testni izdelek :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave

testni izdelek « Nazaj

.dan (7. avgust): Col d Izoard in Col de Montenevre + opcija na Colle delle Finestre
Zjutraj hotelski zajtrk, po tem pa prtljago v kombi in hop na teren! Prvih 20 kilometrov spusta bo morda še mrzlih, se boste pa kaj kmalu ogreli in pregledi z vzponom na Col d Izoard. 14 kilometrov vzpona s 1000 metri višinske razlike in že boste z vrha občudovali razgled proti Napoleonovi koči na severni strani vzpona pred spustom v Briancon. Na vrhu se boste preoblekli, najedli, napili in ponovno napolnili energijske rezerve pred spustom v Briancon in vzponom na prvega izmed "nizkih vzponov" - Col de Montgenevre. Na ta 1840 metrov visoki prelaz bo verjetno še največja prometna gneča v celotnem tednu kolesarjenja, kajti na vrhu je mejni prehod med Francijo in Italijo, pogosto pa je ravno tukaj vstopna točka v Francoske Alpe za vse tiste, ki se želijo izogniti plačljivemo tunelu Frejus. Vrh boste sicer osvojili po 55 kilometrih kolesarjenja, sledil bo spust v Italijo in v prvi vasi se bomo ustavili na obvezni Coffee stop (zadnja italijanska kava v tednu,ki je pred nami). Kava pa ne bo glavni razlog za postanek. Dogovoriti se bomo namreč morali o lažji/težji poti do našega hotela v Susi. Vsi tisti, ki boste vzpon na Finestre in dodatnih 1200 metrov vzpona pustili za naslednje potovanje v te kraje, se boste lahko "razpeljali" ob blagem spuščanju vse do cilja. Ostale pa čaka dodatnih 1200 višinskih metrov vzpona vse do vrha na višini 2178 metrov nad morjem. Od tam sledi povratek po isti trasi in vožnja po dolini do Suse ali pa direkten delno makadamski spust v Suso. 
Skupno boste na lažji trasi sicer prevozili 100 kilometrov in 2000 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

InStock
2.736,46 €
2.736,46 €
-0%
Na zalogi ( 2 )

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Podrobnosti potovanja

1. dan: Potovanje na Majorko

Zjutraj se bomo iz Ljubljane s kombijem odpravili proti Bergamu od koder bomo ob 16:20 uri poleteli proti Majorki. Pristanek je planiran ob 18:00, sledi čakanje na prtljago in morebitna kolesa, po tem pa hop v kombi in proti naši bazi v kraju Port de Pollenca. Tam se bomo nastanili v aparthotelu (hotelske sobe za 2 osebi z ločeno kuhinjo in dnevnim prostorom) in se kasneje odpravili v bližnji center mesta v eno izmed številnih izposojevalnic koles iskati prevozno sredstvo za teden dni kolesarjenja, ki bo pred nami.
Vsi tisti, ki boste na otok peljali svoje kolo, boste lahko ta čas izkoristili za sestavo svojega kolesa, ali pa vam bomo ob tem pomagali mi.
Glede na to, da je v tem času sončni zahod na Majorki ob 18:45 uri, vam prvi dan prav veliko kolesarjenja ne bomo obljubljani! V kolikor pa bo volje dovolj, se bomo odpravili na uvodni coffee ride.

2. dan: AKCIJA, čas je za biciklizem turizem!
Za ogrevanje v naš teden kolesarjenja se bomo s kolesi odpravili proti svetilniku Far del Cap Salines - le ta leži na najbolj južni točki otoka.
Trasa kolesarjenja bo idealna za uvod v prihodnje dni, v veliki meri je ravninska - izjema je samo vzpon do samostana Sant Salvador, ki leži ob mestu Felanitx. Vsi tisti, ki se boste z vrha 509 metrov visokega vzpona želeli razgledati po otoku boste morali premagati 4,3 kilometre in 400 višinskih metrov vzpona.
Skozi celotno traso boste prevozili 102 kilometra in 1020 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase: 

Razgled iz edinega vzpona 2. dne kolesarskega potovanja po Mallorci.

3. dan: Najbolj zahodna vas na otoku!
Pred nami bo dolg dan na kolesu. 108 kilometrov in 1600 višinskih metrov vzpona - v kolikor se do cilja ne boste odločili za pomoč spremljevalnega vozila. Začetnih 60 kilometrov bo blagih z vsega 420 višinskih metrov vzpona. Ob tem boste vseskozi imeli na svoji desni gorovje Serre de Tramuntana (del UNESCO naravne in kulturne dediščine). V osrčje le tega se boste podali mimo vasice Esporles, mimo muzeja La Granja https://www.lagranja.net/ ( muzej tradicije in kulture na otoku) in naprej vse do starodavne vasice Banjalbufar s prekrasnim pogledom na morje. Od tu naprej, nas bo pot vodila čez drm in strm vse do našega cilja v najbolj zahodni vasici na Malorki - Sant Elm. Po prihodu na cilj bo seveda čas za zasluženo kavo/pivo/sadno kupo. Za tem bomo kolesa naložili v spremljevalno vozilo in se s kombijem odpeljali nazaj do našega hotela.
Podrobnosti trase:                                                                 

Razgledi na poti v Sant Elm.

