad morjem. V direktnem prevodu bi to pomenilo Gorska Mati Božja, drugo ime s katerim pogosto naslavljajo vrh pa je tudi Porta del Pirineu - Vrata Pirenejev. Zakaj? Z vrha se namreč razprostirajo razgledi proti Pirenejem in v primeru lepega vremena tudi enemu izmed naših ciljev na smučišču Vallter 2000. 
Po spustu z vrha se boste lahko odločili za lahkotnih 30 kilometrov razpeljave do hotela v Gironi ali za dodatni vzpon na  969 metrov visoki Rocacorba - 12,3 kilometra vzpona z 797 metri višinske razlike in s povprečnim naklonom 6,5% bo sigurno lep izziv za zaključek 3. dne našega kolesarskega potovanja po Gironi. Po obveznem fotografiranju razgleda z vrha bo sledil povratek do jezera Banyoles, kjer bomo kolesa naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali do naše “baze” v Gironi. 
Sledil bo prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
Skupno boste v sklopu lažje trase prekolesarili 88 kilometrov in 1480 višinskih metrov, težja trasa pa bo sicer 12 kilometrov daljša, premagati pa boste morali dodatnih 800 višinskih metrov vzpona.    
 

Podrobnosti težje trase in pogled z vrha Mare de Deu del Monte proti vzhodnim Pirenejem.

4. dan, 18. marec 2024: Masiv Les Guilleries in jezero Susqueda!
Hotelski zajtrk, hitra kava v eni izmed kolesarskih kavarn in hop na kolo! Pred nami bo 107 kilometrov dolga krožna vožnja z 1700 metri višinske razlike. Po uvodnih 27 razgibanih kilometrih se bomo začeli počasi vzpenjati do mesteca Saint Hilari Sacalm, mesto v objemu zelenega okolja je sicer znano po številnih izvirih vode - v okolici mesta jih je več kot 100! Tako v mestu deluje tudi polnilnica vode, ki je bila v preteklosti tudi ključna za razvoj tega mesta v središču regije Guilleries. Po prečkanju mesta bo sledil spust v vasico Osor, kjer bo na vrsti okrepna postaja pred začetkom vzpona na 900 metrov visoki Coll de Susqueda. Med občudovanjem razgledom na masiv Les Guilleries se boste ponovno okrepčali in se naposled spustili do akumulacijskega jezera Panta de Susqueda. Po prihodu na 120 metrov visoko brano jezera bo večina hudega za vami. Pred vami bo namreč le še 35 kilometrov razgibanega terena z 200 metri višinske razlike do našega povratka v Girono. 
Popoldne bomo izkoristili za pohajkovanje po mestu in večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

Podrobnosti trase in vasica Osor na trasi 3. etape kolesarskega potovanja po Gironi.

5. dan, 19. marec 2024: Coffee ride in skok v Barcelono!
Po 3 dneh na kolesu se bo sproščen dan več kot prilegel. Dopoldne bomo izkoristili za kratko regenerativno vožnjo s kakšnim postankom za kavo. Popoldne pa bo čas za skok v prestolnico Katalonije! Odložili vas bomo blizu katedrale Sagrada Familia od koder se bomo podali raziskovati staro mestno jedro, uživati v tapasih in vrvežu starega mestnega jedra. Ob dogovorjeni uri se bomo ponovno zbrali in spremljevalno vozilo vas bo odpeljalo do naše nastanitve v Gironi. 
Na večerjo se bomo odpravili po dogovoru - ali v Barceloni ali v Gironi. 
 

6. dan, 20. marec 2024: Najvišja cesta Katalunije - Vallter 2000
Jutranja klasika - hotelski zajtrk, kava, topla oblačila v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Naš cilj je, da bi osvojili smučišče Vallter 2000 v vzhodnih Pirenejih*. Vallter 2000 je Gironi najbližji značilen Pirenejski prelaz, ki je tudi stari znanec španskih kolesarskih dirk. V sezoni 2023 se je tako na vrhu končala 2. etapa Volta Ciclista a Catalunya, Primož Roglič pa je takrat ciljno črto prečkal kot drugi. 
Vzpon sicer ni mačji kašelj. Do vrha 2159 metrov nad morjem vas čaka  22,5 kilometrov vzpona, z višinsko razliko 1209 metrov. 
Glede na to, da boste med etapo odkolesarili iz toplega mediteranskega podnebja v morda tudi zimsko pravljico vas bo v cilju čakalo ogrevano spremljevalno vozilo, v njem se boste pogreli, mi bomo naložili kolesa in z vozilom bomo opravili povratek v našo bazo v Gironi. 
Skupno boste prekolesarili 98,4 kilometre in 2670 višinskih metrov vzpona. 
 *skladno z vremenskimi pogoji in snežnimi razmerami v visokogorju lahko traso odpovemo in jo zamenjamo.

