Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024.

Tenerife, La Gomera in La Palma! 23.februar - 4.marec 2024. « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 10/4/14

Tenerife! 
Priljubljena kolesarska destinacija kamor se v zimskih mesecih masovno odpravijo nabirati kilometre tako rekreativni kot tudi profesionalni kolesarji iz celotne Evrope! 
Poznana po najvišjem vrhu Španije - vulkanu  El Teide in po svoji raznoliki pokrajini!

La Gomera?
Otok La Gomera je pravo naravno čudo s svojimi dramatičnimi klifi, bujnimi gozdovi in cestami, ki so vse prej kot oblegane. Zaradi bližine Tenerifa, se bomo tja odpravili na dvodnevni izlet s trajektom in tako pobegnili turistično obleganemu otoku Tenerife.
 

La Palma?
Pri večini eden izmed manj poznanih Kanarskih otokov, ki ga je z redno letalsko linijo skoraj nemogoče obiskati. Otok La Palma pogosto imenujejo tudi "Isla Bonita" kar bi v prevodu pomenilo "čudovit otok". Sicer pa velja za najbolj zelenega izmed Kanarskih otokov, tam pa nas pričakuje tudi najvišja cesta Kanarskih otokov. Vzpon na 2423 metrov visoko Roque de los Muchachos (moška skala). 

Si mnenja, da bi to res bilo nekaj zate?
Preberi podrobnosti potovanja spodaj!


 

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x39.89 €
36 x51.14 €
24 x73.73 €
12 x141.63 €
6 x277.56 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi:

1.556,00 €
1.556,00 €
-0%
Na zalogi ( 5 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Španija

Zemljevid kolesarskega potovanja Tenerife, La Gomera, La Palma 2024

Podrobnosti potovanja

1. dan, 23.februar 2024: Transfer Slovenija - Italija - Španija
V jutranjih urah se bomo z organiziranim prevozom iz Maribora, Ljubljane in Celja odpeljali proti Italiji in odhodnemu letališču v Bergamu. Sledil bo check in prtljage in ob 15:45 bomo poleteli proti Tenerifu. Polet sicer traja približno 4h in 30 minut. Poglede na zasnežene Alpe pa bo na koncu poleta zamenjal pogled na 3715 metrov visok vulkan Teide.
Po pristanku sledi transfer do našega hotela v El Medanu, večerja v eni izmed lokalnih restavracij s tapasi (manjša porcija jedi - toplih ali mrzlih, ki jih Španci pogosto naročajo kot predjed ali pa si več različnih tapasov naročijo kot glavni obrok) in sestava koles oziroma prevzem najetih koles. 

El Medano

2. dan, 24.februar 2024: Prvi resni kilometri na otoku Tenerife
Po hotelskem zajtrku bo napočil čas za začetek naše kolesarske dogodivščine! Na kolesih bomo uredili še zadnje detajle in hop v akcijo. Čudoviti razgledi na Atlantik nas bodo spremljali skoraj vse do cilja v mestecu San Cristobal de la Laguna, na robu vstopa v Nacionalni park Anaga. 4**** hotel v zgodovinski stavbi iz 16. stoletja nam bo ponudil udobno nastanitev in možnost popoldanskega obiska SPA centra. 
Kolesarjenje bo sicer služilo kot uvod v našo kolesarsko avanturo, kljub temu pa bo pred vami 91 kilometrov in 1970 višinskih metrov vzpona.  Se vam to zdi za uvod preveč zahtevno? Brez skrbi, prvih 10 kilometrov trase vas sicer lahko prepeljemo tudi v kombiju in tako si prihranite 500 višinskih metrov vzpona. Traso pa lahko tudi začinimo z dodatnim zaključnim vzponom v nacionalni park Anaga, kar bi pomenilo dodatnih 20 kilometrov in 670 višinskih metrov vzpona. 

Razgledi na Atlantik nas ne bodo razočarali.

