Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO

Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta! 17. - 25.avgust 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 7/0/7
Route des Grandes Alpes! Francoske Alpe - s kolesom od Ženevskega jezera tik ob švicarski meji do Sredozemskega morja pri Nici. 9 dni, 700 kilometrov in okrog 18 000 višinskih metrov vzpona. Spremljevalno vozilo skrbi za transfer prtljage, okrepčila med kolesarjenjem, nujne servise in transfer v dolino v primeru slabega vremena. Kot vedno smo tudi tokrat poskušali ustvariti idealne pogoje za nepozaben kolesarski dopust!
Zakaj z nami? 
Vse skrbi z organizacijo pozabite na točki, ko se prijavite na potovanje. Vse ostalo, od transferja do ženevskega jezera, prenočišč, hrane, transferja prtljage, do poti iz Nice nazaj domov organiziramo mi. Vaša "naloga" je samo, da uživate v doživetju Velike Alpske ceste!
Podrobnosti kolesarskega potovanja najdete spodaj.
 

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x36.48 €
36 x46.62 €
24 x66.97 €
12 x128.2 €
6 x250.77 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

1.370,00 €
1.370,00 €
-0%
Na zalogi ( 1 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Francija

Zemljevid kolesarskega potovanja Route des Grandes Alpes - Velika Alpska cesta 2024

1.dan, 17. avgust 2024: Transfer in začetek kolesarjenja
Dan bomo začeli zelo zgodaj zjutraj, ko se bomo s kombijem z naših klasičnih vstopnih točk v Celju in Ljubljani odpravili na pot proti Ženevskemu jezeru. Okrog poldneva se bo začela naša kolesarska odisejada proti Sredozemskemu morju. Začetek bo nežen - blag vzpon vas bo spremljal vse od starta do kraja Morzine, kjer se bo začelo bolj resno kolesarjenje proti vzponu na Col de Joux Plane 1691 metrov nad morjem. Po obvezni okrepni postaji na vrhu in fotografiranju razgledov na najvišjo goro v Evropi - Mont Blanc bo sledil spust v Morillon in dobrih 15 kilometrov več ali manj ravninske vožnje do naše nastanitve v mestu Cluses. Etapo zaključite po 74 kilometrih in 1890 višinskih metrih vzpona. Sledi prost preostanek popoldneva, počitek, opcijsko športna masaža naših profesionalnih maserjev, po tem pa bomo zaključili dolg dan z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

Trasa 1. etape in fotografija s starta ob Ženevskem jezeru. 

2. dan, 18. avgust 2024: Col de la Colombiere, Aravis in Les Saisies
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Pred vami bo prvi resni dan na kolesu v Francoskih Alpah. Ogreli se boste lahko na Col de la Colombier (1613mnm), po obvezni okrepni postaji bo sledil spust in ponovni vzpon na Col des Aravis (1487mnm), ponovno spust in zaključni vzpon na La Saisies. Tam nas bo pričakal tudi hotel in prost preostanek dneva v osrčju Savojskih Alp. Po želji se boste popoldne lahko izkoristili za počitek, sprehod na bližnjo razgledno točko za hotelom ali športno masažo našega spremljevalca skupine. Skupno boste 2. dan prevozili 72 kilometrov in 2700 višinskih metrov vzpona. 
Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

Fotografiji vzpona na Gran Colombier in pogleda na Mont Blanc, ki nas bo spremljal med 2. etapo.  

3.dan, 19. avgust 2024: Cormet de Roselend in Val d Isere
Tretji dan bo vrag odnesel šalo. Po hotelskem zajtrku in nalaganju koles bo prišel čas za visokogorje. Po jutranjem spustu v dolino bo sledil dolg vzpon na Cormet de Roselend z vmesnim predahom ob jezeru. Le ta 1968 metrov visok prelaz je tudi skoraj vsakoletna stalnica Dirke po Franciji. Na vrgu sledi okrepna postaja, dolg spust v Bourg Saint Maurice, po tem pa morda še najbolj nezanimiv del našega potovanja - vzpon do smučarskega središča Val d Isere. V dolini Isere nas čaka nastanitev, zaradi same višine okrog 1800 metrov, pa nam bo predstavljal tudi idealno izhodišče za glavni izziv naslednjega dne. Po končanem kolesarjenju bo kot ponavadi sledil čas za počitek, sprehod po Val d Isere ali pa si boste noge omehčali s športno masažo profesionalnega maserja, ki vas bo spremljal med potovanjem. Dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.
Tisti najbolj pridni boste prekolesarili 84 kilometrov in 2860 višinskih metrov vzpona. 
 