4.dan: Kraljevska etapa v gorovu Tramuntana!
Zajtrk, kava in hop na kolo proti zahodni strani gorovja Serra de Tramuntana. Po tem, ko boste "priplezali na plato" bosta na voljo 2 različni opciji za nadaljevanje trase. Spodaj bo opisana tista verjetno najbolj zahtevna, ampak vsekakor se z razgledi trud poplača!
Iz gorovja Serra de Tramuntana in višine  se spustimo v obmorsko vasico Port de Sa Calobra. Sledi 600 višinskih metrov vzpona, nekaj vožnje "gore dole" in ponovno spust. Tokrat po eni izmed najbolj slikovitih in poznanih cest na otoku, do obmorske vasice Port de Soller. 
V takšni turi nam bodo števci pokazali nič manj kot 86 kilometrov in 2240 višinskih metrov vzpona. 
Se vam zdi prezahtevno? Brez skrbi, s skupino potuje spremljevalno vozilo, ki vam bo ponudilo 100% podporo - v kolikor pa je vse skupaj prezahtevno, se nam lahko vedno tudi pridružite v kombiju.
Podrobnosti trase:                                                               

Vzpon/spust proti Port de Sa Calobra

5. dan: Čas za počitek & Coffee ride
Zjutraj bomo po klasičnem sporedu najprej pozajtrkovali in se nato s kolesi odpravili proti najbolj severni točki otoka, ki leži na rtu Cap de Formentor. Cesta do rta velja zaradi številnih klifov in lepih razgledov za eno izmed najbolj obiskanih točk na otoku. 
Mi bodo za pot do svetilnika morali prevoziti 21 kilometrov in 510 višinskih metrov - enaka razdalja pa bo pred nami tudi ob povratku nazaj do apartmajev. Smo kaj pozabili? Seveda,pred zaključkom kolesarjenja bomo poskušali poiskati kakšno kavarno s kar najbolšim pogledom na morje in po možnosti s slastnim sladoledom. Vse samo zato, da napolnimo glikogenske zaloge za naslednje dni. 
Podrobnosti trase:                                                                   

Svetilnik Formentor.

6. dan: Še en dan v gorovju Tramuntana
Zjutraj bomo kolesa naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali proti izhodišču v kraju Selva.
Skupaj se bomo začeli vzpenjati proti najvišji točki našega potovanja, 850 metrov visokemu "prelazu" Puig Major.  (Puig Major se sicer imenuje tudi s 1445 metri najvišji vrh na otoku, nanj pelje sicer tudi cesta, vendar je večino leta zaprta za promet). Z vrha se bomo spustili za približno 600 višinskih metrov vse do vasice Soller. Od tam bomo po okrepčilu napadli še istoimenski prelaz Coll de Soller (497m nad morjem). Sledilo bo nekaj spusta in še zadnji vzpon na 550 metrov visoki Col d Honor. Od tam nas bo do cilja ločilo le še 27 kilometrov razgibanega terena. Po povratku v Selvo bomo kolesa ponovno naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali nazaj v našo "bazo".
Se sliši preveč zahtevno? Brez skrbi, vzponi na Majorki so blagi, številne serpentine z razgledi pa poskrbijo, da hitro pozabite na težavnost trase.                                                     

Le ena izmed številnih serpentin na poti - Col de Soller.

7.dan: Še zadnja tura...
Prišel bo dan za poslovilno turo na otoku. Tokrat se bomo odpravili proti skrajnemu vzhodu otoka do pristaniške vasice Cala Ratjada. Predvidena je krožna tura v razdalji 146 kilometrov s 1170 višinci. Lahko pa ste brez skrbi, kajti z vami bo spremljevalno vozilo in tako boste imeli tudi možnost, da traso kolesarjenja skrajšate in se s kombijem odpravite nazaj na našo izhodišče. 
Sama trasa nas bo vodila iz našega domačega kraja do Port du Pollenca ob obali do sosednjega mesteca Alcudia in od tam naprej mimo mesta Can Picafort proti vzhodu. Skrajno vzhodno točko otoka bomo dosegli ob svetelniku Cap de Pera po 58 kilometrih kolesarjenja. Povratek bo sledil skozi zaledna mesta in vasi Majorke vse do naše nastanitve v Port du Pollenca. 
Trasa kolesarjenja: 

Utrinek s podeželja Majorke.

8.dan: Povratek v domovino
Zjutraj bomo zapustili našo nastanitev v Port de Pollenca in se odpravili proti glavnemu mestu Palma de Mallorca. Imeli bomo približno 3 ure prostega časa za sprehod do znamenitosti v glavnem mestu. Predviden čas leta je ob 14. uri, povratek v Slovenijo pa planiramo v poznih večernih urah.

Kje spimo? 
DUVA aparthotel&spa **** v kraju Port de Pollenca.
Slike spodaj:

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Milan Bergamo,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 7x nočitev v dvoposteljnih sobah aparthotela**** v kraju Port de Pollenca (eno sobni apartma s spalnico z dvema ločenima posteljama in kuhinjo z dnevnim prostorom)
 • 6 dni kolesarjenja
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem
 • stroški organizacije in priprave potovanja

Kaj ni vključeno v osnovno ceno?

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 25€/dan

Možna doplačila?

 • 7x nočitev z zajtrkom 70€/osebo
 • 7x polpenzion 160€/osebo
 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite sporočilo. 

Kakšno je marca vreme na Majorki?
Marec na Majorki velja z 27mm padavin za suh mesec. Dežuje v povprečju 5 dni v Marcu. Povprečna dnevna temperatura je 17,2 stopinje, seveda bo v gorovju Serra de Tramuntana hladneje, v dolini pa zna biti tudi topleje. V povprečju je marca na Majorki 206 sončnih ur.
Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi in poskušamo izpeljati alternativne trase v lepem vremenu.

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.