3. dan, 25.februar 2024: Nacionalni park Tenerife 
Pred vami bo verjetno najbolj zahteven dan na Tenerifu. Preko najvišje ceste bomo prečili Tenerif v smeri proti zahodu. Povzpeli se boste do observatorija Tenerife in se mimo spodnje postaje gondole (2200 metrov nad morjem), ki pelje na najvišji vrh Španije (El Teide) začeli spuščati proti naši naslednji nastanitvi na skrajnem zahodu - Los Gigantes. Medtem boste lahko spremljali, kako se spreminja klima in tudi narava. Od nasadov bananovcev v dolini, listavcev, iglavcev in do točke, ko se bo nad gozdno mejo in že čutil učinek visoke nadmorske višine. Skupno boste od hotela do hotela prekolesarili 105 kilometrov in 2460 višinskih metrov vzpona. Razveseli tudi dejstvo, da boste ključni vzpon premagali že po 52 kilometrih!
Popoldne bomo izkoristili za poležavanje ob hotelskem bazenu ali za kopanje v Atlantiku. Na večerjo se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij. 

Pogled na najvišji vrh Španije in observatorije na Tenerifu in zemljevid podrobnosti trase 3. dne kolesarskega potovanja po Tenerifu, La Gomeri in La Palmi.

4. dan, 26.februar 2023: Soteska Masca in naravni park Teno!
3. dan na kolesu - verjamemo, da vas bodo noge že bolele ampak kljub temu je soteska Masca pri večini obiskovalcev na Tenerifu na seznamu lokacij, ki jih obvezno morate obiskati. Ja, splača se!
Zjutraj se bomo najprej povzpeli do mesta Santiago del Teide, od tam boste kolesarili do prve razgledne točke v naravnem parku Teno, od koder se vam bo odprl že prvi pogled na nadaljevanje poti v soteski Masca. Sledil bo spust in ponovni vzpon do razgledne ploščadi Mirador La Cruz de Hilda, kjer si boste ob postanku lahko privoščili v teh krajih značilen svež mangov sok. Sledil bo ponovni vzpon in povratek v Santiago del Teide od tam pa 25 kilometrov blagega spusta vse do najbolj turističnega kraja na Tenerifu - Playa de la Americas. Skupno boste prekolesarili 65 kilometrov in 1910 višinskih metrov vzpona. V kolikor pa si boste želeli noge malenkost spočiti, pa vas lahko prvih 15 kilometrov tudi prepeljemo tudi s spremljevalnim vozilom in tako privarčujete 1000 višinskih metrov vzpona. Popoldne boste lahko preživeli na hotelskem bazenu, ob nakupovanju spominkov ali na plaži ob Atlantskem oceanu.  Dan zaključimo z večerjo v eni izmed številnih restavracij. 

Podrobnosti trase in fotografija s kolesarjenja v dolino Masce.

5. dan, 27.februar 2023: Divjina La Gomere!
Po hotelskem zajtrku se bomo vkrcali na trajekt* za sosednji otok La Gomera. Čudovita zelena kulisa in razgibani tereni nam bodo ponudili idealne pogoje za naslednja 2 dni kolesarjenja. Otok je predvsem veliko manj turistično oblegan kot sosednji Tenerif in tako bo tudi našo nastanitev za razliko od velikih hotelskih kompleksov prejšnjih dni zamenjal manjši hotel v osrčju zelene Gomere. Trasa 1. dne na La Gomeri nas bo sicer od morja peljava v notranjost. Povzeli se boste do razgledne ploščadi Mirador Degollada de Peraza 900 metrov nad morjem in na tej točki se boste lahko odločili za lažjo ali težjo traso. Težja trasa se bo spustila do odmorskega letovišča Playa de Santiago, ki velja za najbolj sončno območje na La Gomere.  Tisti bolj utrujeni pa boste lahko kolesarjenje skrajšali in si tako prihranili  27 kilometrov 1000 višinskih metrov vzpona z vožnjo po obrobju Nacionalnega parka Garajonay v katerega se boste tisti, ki boste izbrali težjo traso vrnili po 50 kilometrih kolesarjenja. Od tu vas trasa pelje ob najvišjem vrhu otoka Monte de Garajonay (1487 metrov nad morjem) do parkirišča na najvišji cesti Gomere - El Contadera 1350 metrov nad morjem. Sledilo bo 20 kilometrov v večini blagega spusta do naše nastanitve v značilni stari vasici Vallehermoso. Popoldne bomo namenili počitku ali pa obisku nekaj kilometrov oddaljene plaže Vallerhermoso. dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij ob pokušanju lokalne kulinarike.
Skupno boste prvi dan kolesarjenja na Gomeri v sklopu težje trase prekolesarili  71 kilometrov in 2490 višinskih metrov vzpona. 