Fotografiji Jezera Roselend in pogleda na zaključni vzpon pred prihodom v dolino Iser - Val d Isere. 

4.dan, 20. avgust 2024: Col d Iseran in Col du Telegraph
Še eno klasično jutro - hotelski zajtrk in prtljago v spremljevalno vozilo. Noge boste imeli zagotovo že težke, ampak naj vas potolažimo, da je pred vami epski vzpon na 2764 metra visoki Col d Iseran, le ta uradno velja za najvišji asfaltiran prelaz v Evropi!
Po tem, ko se bomo na vrhu zbrali, okrepčali in posneli spominske fotografije bo sledil dolg spust vse do začetka vzpona proti Col du Telegraph in Col du Galibier. Prenočišče nas čaka v mestecu Valoire, ki leži nekje na polovici poti proti vrhu še enega epskega vzpona na Galibier. Po prihodu v hotel bo napočil čas za počitek in opcijsko masažo, dan pa kot ponavadi zaključimo v eni izmed lokalnih restavracij. 
Prevozili boste 108 kilometrov in 2570 višinskih metrov vzpona. 
 

Fotografiji z vzpona in z vrha vzpona na Col d Iseran.

5.dan, 21. avgust 2024: Prost dan in Col du Galibier 
Se tudi vam tole zgoraj bere malce čudno? Po petih dneh kolesarjenja boste vzpon na 2642 metrov visoki Galibier lahko vzeli kot dan počitka. Pred vami bo namreč "zgolj" 52 kilometrov kolesarjenja med katerim boste morali premagati 1300 višinskih metrov.
Glede na zahtevnost preteklih etap in vseg prelazov, ki vas čakajo v nadaljevanju vam predlagamo, da si 5. dan dejansko vzamete maksimalno lahkotno. Prelaz Galibier boste osvojili po 18 kilometrih kolesarjenja in se od tam po poti prve slovenske zmage na Touru, ki jo je leta 2017 osvojil Primož Roglič spustili v dolino proti naši bazi v Brianconu. Popoldne bomo izkoristili za raziskovanje najvišjega Francoskega mesta - Briancon namreč leži na višini 1200 metrov, počitek, po želji se boste lahko na “prost dan” nagradili tudi s športno masažo. Dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.  

6.dan, 22. avgust 2024: Col d Izoard in Col de Vars
Nov dan in dva nova dvatisočaka na programu dela. Vse skupaj bo vse prej kot lahko, kajti pred vami bo 98 kilometrov in 2580 višinskih metrov vzpona. 
Po hotelskem zajtrku in nalaganju koles bo prvi na sporedu, 2360 metrov visoki Col d Izoard, ki je tako kot večina prelazov pred njim stari znanec Dirke Po Franciji - zagotovo bo ostal dolgo zapisan tudi v vašem spominu. Sledil bo spust in ponovni vzpon na Col de Vars. Na 70. kilometru boste dosegli vrh tega 2108 metrov visokega prelaza in od tam bo sledil le še spust do nastanitve v mestu Barcelonette. Sledi prost preostanek popoldneva z opcijsko masažo in večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

Fotografiji vzpona na Izoard is severne in južne smeri. 

