Korzika :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Kam se odpravljamo? Korzika

Korzika je odlična destinacija za cestno kolesarjenje v septembru. Ugodne temperature, manjša gneča turistov in čudovite ceste omogočajo uživanje v panoramskih vožnjah po otoku.
Naravna lepota: Med kolesarjenjem boste doživeli spektakularne razglede na morje, gorske vrhove in zeleno pokrajino. To je odlična priložnost za raziskovanje naravne lepote Korzike na aktivni način.

Geografska lega: Korzika, čudovit otok v Sredozemskem morju, se nahaja med Francijo in Italijo, ponujajoč edinstveno mešanico kultur in slikovitih pokrajin.
Administrativna pripadnost: Kljub svoji geografski oddaljenosti je Korzika uradno ozemelje Francije in ima status posebne regije, imenovane "Collectivité de Corse" (Korzika kot kolektivno ozemlje).

Podrobnosti potovanja

1. dan (23. september 2023): Transfer na Korziko
Kmalu po polnoči se bomo zbrali na naših klasičnih vstopnih mestih (Celje, Ljubljana) in se odpeljali proti Novi Gorici in naprej preko Padske nižine do Livorna na zahodni italijanski obali. Tam se bomo vkrcali na trajekt in pred nami bo slabih 5 ur plovbe do pristaniškega mesta Bastia na vzhodni obali Korzike. Sledila bo namestitev v hotelu, po želji pozno popoldanski coffee ride s kolesi in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

2. dan (24. september 2023): Cap Corse in skrajni sever Korzike. 
Cap Corse na Korziki je raj za kolesarske navdušence. Začetek v Bastii vodi do slikovitega Macinaggia, nato se vzpnemo čez izzivov poln prelaz Col de la Serra (431 m, povprečni naklon 6,2 %). Pot nas popelje do slikovitega Pina in zaključi v čudovitem Saint Florentu. Skupno 107 km in 1890 višinskih metrov vzpona ponuja nepozabno avanturo. Med vožnjo boste občudovali raznoliko pokrajino, vonj morja in se ustavljali ob številnih znamenitostih, vključno s tradicionalnimi vasicami, čudovitimi razgledi na obalo ter osupljivo naravo Cap Corse.
Po namestitvi v hotelu se bomo odpravili na večerjo in preizkusili boste lahko tudi za regijo značilno vino Muscat du Cap-Corse, ki vas bo očaralo s svojo neverjetno sladkostjo. 
Podrobnosti trase:

3. dan (25. september 2023): Desert des Agriates in vzpon na Bocca di a Bataglia
Po zapustitvi St. Florenta se boste odpravili skozi slikovito pokrajino Désert des Agriates, znano po svoji divji lepoti. Vzpon na Col de Vezzu (311 m) vas bo nagradil s spektakularnimi panoramskimi razgledi na obalo in okolico. Nato boste nadaljevali svojo pot skozi slikovite gorske vasi Balagne, kjer boste doživeli avtentično korziško kulturno dediščino in uživali v čudovitih razgledih na morje ter regijo. To območje je bogato z zgodovino in lepimi pokrajinami, ki bodo kolesarjenje naredile še bolj nepozabno. Glavnino naporov boste dosegli na vrhu prelaza Bocca di a Bataglia 1099 metrov nad morjem. Od tam bo sledil dolg spust in nekaj razgibanega terena do cilja v obmorskem mestu Calvi. Skupno boste tisti najbolj kolesarjenja željni prekolesarili 118 kilometrov in 2340 višinskih metrov vzpona.
Po namestitvi v hotelu boste preostanek popoldneva lahko izkoristili za sprehod skozi staro mestno jedro in obisk trdnjave Citadelle de Calvi ali pa boste preprosto poležavali na plaži in zaplavali v Sredozemskem morju.
Na večerjo se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij.
Podrobnosti trase:

4. dan (26.september 2023): Iz Calvija v Porto po eni najlepših obalnih cest v Evropi!
Med vožnjo boste očarani z ozkimi cestami, ki se vijejo ob obali in ponujajo razgled na turkizno modro morje ter spektakularne formacije skal, oblikovane pod vplivom morja. Ko premagate vzpon na Col de Palmarella (405 metrov nad morjem), se vam bo odprl razgled na slikoviti zaliv Golfo di Girolata s skrito obmorsko vasico Nadaljevali boste v Naravni rezervat Scandola (UNESCO), kjer boste občudovali ohranjeno naravno lepoto, vključno z raznolikim morskim življenjem in skalnatimi obalami. Sledil bo razgiban teren vse do naše nastanitve v Porto Ota. Pri hotelu se še ne bomo ustavljali kajti pred vami bo še najlepši del v skalo vrezane obalne obalne ceste do vrha vzpona na Calanques de Piana (UNESCO). Oranžno/rdeče skale v kombinaciji s turkiznim morjem so idealen recept za izjemno fotogenično okolje.
Ta čarobna pot vam bo nedvomno pustila trajen vtis in vam omogočila, da doživite neokrnjeno lepoto Korzike.
Skupno boste tako prekolesarili 100 kilometrov in 2150 višinskih metrov vzpona.
Ravno prav, da se bo v cilju prileglo še kopanje v kristalno čistem morju ali v bazenu hotelskega kompleksa.
Zvečer sledi večerja v eni izmed lokalnih restavracij in načrtovanje vzpona na najvišji prelaz Korzike - Col de Vergio, ki nas bo pričakoval v naslednji etapi.
Podrobnosti trase:

