Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO

Gardsko jezero z gravel kolesom! 8.-12. maj 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 14/0/14

Gardsko jezero je ledeniško jezero v severni Italiji, ki se razteza od severa proti jugu od Alp do ravnine reke Pad. Severni del je gorsko območje z grbinastimi vrhovi, borovimi gozdovi, slapovi in globokimi soteskami. Pokrajina na jugu pa se spremeni v sredozemske griče, prekrite s vinogradi in oljčnimi nasadi.
Poleti je obala jezera prepolna turistov, ki uživajo brezskrbno dopustniško življenje. Okoliške gore so priljubljene med ljubitelji narave, pohodniki, plezalci in kolesarji iz celotne Evrope. Gre za idealno destinacijo v pozni pomladi/zgodnjem poletju, ko so Alpe še vedno prekrite s snegom. Gardsko jezero je postalo vroča točka evropske gorsko kolesarske scene že od 90. let prejšnjega stoletja.
V sklopu našega potovanja okrog največjega italijanskega jezera bomo sledili makadamskim potem in stranskim asfaltiranim cestam. Vseeno pa velja poudariti, da trasa vsebuje tudi nekaj tehnično zahtevnih poti - ampak brez skrbi 99% trase je prevozne z gravel ali gorskim kolesom.

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x17.25 €
36 x22.05 €
24 x31.68 €
12 x60.64 €
6 x118.61 €
3 x234.6 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

648,00 €
648,00 €
-0%
Na zalogi ( 1 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Italija

Zemljevid kolesarskega potovanja Gravel Garda 2024

Podrobnosti potovanja

1. dan, 8. maj 2024: Transfer v Italijo in prvi kilometri okrog Gardskega jezera! 
Zgodaj zjutraj se bomo iz Maribora, Celja in Ljubljane z organiziranim prevozom in prikolico za kolesa odpeljali proti Gardskemu jezeru v Italiji. Od mejnega prehoda v Gorici do našega izhodišča na skrajnem jugu Gardskega jezera v kraju Peschiera del Garda nas čaka približno 3 ure vožnje. Okvirno bomo tako okrog 12. ure začeli z našo gravel dogodivščino. Pred vami bo 90 kilometrov kolesarjenja in 1300 višinskih metrov vzpona. V prvem delu trase nas bodo spremljala pšenična polja, vinogradi in oljčni nasadi, v drugem delu pa se bo gričevnat trene počasi spreminjal v pravo hribovje, ki nas bo spremljalo v drugi etapi.  Lahko ste brez skrbi, v kolikor boste od same poti do Gardskega jezera preveč utrujeni lahko traso poljubno skrajšate z obalno vožnjo do naše nastanitve v Gargnanu. 
Podlaga na trasi? 35% makadama, preostanek poteka po asfaltiranih poteh. 
Po prihodu v mesto Gargnano se bomo namestili v hotelske sobe, uživali v prostem preostanku popoldneva in se zvečer odpravili na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij.

Podrobnosti trase 1. dne in fotografija z začetka etape v Peschiera del Garda. 

2. dan, 9. maj 2024: Preko Passo del Tremalzo do prestolnice gardskega jezera - Riva del Garda
Zjutraj bo najprej na vrsti hotelski zajtrk, kavica, rogljiček... in kmalu za tem, hop na kolo! Prtljago boste naložili v spremljevalno vozilo, poslušali boste predstavitev trase si izbrali lažjo ali težjo traso in AKCIJA. Težja in lažja trasa? Težka trasa obsega 72 kilometrov in 3000 višinskih metrov vzpona od tega 56% trase poteka po makadamskih poteh. Ja se strinjamo. To je veliko!
Vse tiste, ki se boste odločili za lažjo traso bomo s kombijem prepeljali začetnih 25 kilometrov trase in tako si boste prihranili skoraj 1200 višinskih metrov vzpona. Resen vzpon se vam bo tako začel v dolini potoka San Michele. Pred vami bo namreč vzpon po vojaški cesti iz časa 1. svetovne vojne, ki je v teh krajih divjala v začetku 20. stoletja. 
Za vzpon na 1702 metrov visoki Passo del Tremalco boste morali prekolesariti 18 kilometrov in 1800 višinskih metrov vzpona. Na vrhu si boste lahko brez slabe vesti privoščili postanek v koči Refugio Garda, kajti pred vami bo ena najlepših poti v Evropi.
Sledil bo spust po delno makadamski poti v dolino, nekaj obalne vožnje ob Gardskem jezeru in prihod v našo nastanitev v Rivi del Garda. Sledi prost preostanek popoldneva, poležavanje na bazenu in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti celotne (težje) trase in fotografija vzpona na Passo Tremalzo.

