Tenerife & La Palma :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Podrobnosti potovanja

1. dan, 24.februar 2023: Transfer Slovenija - Italija - Španija
Kmalu po polnoči se bomo z organiziranim prevozom iz Celja in Ljubljane odpeljali proti Italiji in odhodnemu letališču v Bergamu. Sledil bo check in prtljage in že ob 8:30 zjutraj bomo poleteli proti Tenerifu. Polet sicer traja približno 4h in 30 minut. Poglede na zasnežene Alpe pa bo na koncu poleta zamenjal pogled na vulkan 3715 metrov visok vulkan Teide.
Po pristanku sledi transfer do našega hotela v El Medanu, skok na kakšen tapas (manjša porcija jedi - toplih ali mrzlih, ki jih Španci pogosto naročajo kot predjed ali pa si več različnih tapasov naročijo kot glavni obrok) in sestava koles oziroma prevzet najetih koles. Popoldne boste lahko preživeli ob bazenu hotela ali pa se bomo odpravili na kratko vožnjo okrog letališča, da pripravimo noge na kolesarsko dogodivščino, ki je pred nami.
Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij v El Medanu. 

El Medano

2. dan, 25.februar 2023: Prvi resni kilometri na otoku Tenerife
Po hotelskem zajtrku bo napočil čas za začetek naše kolesarske dogodivščine! Naš cilj bo ribiška vasica Punta del Hidalgo na skrajnem severu otoku ki leži na samem obrobju naravnega parka Anaga (obiskali ga bomo 3. dan).
Vasica je vse prej kot oblegana turistična destinacija, kljub temu pa boste po kolesarjenju lahko izbrali med bazenom v kompleksu hotela ali naravnih bazenih na obali, v katerih valovi Atlantika redno menjujejo vodo.
Kolesarjenje na sever otoka bo sicer vse prej kot lahek zalogaj. Celotna trasa je dolga 101 kilometer in obsega 1840 višinskih metrov vzpona, prvih 10 kilometrov trase vas sicer lahko prepeljemo tudi v kombiju in tako si prihranite 500 višinskih metrov vzpona. Traso pa lahko tudi začinimo z dodatnim vzponom, ki bi pomenil dodatnih 1000 višinskih metrov vzpona na višino 1700 metrov.

Pogled iz Naravnega parka Anaga proti vasici Punta del Hidalgo.

3. dan, 26.februar 2023: Naravni park Anaga 
Hotelski zajtrk in hop na kolo! Pred nami je kolesarjenje po naravnem parku Anaga! Ta gorata regija je bila leta 2015 razglašena za Unescov biosferni rezervat. Anaga si je status v imenitni Unesco skupini prislužila predvsem zaradi največjega lovorovega gozda na otoku, entemičnih vrst in ne okrenjene narave nasploh. To bo še en dan daleč stran od turističnega vrveža! Predvidena trasa s 84 kilometri in 2820 višinskimi metri vzpona je okvirne narave. V kolikor vam je to preveč, vam predlagamo, da se do vstopa v park usedete v spremljevalno vozilo in si tako prihranite tudi 800 višinskih metrov vzpona. 

Naravni park Anaga.

4. dan, 27.februar 2023: Tenerife, kraljevska etapa - El Teide!
Pred vami bo verjetno najbolj zahteven dan na Tenerifu. Preko najvišje ceste bomo prečili Tenerif v smeri proti zahodu. Povzpeli se boste do observatorija Tenerife (najvišja točka 2400 mnm) in se mimo spodnje postaje gondole, ki pelje na najvišji vrh Španije (El Teide) začeli spuščati proti naši naslednji nastanitvi v Santa Cruz de Tenerife. Medtem boste lahko spremljali, kako se spreminja klima in tudi narava. Od nasadov bananovcev v dolini, listavcev, iglavcev in do točke, ko bomo nad gozdno mejo in se bo že čutil učinek visoke nadmorske višine. 

Pogled na najvišji vrh Španije - El Teide.

5. dan, 28.februar 2023: Soteska Masca in naravni park Teno!
4. dan na kolesu - verjamemo, da vas bodo noge že bolele ampak kljub temu je soteska Masca pri večini obiskovalcev na Tenerifu na seznamu lokacij, ki jih obvezno morate obiskati. Ja, splača se!
Zjutraj se bomo najprej spustili na severno stran do mesta Buenavista del Norte (v prevodu Lep razgled na sever) od tam pa se bomo začeli vzpenjati proti Masci. Cesta bo vedno ožja, razgledi pa vedno lepši. Etapa bo tokrat kratka in tako bomo imeli tudi čas za obvezno fotografiranje, kavo, tortico in vse ostalo!

Dolina Masca.

6. dan, 1.marec 2023: Coffee ride in La Palma
Pred nami bo sproščen dan! Naša edina naloga bo, da pravočasno ujamemo trajekt za La Palmo. Do pristanišča vas čaka 36 kilometrov kolesarjenja, z 280 višinskimi metri vzpona in tudi 1200 metri spusta. 
Točen čas trajektov še sicer ni objavljen in tako bomo razpored dneva prilagodili odhodu trajekta. 