5. dan (27. september 2023): Najvišja cesta na Korziki - Col de Vergio
Najprej zajtrk, po tem pa hop na kolo. Pred vami bo vzpon na Col de Vergio. Na poti boste uživali v razgledih, ki vam bodo ponovno vzeli dih. Soteska Spelunca vas bo očarala s svojo divjo lepoto, medtem ko vas bo mistični gozd Aïtone popeljal skozi pravljično okolje vse do vrha vzpona Col de Vergio 1477 metrov nad morjem. Nato sledi izjemno dolg spust mimo jezera Calacuccia, ki vas bo vodil skozi osupljivo sotesko Scala di Santa Regina, kjer boste občudovali naravno lepoto tega edinstvenega dela Korzike. To bo resnično nepozabno kolesarsko doživetje, ki vam bo razkrilo lepote otoka na najlepši možen način - s kolesa!
Skupno boste do mesta Corte v osrčju Korzike prekolesarili 93 kilometrov in 2200 višinskih metrov vzpona. Kolesarjenje pa se lahko še dodatno podaljša v čudovito dolino Restonica, kar pomeni dodatnih 15 kilometrov in 800 višinskih metrov vzpona. Sama dolina je tudi idealno izhodišče za pohode in gorništvo. Mi se bomo v primeru interesa skupine in v kolikor bo čas to dopuščal odpravili na krajši ne zahteven pohod do jezera Lac de Melu na višini 1710 metrov, kjer izvira tudi reka Restonica, po kateri je dolina dobila ime.
Po končanih aktivnostih ali poležavanju v hotelu se bomo na večerjo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij.
Podrobnosti trase:

6. dan (28. september 2023): Kraljevska etapa zaledju Korzike!
Pred vami bo krožna kraljevska etapa na našem kolesarskem potovanju po Korziki. V kolikor boste želeli startati pri hotelu in se tudi vrniti v hotel s kolesom bo to pomenilo 130 kilometrov kolesarjenja s 3100 višinskimi metri vzpona. Premagali boste 3 prelaze Col de Prato (985m), Col dArcarota (821m), Bocca di San Gavinu (700m) in Col de Casardo (1093m). Se vam to zdi preveč? Brez skrbi, traso lahko po želji skrajšate tako, da vas prvih 25 kilometrov in 350 višinskih metrov vzpona prepeljemo v spremljevalnem vozilu! Še vedno pa je na trasi tudi vedno na voljo spremljevalno vozilo, ki vam je vedno na voljo za okrepčilo in pomoč v najtežjih trenutkih.
Kolesarjenje boste zaključili v Cortah, kjer se bomo po popoldanskem počitku odpravili na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij. 
Podrobnosti trase:

7. dan (29. september 2023): Iz zaledja nazaj proti morju!
Še ena težka etapa - kaj bomo? Zajtrk, kava, prtljago v spremljevalno vozilo in novim izzivom naproti! Iz Cortea čez tri prelaze - Col de Sorba (1311m), Col de Verde (1289m) in Col de la Vacca (1195m) - vas popelje skozi izjemne korziške pokrajine. Start v Cortu je odskočna deska za adrenalinsko potovanje. Na Col de Sorba se boste vzpeli na 1311 metrov nadmorske višine, nato nadaljevali skozi slikovite pokrajine do Col de Verde. Sledi vzpon na Col de la Vacca, kjer boste osvojili 1195 metrov nadmorske višine. Vaša avantura se zaključi v gorski vasici Quenza. S skupno dolžino 116 km in 3060 višinskimi metri vzpona bo pred vami vsekakor težka etapa, ob prelepih prelazih in spektakularnih razgledih pa bo vse skupaj sigurno mačji kašelj. Vsekakor pa ni težave za vse tiste, ki boste mnenja, da je etapa pretežka - spremljevalno vozilo vam na vsaki točki nudi udobno mesto, da si oddahnete od vzpenjanja s kolesom.
Po prihodu v hotel sledi večerja v eni izmed lokalnih restavracij.
Podrobnosti trase:

8. dan (30.september 2023): Revialna etapa za zaključek kolesarskega potovanja po Korziki!
Čas je za povratek v civilizacijo! Pred vami bo zadnji dan kolesarjenja na Korziki z etapo, ki vas bo vodila od hotela v Quenzi do cilja v obmorskem Bonifaciu. Do hotela v Bonifaciu vas čaka 75 kilometrov kolesarjenja, 2070 višinskih metrov spusta in 1300 višinskih metrov vzpona. Še največji zalogaj na poti vam bo predstavljal vzpon na 809 metrov visoki Col de Bacino. Tisti, ki od celega tedna kolesarjenja ne boste dovolj utrujeni, pa si lahko v samem začetku trase privoščite skok še en zelo lep prelaz Cl de Bavella (1218m). 
Kolesarjenje bomo zaključili v Bonifaciu, kjer bo dovolj časa tudi za ogled starega mestnega jedra na vrhu pečine in večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

9. dan (1. oktober 2023): Čas za povratek v domovino
Po hotelskem zajtrku bomo kolesa in prtljago naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali proti Bastii. Okrog poldneva se bomo vkrcali na trajekt, pred nami bo slabih 5 ur plovbe in po tem še približno 6 ur vožnje do povratka v domovino. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah. 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. 

Kje bivamo?

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ljubljana - Korzika - Ljubljana - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v kolesarskega potovanja po Korziki, 
 • 5x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelu 3***
 • 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelu 2**,
 • 8 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izotonični napitki, voda, CocaCola za čas med kolesarjenjem,
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila boste zagotovo na kolesu
 • strošek trajekta cca 30€/osebo

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega kolesa 250€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.