7.dan, 23. avgust 2024: Nacionalni park Mercantour
Naše potovanje se bo že globoko prevesilo v drugo polovico, skoraj z gotovostjo pa lahko potrdimo, da se bo s 7. dnem že čutil vpliv Mediterana. Vročina v dolini bo vedno bolj pritiskala in kot nalašč bo na meniju še zadnji dvatisočak, ki bo simbolično tudi najvišji vrh v sklopu našega kolesarskega potovanja od Ženeve do Nice - Cimma de la Bonette, 2802 metra nad morjem. Vrh boste dosegli po 31. kilometrih, od tam pa bo sledilo kar 58 kilometrov vročega spusta proti jugu. Kolesarjenje zaključite z 8 kilometri vzpona in 550 višinskimi metri vse do naše nastanitve v manjši vasici Rimplas v osrčju Nacionalenga parka Mercantour. Skupno boste 7. dan kolesarskega potovanja po Veliki Alpski cesti prekolesarili 98 kilometrov in 2440 višinskih metrov vzpona. 
Na cilju nas v mirni vasici Rimplas  z vsega 100 prebivalci pričakuje manjši hotel, v kraju pa deluje poleg hotela le še ena restavracija in tako bomo preostanek dneva lahko izkoristili zgolj za sprehod po ozkih tlakovanih ulicah, počitek in masažo. Tako manjša hotelska restavracija, kot tudi restavracija v mestu ponujata domačo kuhinjo z lokalnimi sestavinami - idealno za pristno večerjo pred zahtevnim zaključkom kolesarskega potovanja.  
 

Podrobnosti trase sedmega dne kolesarskega potovanja Route des Grandes Alpes in pogled z vrha Cimma della Bonette. 

8.dan, 24. avgust 2024: Epska etapa v slovo
Po hotelskem zajtrku bo pred vami zadnja etapa - 96 kilometrov in 2500 višinskih metrov vzpona. Prvi bo vzpon na 1493 metre visoki Col Saint Martin, od tam bo sledil spust v dolino in ponovni vzpon na 1607 metrov visoki Col du Torini. Od tam see boste spustili v že popolno mediteransko obarvani Sospel in se za zaključek kolesarskega potovanja Route des Grandes Alpes naposled povzpeli na 728 metrov visoki Col de Castillon. Po prehodu skozi krajši tunel na vrhu se vam bo naposled po 8 dneh kolesarjenja odprl pogled na Mediteransko morje. Pred vami bo le še 10 kilometrov spusta v Menton, ki ga mnogi tudi imenujejo Biser Francije in je kot tak tudi že večkrat dobil naziv najlepšega mesta na francoski rivieri. 
Etapa bo sicer vse prej kot lahka, razveseli pa vas lahko dejstvo, da boste z izjemo zadnjega vzpona na Col de Castillon kolesarili po trasi 20. etape letošnje Dirke po Franciji!
Dan bomo zaključili z ogledom Mentona, kopanjem v morju, poležavanjem na plaži in “zadnjo večerjo” v eni izmed lokalnih restavracij. 

Fotografiji zadnjega resnega vzpona na kolesarskem potovanju po Veliki Alpski cesti!

9.dan, 25. avgust 2024: Še zadnja kavica na rivi in povratek v domovino!
Čestitamo! Uspešno ste odpeljali eno izmed najbolj zahtevnih kolesarskih potovanj v Francoskih Alpah! Po hotelskem zajtrku bo na voljo še nekaj prostega časa za uživanje ob kavi na rivi v Mentonu po tem pa bomo kolesa in prtljago naložili v in na spremljevalno vozilo, kajti čaka nas dolg transfer do povratka v domovino. Odhod iz Mentona je planiran ob 10. uri - povratek v domovino pa v večernih urah. 
 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Spremljevalno vozilo je med kolesarjenjem vedno v vaši neposredni bližini. V kolikor so med kolesarjenjem razmere za kolesarjenje nesprejemljive lahko vaše kolo vedno naložimo v spremljevalno vozilo - ali pa si iz svoje prtljage vzamete ustrezno dežno / toplo opremo. 

Kje bivamo?
Manjši hoteli 3*** ali 2**. Skozi celotno potovanje imamo rezervirane dvoposteljne sobe (ločene postelje) z zasebno kopalnico. 
V sklopu bivanja je skozi celotno potovanje vključen tudi zajtrk.

 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ženevsko jezero - Menton - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v sklopu kolesarskega potovanja po Veliki Alpski cesti, 
 • 8x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom v hotelih 2**, 3*** .
 • 8 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje med kolesarjenjem (osvežilni napitki in prigrizki - piškoti, oreščki, CocaCola, voda...)
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja,
 • stroški večerje - čas kosila boste preživeli na kolesu.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 390€,
 • najem cestnega kolesa - 240€
 • športna masaža nog in hrbta, 30 minut - 25€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Podrobnosti zavarovanja rizika odpovedi - KLIK.
Podrobnosti nezgodnega zavarovanja za tujino - KLIK.

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.