 * ure trajekta trenutno še niso objavljene in zato se lahko potek potovanja in posamezne kolesarske ture tudi delno prilagodi skladno z razpoložljivostjo in urami trajektnih povezav.

Vasica Vallehermoso, kraj ker končamo 1. dan kolesarjenja na La Gomeri. 

6. dan, 28. februar 2024: Še en dan raziskovanja La Gomere
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in hop - novim izzivom naproti! Tokrat se bomo podali raziskovati severni del otoka, ponovno pa boste imeli na voljo 2 različni trasi - težjo in lažjo opcijo. V sklopu težje trase se boste podali v osrčje Nacionalnega parka Garajonay, lažja trase pa vas bo ob obali s pogledom na Tenerife vodila vse do glavnega mesta na Gomeri, San Sebastian de la Gomera. 
V sklopu težje trase boste prekolesarili 83 kilometrov in 2960 višinskih metrov vzpona. V sklopu lažje trase pa boste prekolesarili 40 kilometrov in 1420 višinskih metrov vzpona. 
Popoldne bo čas za prostočasne aktivnosti, dan pa bomo zaključili z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

La Gomera in čudoviti razgledi!

7. dan, 29. februar 2024: Transfer na La Palmo
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalna vozila in hop na trajekt*. Pred nami bo 4 ure plovbe do našega naslednjega cilja - otok La Palma. V kolikor je otok Tenerife turistično oblegan in bo na La Gomeri nekoliko bolj mirno, lahko glede na izkušnje z zadnjega potovanja na La Palmo trdimo, da le ta še ponuja tisto pravo ne turistično divjino kanarskih otokov. La Palma velja za najbolj zelenega izmed vseh Kanarskih otokov, na njem pa nas čaka tudi vzpon na najvišjo cesto Kanarskih otokov. Roque de los Muchachos (2420 metrov nad morjem) - v prevodu bi to pomenilo Moška skala. Glede na jutranji transfer s trajektom se bomo tako imenovani Moški skali prvi dan izognili. Napotili se bomo do solin Fuencaliente na skrajnem juga otoka, od tam pa preko po izbruhu vulkana leta 2021 opustočenem območju do naše nastanitve v kraju Llos Lanos.
Skupno boste 1. dan kolesarjenja na La Palmi prekolesarili 82 kilometrov in 1990 višinskih metrov vzpona. Tisti, ki vam bo do premalo pa boste lahko dan začini z vzponom na Los Brecitos, kar bo pomenilo dodatnih 30 kilometrov in 1300 višinskih metrov vzpona. Veliko? Brez skrbi, razgledi na Nacionalni park Caldera de Taburiente poplačajo “trpljenje”. 
V preostanku dneva bomo dan izkoristili za pohajkovanje po mestu in večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

 * ure trajekta trenutno še niso objavljene in zato se lahko potek potovanja in posamezne kolesarske ture tudi delno prilagodi skladno z razpoložljivostjo in urami trajektnih povezav.

Pogled na soline in svetilnik na skrajnem jugu otoka La Palma!