3. dan, 10. maj 2024: Jezero Tenno in planina Lomasone
Hotelski zajtrk in hop na kolo! Pred nami bo krožna tura z začetkom in zaključkom v hotelu v Rivi del Garda, tako da se zjutraj ne bo potrebno seliti iz hotela. Po začetku kolesarjenja se bomo kaj kmalu začeli vzpenjati proti slikovitemu srednjeveškemu mestecu Canale di Tenno on tam pa bomo nadaljevali proti nenemu izmend najčistejših jezer v Italiji - Lago di Tenno. Sledi ne obvezen postanek in začetek vzpenjanja proti Croce di Bondiga od koder se vam bo odprl čudovit pogled na Riva del Gardo in Gardsko jezero. Sledila bo vožnja po dolini naravnega parka Lomasone in od tam naprej  preko makadamskega prelaza Passo del Morte v dolino. Po približno 40 kilometrih bomo naposled prišli do jezera Cavedine in od tam nas čaka dobrih 30 kilometrov ravnine vse do našega hotela v Riva del Garda. Sledil bo prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
Skupno boste prekolesarili 71 kilometrov in 1630 višinskih metrov vzpona. Podlaga? 35 % makadama, preostanek pa na asfaltiranih cestah in kolesarskih stezah. 

Podrobnosti trase in jezero Tenno.

4. dan, 11. maj 2024: Monte Baldo! 
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! 91 kilometrov in 2100 višinskih metrov vzpona bo pomenilo, da je pred vami vse prej kot lahka etapa. Brez skrbi, velika večina trase poteka po asfaltiranih poteh, po želji, pa vam bomo prihranili tudi uvodnih 25 kilometrov in 800 višinskih metrov. Pogorje Baldo nam sicer na naši trasi ne bo ponudilo izrazitih razgledov na jezero, bomo pa zato lahko toliko bolj uživali v divjini narave! Etapo zaključimo po 91 kilometrih na obali mesteca Garda, kjer bo naposled ponovno čas za "la dolce vita - sladko življenje". Po prostem preostanku popoldneva sledi večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase in fotografija z najvišjega dela trase 4. etape. 

5. dan, 12. maj 2024: Revijalna etapa do mesteca Sirmione! 
Pred nami bo sklepno dejanje naše kolesarskega potovanja okrog Gardskega jezera! Po hotelskem zajtrku in kavi na rivi bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo, vi pa se boste z Gardskim jezerom na svoji desni odpeljali proti našemu zadnjemu cilju - slikovitem mestu Sirmione na skrajnem jugu Gardskega jezera. Z ogledom starodavnega mesta, ki ga s kopnim povezuje zgolj mostiček pred obzidjem bomo zaključili naše kolesarsko potovanje okrog Gardskega jezera. Po revialnih 30 kilometrih kolesarjenja bomo mi prevzeli skrb za kolesa - le te bomo naložili na spremljevalno vozilo in prikolico za prevoz koles, vi pa si boste lahko odpravili na zaključno kosilo pred povratkom v domovino. 
Odhod proti Sloveniji je predviden ob 14.00 uri, do slovenske meje pa imamo slabe 3 ure vožnje. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?
- prevoz na relaciji Maribor - Ljubljana - Gardsko jezero, Gardsko jezero - Ljubljana - Maribor,
- 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*,
- 5 dni spremstva med kolesarjenjem na mesti kjer je to mogoče,
- hitri servis med kolesarjenjem,
- okrepne postaje (sladki, slani prigrizki in napitki za med kolesarjenjem),
- priprava .gps sledi, ki si jo lahko naložite na vaše navigacijske naprave,
- stroški priprave in organizacije. 

Možna doplačila?
- enoposteljna soba 240€
- najem električnega gorskega kolesa 200€
- strošek rizika odpovedi
- strošek nezgodnega zavarovanja
Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite sporočilo. 

Kaj ni vključeno v ceno?

  • individualni ogledi v sklopu potovanja

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

  • transfer do destinacije,
  • uredimo rezervacije hotelov,
  • pripravimo trase kolesarjenja,
  • uredimo transfer prtljage med etapami,
  • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
  • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
  • poskrbimo, da med kolesarjenjem niste lačni in žejni,
  • ne pozabimo na popoldanski sprehod do lokalnih znamenitosti in vas po želji informiramo o najboljši pivnici v kraju,
  • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.