Podrobnosti trase 6. dne kolesarskega potovanja Girona 2024 in fotografija zadnjega kilometra vzpona na Vallter 2000. 

7. dan, 21. marec 2024: La Garrotxa - kolesarjenje med vulkani!
Jutranja klasika - zajtrk, kava in hop na kolo! Naš cilj bo vulkansko območje La Garrotxa. La Garrotha je dom številnih vulkanov, ki so tam bruhali v preteklih tisočletjih in danes ponuja slikovite pokrajine z značilnimi vulkanskimi oblikami. Velja za najbolj impresivno vulkansko pokrajino  na Iberskem polotoku, s približno štiridesetimi vulkanskimi stožci in več kot dvaset lavinskimi tokovi. 
Na tej krožni in razgibani trasi boste prekolesarili 109 kilometrov in 1430 višinskih metrov vzpona.
Se vam zdi to prezahtevno po celem tednu kolesarjenja? Brez skrbi, spremljevalno vozilo je vedno v bližini, mi pa vam bomo svetovali kateri so najlepši deli trase, ki se jih res splača prevoziti in na katerih delih se traso brez slabe vesti skrajša v spremljevalnem vozilu. 
Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

Trasa 7. dne kolesarskega potovanja po Gironi in fotografija pokrajine La Garrotxa. 

8. dan, 22. marec 2024: Parada šampionov in slovo Gironi! 
Hotelski zajtrk in še zadnja revialna vožnja v Gironi! Pred vami bo slabih 60 kilometrov in 900 višinskih metrov vijugastih cest z zmernimi nakloni - kot se spodobi za zadnji dan kolesarskega potovanja! Najprej se boste povzpeli na 356 metrov visoki Santa Pelaia, sledil bo spust in ponovni vzpon na 465 metrov visoki Els Angels. Zaradi bližine mesta Girona oba veljata za enega izmed tistih vzponov, ki jih je obvezno potrebno prekolesariti ob obisku le te! 
Ob povratku v hotel bo čas za pakiranje, vračilo izposojenih koles in hitro kosilo.  
Predvidoma ob 15.00 uri vas bo spremljevalno vozilo odpeljalo proti letališču v Barceloni (BCN) od tam pa boste ob 17:40 uri poleteli proti Trstu. Pristanek je planiran ob 19:40 uri, na letališču vas bo čakal naš organiziran prevoz, ki bo poskrbel za povratek v Ljubljano in Celje.    
 

 
Podrobnosti zadnjega dne kolesarskega potovanja po Gironi.

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Trst dne 15.3. in 22.3.2023,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 7x nočitev z zajtrkom hotel 3*** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi,
 • 7 dni kolesarjenja,
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem,
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • transfer prtljage med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kje spimo?
Hotel Peninsular*** v samem centru Girone. Rezervirane imamo dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in z vključenim zajtrkom. 

Kako je s prehrano med potovanjem?
Bivamo v hotelu z vključenim zajtrkom. V času kosila smo na kolesu, zvečer pa se odpravimo na večerjo v katero izmed lokalnih restavracij.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek večerje (približno 20€/dan)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 30€/dan

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite elektronsko pošto na potovanja@natekmi.si. 

Kakšno je marca vreme v Gironi in kaj bomo počeli pa v primeru slabega vremena?
Dnevne temperature so se v marcu 2023 gibale med 15 in 24 stopinj Celzija (Vreme marec 2023). V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi, zato se obstaja možnost, da se razpored etap in trase etap med samim potovanjem prilagodi. 

Se bojite, da so trase kolesarjenja preveč ali premalo zahtevne?
Brez skrbi, vodja potovanja ima za vsak dan pripravljene možnosti kako si lahko dan na kolesu dodatno začinite v kolikor bo trasa za vas premalo zahtevna. 
Če boste želeli lažjo traso, pa vam bo vodnik potovanja predlagal, da se tisti manj privlačen del trase prepeljete v spremljevalnem vozilu in si tako prihranite nekaj kilometrov in višinskih metrov vzpona. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.