Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023

Romunija in njene najvišje ceste! 26.-30. julij 2023 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 6/1/7

Romunija, Transfagarasan, Transalpina, vzpon na Jino in Paltinis! Obstaja velika verjetnost, da za nobenega izmed teh vzponov še niste slišali, ravno to pa je tudi razlog priprave kolesarskega potovanja v Romunijo. 
Mi smo se s kolesarjenjem po Romuniji prvič srečali leta 2014, takrat še v tekmovalnem dresu AdrieMobil na kolesarski dirki Sibiu Cycling Tour. Ko smo konec leta 2015 snovali našo prvo leto kolesarskih potovanj, je bilo potovanje v romunske Karpate isti trenutek tudi na našem seznamu destinacij, ki jih s kolesarskimi potovanji želimo obiskati. 
Cesta na prelaz Transfagarasan se povzpne na višino 2042 metrov in je bila dokončana leta 1974 v času vladavine diktatorja Čeušeska. Slavni voditelj avtomobilistične oddaje Top Gear, Jeremy Clarkson jo je opisal kot "najboljšo cesto na svetu"!
TransAlpina - z višino 2145 metrov najvišje ležeča cesta v Romuniji. V prevodu ime pomeni preko gora in točno tako se boste tudi počutili!
Mesto Sibiu? Leta 2007 Evropska prestolnica kulture, vsekakor pa tudi danes lepo in zgledno urejeno mesto z baročnimi trgi in tlakovanimi ulicami!

Lahko ste brez skrbi, na potovanju se izogibamo prometnih cest in tako je kolesarjenje v prometu varno. Za razliko od Slovenije in ostalih držav evropske unije boste morali biti dodatno pozorni le na občasne konjske vprege, ki so del normalnega prometa v Romuniji. 

InStock

Prijava na potovanje

571,00 €
571,00 €
-0%
Na zalogi ( 6 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Romunija

Podrobnosti potovanja: Romunija in njene najvišje ceste!

1.dan, 26.julij: Transfer v Romunijo
Kmalu po polnoči se boste z organiziranim prevozom iz Ljubljane, Celja in Maribora odpeljali preko Madžarske proti Budimpešti in od tam naprej proti naši nastanitvi v mestu Sibiu. Le to očara obiskovalca s številnimi baročnimi trgi in tlakovanimi ulicami. Sam center mesta nas tako bolj spominja na kakšno nemško mestece kot pa na Romunijo. Mesto je sicer bilo pod nemškim upravljanjem vse do konca prve svetovne vojne, ko je po razpadu Avstro-Ogrske pripadlo Romuniji.
Prvi dan, se bomo skladno z uro prihoda v hotel dogovorili o nadaljevanju dneva. V kolikor bomo zgodnji se bomo odpravili na krajšo vožnjo s kolesi, če pa boste od same vožnje preveč utrujeni je opcija tudi samo počitek, popoldanski sprehod skozi mesto in večerja v eni izmed lokalnih restavracij.

Glavni trg v mestu Sibiu.

2.dan, 27.julij: Karpati in Transfagarasan, 2042 metrov nad morjem!
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago in kolesa naložili v spremljevalno vozilo in odpeljali vas bomo do vasice Scoreiu, ki leži skoraj na samem začetku ceste Transfagarasan. Le ta vas bo s čudovitimi panoramami popeljala pod vrh gore Fagarasan. Po gori Fagarasan je cesta tudi dobila ime. Na vrhu se boste lahko preoblekli, se posladkali s tradicionalnimi madžarskimi langoši in ob jezeru Balea Lake, kjer leži tudi Čevšeškova letna rezidenca kupili kakšen spominek iz najbolj znane romunske ceste.  
Za vzpon do vrha boste sicer morali premagati 34 kilometrov in 1650 višinskih metrov vzpona. 
Po okrepčilu na vrhu bo sledila najprej vožnja preko najdaljšega tunela v Romuniji (840m) in spust na Jug proti mestecu Corbeni. 
Z gotovostjo lahko potrdimo, da vam bodo razgledi ponovno vzeli dih. Le upamo pa lahko, da vam dih ne bodo vzeli medvedje, ki so na tem območju pogosto opaženi!
Skupno boste 2. dan kolesarskega potovanja po Romuniji prekolesarili 99 kilometrov in 2460 višinskih metrov vzpona. 

Profil in zemljevid trase in pogled proti najvišji točke ceste Transfagarasan.

