MAXI FRANCIJA :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Podrobnosti potovanja: MAXI FRANCIJA 2023!

Celotna trase potovanja: 


1.dan (29. julij): Col Agnel (2744 metrov nad morjem)
Dobili se bomo zelo zgodaj zjutraj na naših klasičnih zbornih mestih v Celju in Ljubljani. Sledila bo monotona nočna vožnja v smeri Torina v Italiji. Vsekakor pa bomo potovanje začeli v velikem slogu. Naš prvi cilj bo namreč Col d Agnel, ki s 2744 metri nadmorske višine velja za najvišji mednarodni prelaz v Alpah. Ne poznamo bolj primernega mejnega prehoda za začetek našega MAXI potovanja po Franciji, kot ravno tega z najvišjo višino v Alpah! Po 20 kilometrih in 1500 višinskih metrih vzpona bo sledil spust v Francijo do naše nastanitve. Skupno boste za ogrevanje v teden MAXI kolesarjenja po Franciji prekolesarili 35 kilometrov in 1500 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:

Utrinek z najvišjega asfaltiranega mejnega prehoda v Alpah!

2.dan (30. julij): Col d Izoard in Col de Montgenevre + opcija na Colle delle Finestre
Zjutraj hotelski zajtrk, po tem pa prtljago v spremljevalno vozilo in hop na teren! Prvih 20 kilometrov spusta bo morda še mrzlih, se boste pa kaj kmalu ogreli in z vzponom na Col d Izoard. 14 kilometrov vzpona s 1000 metri višinske razlike in že boste z vrha občudovali razgled proti Napoleonovi koči na severni strani vzpona pred spustom v Briancon. Na vrhu se boste preoblekli, najedli, napili in ponovno napolnili energijske rezerve pred spustom v Briancon. Sledil bo vzpon na prvega izmed "nizkih vzponov" - Col de Montgenevre. Na ta 1840 metrov visoki prelaz bo verjetno še največja prometna gneča v celotnem tednu kolesarjenja, kajti na vrhu je mejni prehod med Francijo in Italijo, pogosto pa je ravno tukaj vstopna točka v Francoske Alpe za vse tiste, ki se želijo izogniti plačljivemo tunelu Frejus. Vrh boste sicer osvojili po 55 kilometrih kolesarjenja, sledil bo spust v Italijo in v prvi vasi se bomo ustavili na obvezni Coffee stop (zadnja italijanska kava v tednu,ki je pred nami). Kava pa ne bo glavni razlog za postanek. Dogovoriti se bomo namreč morali o lažji/težji poti do našega hotela v Susi. Vsi tisti, ki boste vzpon na Finestre in dodatnih 1200 metrov vzpona pustili za naslednje potovanje v te kraje, se boste lahko "razpeljali" ob blagem spuščanju vse do cilja. Ostale pa čaka dodatnih 1200 višinskih metrov vzpona vse do vrha na višini 2178 metrov nad morjem. Od tam sledi povratek po isti trasi in vožnja po dolini do Suse ali pa direkten delno makadamski spust v Suso.
Skupno boste na lažji trasi sicer prevozili 100 kilometrov in 2000 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

Pogled s Col d Izoard in s Col delle Finestre v dolino. 

3.dan (31.julij): Mont Cenis in najvišji Col de l´Iseran 
Bon Giorno, italijansko dobro jutro!
Dobra kava, italijanski rogljički, kramljanje o današnjih ciljih in že boste pustili prtljago pred spremljevalnim vozilom in se odpeljali proti Franciji! Prvi cilj, 2083 metrov visoki prelaz Mont Cenis. Le ta je vse od srednjega veka pa do konca 19. stoletja služil kot glavna pot med Italijo in Francijo. Cesto preko prelaza pa so zgradili med leti 1803 in 1810 po Napoleonovem naročilu. Vrh prelaza pa ne bo pomenil konec 3. dne kolesarjenja! Pred vami bo namreč vzpon na najvišji asfaltiran prelaz v Evropi - 2764 metrov visoki Col del Iseran!
Se sliši težko? Saj tudi je, ampak lahko ste brez skrbi, kajti razgledi so res prečudoviti in že sedaj vam polagamo na srce, da uživajte na kolesu!
Vrh boste dosegli po vsega 68 kilometrih kolesarjenja in od tam bo sledil le še spust mimo smučarskega središča Val d Isere do naše nastanitve v Tignesu.
Skupno boste prekolesarili 95 kilometrov in 3300 višinskih metrov vzpona (brez skrbi - če boste potrebovali pomoč smo vedno veseli družbe v spremljevalnem vozilu).
Podrobnosti trase:

Jezero Lac Cenis na vrhu istoimenskega prelaza in obeležje na prelazu Col del Iseran. 

4.dan (1.avgust): Col de la Loze
Tudi če ste že kolesarili po francoskih prelazih obstaja zelo velika verjetnost, da osrednji cilj 4. dne MAXI kolesarjenja po Franciji še niste osvojili. Zakaj? Zato, ker je bila cesta preko prelaza Col de la Loze asfaltirana šele maja 2019 pred obiskom slovite Dirke po Franciji leta 2020. Cesta, ki je za kolesarje povezala smučarski središči Meribel in Courchevel je odprta samo za kolesarje in tako bo spremljevalno vozilo izjemoma počakalo pri hotelu, kamor se boste vrnili po končani turi. Skupno boste prekolesarili 109 kilometrov in 2600 višinskih metrov vzpona. Lahko pa si dan olajšate tako, da vas do vznožja prelaza prepeljemo s kombijem - prihranite 55 kilometrov in 750 višinskih metrov vzpona!
Podrobnosti trase:

Pogled na sveže asfaltirano cesto proti vrhu Col de la Loze.

5.dan (2.avgust): Coffee ride ali prost dan!
Za vami bo že 4 dni resnega kolesarjenja in tako bo napočil čas, da si spočijete noge pred MAXI nadaljevanjem! O poteku dneva se bomo dogovorili med samim potovanjem. Verjetno se bomo s kombijem odpeljali do smučarskega središča Val Thorens - tisti, ki od preteklih dni ne boste pretirano utrujeni pa se boste lahko tja odpravili tudi s kolesom. 35 kilometrov in 1900 višinskih metrov vzpona se ne sliši kot idealni Coffee ride, lahko pa na ta način osvojite še enega dvatisočaka na MAXI kolesarjenju po Franciji!

6.dan (3.avgust): Col de la Madeleine in Col du Telegraph 
Pred vami bo že 6. dan MAXI kolesarskega potovanja po Franciji! Ponovno boste prevozili 95 kilometrov tokrat s kar 3000 višinskimi metri vzpona! Pa saj veste, da ste lahko brez skrbi, ker imate vedno 100% podporo spremljevalnega vozila + imate cel dan časa? Kolesarjenje boste začeli z vzponom na 2000 metrov visoki Col de la Madeleine, sledil bo dolg spust, nekaj blagega vzpenjanja po dolini in hop - zaključni vzpon na Col du Telegraph. Še sreča, da so francoski prelazi bolj položni od italijanskih in tako, boste lahko uživali v svojem tempu in razgledih na čudovite Alpe. Nastanitev imamo rezervirano v kraju Valoire, ob samem začetku vzpona na Galibier. 
Podrobnosti trase:

Obeležji na prelazih Madeleine in Telegraphe.