8.dan, 1.marec 2024: Coffee ride ob Zahodni obali La Palme!
Tokrat bomo dan začeli z zajtrkom in domačini v kavarni zraven naše nastanitve. Na La palmi namreč z izjemo nekaj obalnih mest ni ravno široke ponudbe hotelov, ki bi lahko sprejele skupino 16 oseb in zato smo nastanitev rezervirali v sodobnih apartmajih, ki nam bodo na koncu dejansko ponudili tudi več udobja kot veliki turistični kompleksi - lahko ste brez skrbi, sobe so še vedno dvoposteljne. Po zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalna vozila in pred vami bo nezahtevna trasa do naše naslednje nastanitve v Puntagordi. Vsi tisti, ki boste dan želeli izkoristiti za počitek boste imeli na programu zgolj 30 kilometrov in 1150 višinskih metrov vzpona. V kolikor pa boste mnenja, da bi želeli izkoristiti dan na La Palmi, pa bo možnost podaljšanja trase z ogledom strmih pečin, ki se spuščajo v morje na zahodni strani otoka. Kolesarjenje boste lahko podaljšali do obalne razgledne točke Mirador de Santo Domingo de Garafia. Povratek bo ponovno lahko poljuben. Najmanj zahteven je povratek po enaki trasi do naše nastanitve v Puntagordi, bolj zahteven a poln čudovitih razgledov pa je povratek preko serpentin, ki vodijo do  kraja LLano Negro in od tam do nastanitve v Puntagordi.  
Zahtevnosti trase:
- lahka trasa: 30km in 1150 višinskim metrov
- srednja trasa:  64 kilometrov in 2270 višinskih metrov
- težka trasa:  72 kilometrov in 2560 višinskih metrov. 
Tudi na tem delu La Palme ni bogate ponudbe turističnih nastanitev, zato smo bili primorani rezervirati več manjših počitniških hiš z dobrimi ocenami preteklih gostov v katerih bodo bivale po 4 osebe v dvoposteljnih sobah. 
Na večerjo se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti srednje trase  2. dne kolesarjenja na La Palmi in foto utrinek s trase kolesarjenja. 

9. dan, 2.marec 2024: Moška skala in najvišja cesta kanarskih otokov
Zjutraj na zajtrk v lokalni bar, prtljago v kombi in hop proti MAXI izzivu! Pred vami bo vzpon na 2423 metrov visoko Roque de los Muchachos, ki je tudi najvišja cesta na Kanarskih otokih! To ne bo tura presežkov zgolj zaradi nadmorske višine, ampak tudi zato, ker boste tik pod vrhom lahko opazovali največji optični teleskop na svetu! La Palma ima namreč z veliko višino nad oblaki, jasnimi razgledi, izjemno nizko svetlobno onesnaženostjo in geografsko lego v bližini ekvatorja izjemne pogoje za opazovanje zvezdnega neba! 
Trasa kolesarjenja se bo po odhodu iz naše nastanitve praktično takoj začela vzpenjati proti vrhu. Prometa je na teh cestah zelo malo in tako boste lahko v miru opazovali spreminjajočo se vegetacijo vse od bujnega zelenja v dolini do skoraj gole skale z grmičevjem tik pod vrhom! Najvišjo točko našega potovanja boste dosegli po 29 kilometrih kolesarjenja. Od tu naprej pa se boste spuščali naslednjih 43 kilometrov vse do naše nastanitve v glavnem mestu La Palme (Santa Cruz de la Palma). 
Skupno boste 3. dan kolesarjenja na La Palmi prekolesarili 72 kilometrov in 2140 višinskih metrov vzpona. 
Premalo? Brez skrbi, pred začetkom vzpona se lahke spustite do morja in tako prevozite enega izmed najzahtevnejših vzponov v Evropi - 31 kilometrov in 2377 višinskih metrov vzpona!
Preostanek dneva boste lahko izkoristili za počitek in raziskovanje glavnega mesta La Palme. Na večerjo pa se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij. 

Utrinka s poti in vrha Roque de los Muchachos.