7. dan, 2.marec 2023: La Palma & najvišja točka potovanja!
Naš cilj bo jasen - Roque de los Muchachos - v prevodu bi to pomenilo Moška skala! Kako da ne, vzpon s številnimi serpentinami do vrha nas bo iz obmorskega mesta Santa Cruz de La Palma pripeljal na višino 2400 metrov nad morjem. Vrh boste dosegli po 42 kilometrih vzpona in sledil bo le še spust do naše nastanitve v mestecu Puntagorda. Celotna trasa zajema 71 kilometrov in 2800 višinskih metrov vzpona. lahko pa ste brez skrbi, kajti spremljevalno vozilo je vedno v neposredni bližini.
To pa ne bo tura presežkov le zaradi premagane višinske razlike. Na vrhu bomo poleg čudovitih razgledov lahko opazovali tudi največji optični teleskop na svetu, ki so ga tam postavili zaradi lege nad inverzijsko plastjo - nad oblaki. Ja, tudi to vam bo uspelo s kolesom!

Utrinka s poti in vrha Roque de los Muchachos.

8.dan, 3.marec 2023: Po poteh zadnjega izbruha vulkana na La Palmi 
Drugi dan našega kolesarskega potovanja po La Palmi se bomo odpravili na kolesarjenje po poteh izbruha vulkana, ki je bruhal 85 dni v jeseni 2021. Lava in pepel sta takrat prekrila 1219 hektarjev površin, preselili pa so več kot 7000 ljudi. 
Trasa bo potekala od severozahoda na jugovzhod otoka ta del velja za najtoplejši del otoka, kajti visoko gorovje Caldera de Taburiente zadrži oblake in padavine na severnem delu otoka. Skupno boste prekolesarili 66 kilometrov in 1890 višinskih metrov vzpona do odhoda na trajekt proti mestu Los Cristianos na Tenerifu.

Kraj Puerto de Tazacorte na trasi 8. etape našega potovanja velja za najbolj sončen kraj na La Palmi.

9.dan, 4.marec 2023: Še zadnja resna tura na Tenerifu
Hotelski zajtrk in hop proti zadnji etapi kolesarskega potovanja po Tenerifu in La Palmi. Začetek v Los Cristianosu bo nekoliko bolj prometen, kajti le ta skupaj z Playa de Los Amerucas velja za najbolj turističen del otoka. 
Naš plan je, da se še enkrat poskušamo povzpeti proti vulkanu El Teide. Če bo vreme in če bodo noge primerne se bo kolesarilo do vrha, če pa boste mnenja, da je bilo kolesarjenja že dovolj se boste lahko spustili v dolino proti El Medanu in preostanek dneva uživali na bazenu v našem hotelu. Tisti najbolj kolesarjenja željni boste zadnji dan prekolesarili 97 kilometrov in 2850 višinskih metrov vzpona. 

10. dan, 5.marec 2023: Čas za odhod proti Sloveniji!
Zjutraj bomo najeta kolesa vrnili/pospravili v kovčke lastna kolesa in tako zaključili naše kolesarsko potovanje po Tenerifu in La Palmi. Okrog 12. ure bomo vzleteli proti Italiji, ob 17. pristanemo v Bergamu in po tem sledi organiziran prevoz do povratka v Slovenijo.

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Milan Bergamo dne 24.2. in 5.3.2023,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 4x nočitev z zajtrkom hotel 3*** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi,
 • 3x nočitev z zajtrkom hotel 4**** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi, 
 • 1x nočitev hostel Puntagorda, La Palma (ponudba nastanitev je precej omejena) 
 • 1x nočitev z zajtrkom hotel b&b
 • 9 dni kolesarjenja
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem
 • stroški organizacije in priprave potovanja

Kje spimo?

 1. dan: El Medano, hotel***, nočitev z zajtrkom
 2. dan: Punta del Hidalgo, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 3. dan: Punta del Hidalgo, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 4. dan: Santiago del Teide, hotel ****, nočitev z zajtrkom
 5. dan: Santiago del Teide, hotel ****, nočitev z zajtrkom
 6. dan: Santa Cruz de la Palma, hotel B&B, nočitev
 7. dan: Puntagorda, hostel, za skupino osmih smo rezervirali 2 sobi za skupno 12 ljudi
 8. dan: Los Cristianos, hotel****, nočitev z zajtrkom
 9. dan: El Medano, hotel***, nočitev z zajtrkom
 10. dan: Domača postelja

Kako je s prehrano na potovanju?
Večino dni bivamo v hotelih z vključenim zajtrkom. V času kosila smo na kolesu, zvečer pa se odpravimo na večerjo v katero izmed lokalnih restavracij.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek trajektnega prevoza na La Palmo (približno 90€)
 • strošek večerje (približno 20€/dan)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 25€/dan

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite sporočilo. 

Kakšno je spomladi vreme na otoku Tenerife?
Kanarski otoki veljajo za otoke večne pomladi. Ob morju se lahko ogreje tudi nad 30 stopinj, do gozdne meje so temperature okrog 20 stopinj, nad gozdno mejo in nad 1800 metri pa je lahko tudi precej sveže (se je že zgodilo, da nas je presenetil tudi sneg).

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi in se v naslednji hotel premaknemo po primerni trasi ali s spremljevalnim vozilom.

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.