7.dan (4.avgust): Col du Galibier, Col du Sarrene ali Alpe d Huez. 
Za dobro jutro boste odkolesarili na slovencem dobro poznani Col du Galibier (2645 metrov nad morjem). Ja to je tisti vzpon, kjer se je Primož Roglič pred leti otresel Contadorja in kasneje kot prvi Slovenec zmagal etapo na Tour de France! V sezoni 2022 pa je na Touru na njem prvič pokazal znake šibkosti naš Tadej Pogačar. Na vrhu bo sledilo obvezno fotografiranje in okrepčilo pred nadaljevanjem. Spustili se bomo na Col du Lautarer in od tam v dolino proti vzponu na Alpe d Huez. Opciji boste imeli 2. Prva je vzpon po klasični trasi v Alpe d Huez, druga opcija pa je vzpon preko prelaza Col de Sarrene (1999 metrov) v Alpe d Huez (za vse tiste, ki ste vzpon na Alpe d Huez že odvozili). Hotel nas pričakuje v smučarskem središču Alpe d Huez ali v kraju Bourg d Oisans ob vznožju vzpona na Alpe d Huez. Skupno boste 7. dan kolesarjenja prevozili 75 kilometrov in 2400 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

Pogled z vrha vzpona na Galibier inčudoviti razgledi z vzpona na Col de Sarrene.

8.dan (5.avgust): Col du Glandon in Col du Croix de Fer
Pred vami je zadnji dan resnega kolesarjenja v Franciji! Po 8 dneh potovanja boste verjetno že vajeni jutranje klasike - zajtrk, kava, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Pred vami bo zadnji dvatisočak MAXI potovanja po Franciji - Col du Croix de Fer, kar v prevodu pomeni železni križ. Le ta leži na višini 2067 metrov, še pred njim pa se boste ustavili na Col du Glandon (1924 metrov). Vas bolijo noge, ko samo pomislite na to? Brez skrbi, prelaza sta drug do drugega oddaljena zgolj 3 kilometre! Po osvojenem zadnjem vrhu, bo sledila še zadnja okrepna postaja, čudovit razgled proti smučarskemu središču Saint Sorlin de Arves in spust v dolino do naše zadnje nastanitve v kraju Saint Jean de Maurienne. Skupno boste 8. dan prekolesarili 68 kilometrov in 1750 višinskih metrov vzpona.  
Podrobnosti trase:

Fotografiji koče na prelazu Croix de Fer in razgleda v dolino z vrha prelaza. 

9.dan (6.avgust): Slovo od Francije z revialno etapo preko Lacets de Montvernier!
Bonjour! Še zadnjič dobro jutro v Franciji! Zgoden zajtrk in hop - še zadnjič na kolo! Lahko ste brez skrbi, čaka vas zgolj mini vzpon preko Lacets de Montvernier. 17 serpetin in zgolj 2,5 kilometra vzpona bo pomenilo, da boste serpetino prevozili vsakih 150 metrov! Po prihodu na vrh se boste vrnili do hotela, kjer bo sledil tuš, nalaganje koles in prtljage ter odhod na dolgo pot proti Sloveniji. Okvirni plan je, da preko tunela Frejus proti Sloveniji odpeljemo okrog 11. ure. Povratek v domovino pa je ob idealnih pogojih na cesti predviden okrog 19. ure. 
Sicer pa boste v zadnji revialni etapi prevozili 19 kilometrov in 380 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

Fotografija zaključnega vzpona MAXI kolesarskega potovanja po Franciji. 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Spremljevalno vozilo je med kolesarjenjem vedno v vaši neposredni bližini. V kolikor so med kolesarjenjem razmere za kolesarjenje nesprejemljive lahko vaše kolo vedno naložimo v spremljevalno vozilo - ali pa si iz svoje prtljage vzamete ustrezno dežno / toplo opremo. 

Kje bivamo?
Manjši hoteli 2**, 3*** ali 4****. Skozi celotno potovanje imamo rezervirane dvoposteljne sobe (ločene postelje) z zasebno kopalnico.
V sklopu bivanja je skozi celotno potovanje vključen tudi zajtrk.

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ljubljana - vsi prevozi po razpisanih trasah - Ljubljana - Celje, 
 • 8x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico v hotelih 2**, 3*** in 4****.
 • 9 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje med kolesarjenjem (osvežilni napitki in prigrizki - piškoti, oreščki, CocaCola, voda...)
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja,
 • stroški večerje - čas kosila boste preživeli na kolesu.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega kolesa 270€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.