3. dan, 28. julij: TransAlpina, najvišja cesta v Romuniji!
Zjutraj bomo po hotelskem zajtrku kolesa ponovno naložili na spremljevalno vozilo in sledi slabi 2 uri vožnje po romunskem podeželju do začetne točke najvišje romunske ceste. TransAlpina vas bo od točke, ko boste prešli gozdno mejo očarala iz serpentine v serpentino. Ob pogledih na travnate vrhove Karpatov boste osvojili najvišjo točko potovanja na višini 2145 metrov. Sledila bo okrepna postaja in spust v Obarsia Lotrolou, ki velja za nekakšno središče trgovanja med nabiralci borovnic, malin in gob ter odkupovalci iz doline. V preteklosti smo lahko občudovali do vrha naložene kombije jurčkov in podobno. Naša nastanitev nas pričakuje po 90 kilometrih in 2500 višinskih metrih vzpona ob jezeru Bistra, sredi prostranih gozdov. 
Ste zaskrbljeni, da je etapa preveč zahtevna? Brez skrbi, spremlja vas naše vozilo in na vsaki točki potovanja si lahko z njim pomagate prebroditi krizo.

Zemljevid in profil trase. 
Pogled na zaključne kilometre vzpona do najvišje točke potovanja. 

4. dan, 29.julij: Podeželje Romunije in vzpon do smučišča Paltiniš.
Zjutraj bo na sporedu zajtrk in hop na kolo! Najprej bo na sporedu 30 kilometrov spusta v dolino reke Sebes, vse do kraja Dobra. Tam vas čaka 8 kilometrov težkega vzpona na Jino z vsega 500 metri višinske razlike. Sledil bo spust skozi romunske vasice in vožnja po podeželju vse do 80 kilometra, ko se bo začel vzpon na 1450 metrov visoko smučarsko središče Paltiniš. Zaradi ugodne lege ne daleč stran od Sibia je le ta pogosta turistična točka domačih in tujih obiskovalcev. Na vrhu bo sledilo okrepčilo nekaj prostega časa in po tem revialna vožnja do naše nastanitve v centru Sibia.
Skupno boste od hotela do hotela prevozili 131 kilometrov, 1970 višinskih metrov vzpona in 2970 višinskih metrov spusta! Preveč? Brez skrbi, spremljevalno vozilo vam je na voljo!

Zemljevid in profil trase.

Posnetek zaključnih kilometrov vzpona na Paltiniš.

5.dan, 30.julij: Čas slovesa od Romunije
Po hotelskem zajtrku bomo kolesa in prtljago naložili v spremljevalno vozilo in odpravili se bomo proti Sloveniji. Povratek v domovino planiramo v poznih popoldanskih urah. 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Spremljevalno vozilo je med kolesarjenjem vedno v vaši neposredni bližini. V kolikor so med kolesarjenjem razmere za kolesarjenje nesprejemljive lahko vaše kolo vedno naložimo v spremljevalno vozilo - ali pa si iz svoje prtljage vzamete ustrezno dežno / toplo opremo. 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji  - Ljubljana - vsi prevozi po razpisanih trasah - Ljubljana, 
 • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico v hotelih 3*** in 4****.
 • 3 oziroma 4 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje med kolesarjenjem (osvežilni napitki in prigrizki - piškoti, oreščki, CocaCola, voda...)
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja,
 • stroški večerje - čas kosila boste preživeli na kolesu.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega gorskega kolesa 175€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi morebitnih dogodkov vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Preprosto nam pošljite sporočilo na klemen@natekmi.si v katerem zapišete na katero potovanje bi se želeli prijaviti in v povratnem sporočilu vam bomo poslali predračun za plačilo akontacije v višini 30% vrednosti potovanja. Prijava je potrjena po prejemu plačila akontacije. 

Prijava na naši spletni strani:

Na samem začetku tega zapisa  izbere vrsto plačila. Na voljo imate naslednji možnosti:
- takojšnje plačilo v celoti

- plačilo 30% zneska potovanja (preostanek se poravna po prejemu navodil o odhodu 14 dni do odhoda na potovanja)

Po izbiri zneska plačila kliknete gumb V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim osebnih podatkov se pomaknete na naslednjo točko prijave z gumbom NAPREJ.
Pri načinu dostave izberete:
POTOVANJE - brez stroškov dostave.

Sledi izbira plačila. Plačilo lahko opravite na naslednje načine:
- plačilo s kreditno kartico Mastercard/Visa

- plačilo po predračunu skladno s podatki, ki jih boste prejeli v potrditvi naročila na elektronski naslov

- plačilo z gotovino ob vašem osebnem obisku v naših prostorih na mariborski cesti 105 v Celju.

- plačilo Valu

Na naslednji korak se pomaknete z gumbom NAPREJ.

Sledi pregled in potrditev naročila z gumbom POTRDI NAROČILO.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije v višini 30%. 
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.