10. dan, 3.marec 2024: Povratek na otok Tenerife in še zadnja resna tura!
Hotelski zajtrk, prtljago v kombi in hop na trajekt* proti Tenerifom. Pred vami bo zadnja etapa kolesarskega potovanja po Tenerifu, La Gomeri in La Palmi. Začetek v Los Cristianosu bo nekoliko bolj prometen, kajti le ta skupaj z Playa de Los Amerucas velja za najbolj turističen del otoka. 
Naš plan je, da se še enkrat poskušamo povzpeti proti vulkanu El Teide. Če bo vreme in če bodo noge primerne se bo kolesarilo do vrha, če pa boste mnenja, da je bilo kolesarjenja že dovolj se boste lahko spustili v dolino proti El Medanu in preostanek dneva uživali na bazenu v našem hotelu. Tisti najbolj kolesarjenja željni boste zadnji dan prekolesarili 97 kilometrov in 2850 višinskih metrov vzpona.
Preveč? Brez skrbi, po nakrajši poti je iz Los Cristianosa do našega hotela v El Medanu le 22 kilometrov in 300 višinskih metrov vzpona!
Preostanek dneva bomo preživeli sproščeno ob prostočasnih aktivnostih! Bazen, kopanje v Atlantiku, tapasi, pivo ali le počitek v hotelski sobi!
Na zadnjo večerjo se bomo odpravili v eno izmed restavracij v mestu. 
 * ure trajekta trenutno še niso objavljene in zato se lahko potek potovanja in posamezne kolesarske ture tudi delno prilagodi skladno z razpoložljivostjo in urami trajektnih povezav.

11. dan, 4.marec 2023: Čas za odhod proti Sloveniji!
Zjutraj bomo najeta kolesa vrnili/pospravili v kovčke lastna kolesa in tako zaključili naše kolesarsko potovanje po Tenerifu in La Palmi. Okrog 12. ure bomo vzleteli proti Italiji, ob 17. pristanemo v Bergamu in po tem sledi organiziran prevoz do povratka v Slovenijo.

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Milan Bergamo dne 23.2. in 4.3.2023,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 6x nočitev z zajtrkom hotel 3*** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi,
 • 2x nočitev z zajtrkom hotel 4**** v dvoposteljnih sobah za 2 osebi, 
 • 1x nočitev v apartmajski hiši 4**** (zajtrk vključen v ceno)
 • 1x nočitev v počitniških hiškah Puntagorda, La Palma (zajtrk vključen v ceno)
 • 9 dni kolesarjenja,
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem,
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • transfer prtljage med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kje spimo?

 1. dan: El Medano, hotel***, nočitev z zajtrkom
 2. dan: Punta del Hidalgo, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 3. dan: Punta del Hidalgo, hotel ***, nočitev z zajtrkom
 4. dan: Santiago del Teide, hotel ****, nočitev z zajtrkom
 5. dan: Santiago del Teide, hotel ****, nočitev z zajtrkom
 6. dan: Santa Cruz de la Palma, hotel B&B, nočitev
 7. dan: Puntagorda, hostel, za skupino osmih smo rezervirali 2 sobi za skupno 12 ljudi
 8. dan: Los Cristianos, hotel****, nočitev z zajtrkom
 9. dan: El Medano, hotel***, nočitev z zajtrkom
 10. dan: Domača postelja

Kako je s prehrano na potovanju?
Večino dni bivamo v hotelih z vključenim zajtrkom. V času kosila smo na kolesu, zvečer pa se odpravimo na večerjo v katero izmed lokalnih restavracij.

Kaj ni vključeno v ceno?

 

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek trajektnega prevoza:
  Tenerife - La Gomera (približno 40€)
  La Gomera - La Palma (približno 60€)
  La Palma - Tenerife (približno 60€
 • strošek večerje (približno 20€/dan)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 25€/dan

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite elektronsko pošto na potovanja@natekmi.si. 

Kakšno je spomladi vreme na otoku Tenerife?
Kanarski otoki veljajo za otoke večne pomladi. Ob morju se lahko ogreje tudi nad 30 stopinj, do gozdne meje so temperature okrog 20 stopinj, nad gozdno mejo in nad 1800 metri pa je lahko tudi precej sveže (se je že zgodilo, da nas je presenetil tudi sneg).

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi in se v naslednji hotel premaknemo po primerni trasi ali s spremljevalnim vozilom.

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.