Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO

Poljska - Velo Dunajec in Green Velo! 1. - 9. junij 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Kolesarjenje na Poljskem? Težko je opisati tako veliko območje v nekaj stavkih! Naš osnovni cilj kolesarskega potovanja je kolesarjenje po severnem delu kolesarske poti Green Velo. Le ta velja z nekaj manj kot 2000 kilometri za najdaljšo označeno kolesarsko pot na Poljskem! 
Glede na to, da je do Baltskega morja iz Slovenije 1200 kilometrov pa smo se odločili, da v potovanje vključimo tudi kolesarsko pot Velo Dunajec na skrajnem jugu Poljske in tako pot razdelimo na 2 dela, ob tem pa obiščemo po nekaterih virih sodeč, z 200 kilometri relativno kratko a menda najlepšo kolesarsko pot na Poljskem! 
To bo pomenilo, da boste prva 2 dni uživali ob pogledih na gorate narodne parke Tatre, Pienine in Gorszane v nadaljevanju pa vas bodo spremljale skoraj neskončne ravnine vodno zelo bogatega severa Poljske. 
Veliko kolesarjenja? Brez skrbi, še vedno se bo našel čas za oglede starodavnih mest in znamenitosti. Ob povratku proti domovini pa bomo popoldne preživeli tudi v zgodovinsko bogatem mestu Krakov kjer imamo za vas rezervirano lokalno vodenje v srbo/hrvaškem jeziku!

Kolesarjenje je trenutno razprodano! Potovanje lahko organiziramo za zaključeno skupino po predhodnem dogovoru. Za dodatne informacije nas kontaktirajte na 040 234 246 ali po elektronski pošti potovanja@natekmi.si

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x36.85 €
36 x47.09 €
24 x67.65 €
12 x129.51 €
6 x253.33 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
1.384,00 €
1.384,00 €
-0%

Specifikacije

Zemljevid kolesarskega potovanja

1.dan, 1. junij 2024: Transfer na Poljsko in ⅓ kolesarske poti Velo Dunajec!
Naša dogodivščina se bo začela v Celju le nekaj ur po polnoči. Sledi nočna vožnja do avstrijskega Dunaja in mimo Bratislave do našega prvega cilja v Zakopanah na Poljskem. V Zakopane bomo prispeli predvidoma v času kosila. Medtem, ko bomo mi pripravili vaša kolesa za vožnjo se boste vi lahko razgledali po mestu in kaj kmalu se boste podali na dobro označeno kolesarsko pot Velu Dunajec. Trasa poteka tik ob Slovaški meji (delno tudi na Slovaškem ozemlju) in zaznamovali jo bodo razgledi na Tatre in blago spuščanje - kolesarili boste namreč ob reki Dunajec. Do našega cilja v termalnem kraju Szczawnica boste prekolesarili po 82 kilometrih, 590 metrih vzpona in 960 metrih spusta!
Sledi nastanitev v hotelu in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

2.dan, 2. junij 2024: ⅔ kolesarske poti Velo Dunajec in transfer do Baltskega morja!
Po hotelskem zajtrku bo pred vami ⅔ poti Velo Dunajec. Ob reki Dunajec boste kolesarili do mesta Stary Sacz. Tam bo sledil kratek postanek  pred nadaljevanjem v Nowy Sacz in vse do turistično dobro obiskanega jezera akumulacijskega jezera Rožnowskie. Za vami bo že 70 kilometrov kolesarjenja in tako bomo ob jezeru ponovno nekaj časa namenili počitku pred zaključnimi 30 kilometri pred prihodom v  manjše mestece Zakliczyn.
V ⅔ kolesarske poti Velo Dunajec boste prekolesarili 100 kilometrov in 960 višinskih metrov vzpona! To bo ob enem tudi najtežja etapa našega kolesarskega potovanja. Po končanem kolesarjenju bo pred vami nekaj prostega časa, mi bomo medtem kolesa naložili na spremljevalna vozila in že se bomo podali proti mestu Elblag na skrajnem severu Poljske. Ja, strinjali se bomo, da Baltsko morje ni blizu - pred nami bo namreč 600 kilometrov vožnje do naše nastanitve v mestu Elblag.
 

3.dan, 3. junij 2024: Vislanska laguna ob Baltskem morju in Elblaški kanal
Tokrat bomo dan začeli sproščeno! Hotelski zajtrk in počasi na pot. Naš prvi cilj bo kolesarjenje ob obali Vislanske lagune. Po zajtrku vas bomo s kolesi zapeljali do ribiške vasice Katy Rybackie. Tam bomo kolesa razložili in pred vami bo 37 kilometrov kolesarjenja ob obali Baltskega morja vse do Beloruske meje in vasice  Nowa Karczma. Le ta velja za najbolj zahodno poljsko vas v Vislanski laguni. 
Po končanem kolesarjenju bo sledil povratek s spremljevalnim vozilom v Elblag in nekaj prostega časa do kosila.
V popoldanskem času pa se nam obeta še ena  poslastica - Kanal Elblag!
80 kilometrov dolg kanal z blizu 100 metri višinske razlike so začeli graditi leta 1825. Posebnost kanala je 5 ladijskih dvigal, ki ladje naložijo, da se po kopnem prevažajo z vagoni in tako premagajo višinsko razliko 99 metrov. 
Kanal Elblag tako velja za enega izmed sedmih poljskih čudes in je tudi uradno zavarovan kot nacionalni zgodovinski spomenik Poljske. 
V sklopu popoldanske etape boste ob kanalih prekolesarili 40 kilometrov in 220 višinskih metrov vzpona. 
Dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 
 

4.dan, 4. junij 2023: Elblag -  Braniewo
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Pred vami bo 73 kilometrov kolesarjenja do naše naslednje nastanitve v mestu Braniewo. 
V prvem delu etape boste kolesarili skozi Krajinski park Elblag,  nadaljevali pa boste ob notranji obali Vislanske lagune, vse do mesteca Frombork. Tam bo po dobrih 50 kilometrih čas za krajši ogled mesta preden zagrizete v zaključnih 20 kilometrov do naše nastanitve v Braniewu. Mesto leži ob reki Pasleka in je bilo v času druge svetovne vojne v 80% porušeno. V okviru Potsdamskega sporazuma po 2. svetovni vojni je bilo mesto ponovno priključeno Poljski, naselili pa so ga v večini Poljaki z območij vzhodne Poljske, ki jih je priključila Sovjetska zveza.
Preostanek popoldneva bomo izkoristili za ogled mesta in večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

5.dan, 5. junij 2024: Braniewo - Lidzbark Warminski
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo, vi pa se boste s kolesom odpravili naprej po najdaljši kolesarski poti na Poljskem - Green Velo. Prvi “večji” kraj nas čaka po 40 kilometrih kolesarjenja. Ustavili se bomo v mestecu Pienižno z vsega 2700 prebivalci. Naslednji postanek planiramo po 70 kilometrih v malenkost večjem Gorowu Ilaweckie. Od tam boste imeli še slabih 30 kilometrov do naše nastanitve v Lidzbark Warminski. Tam si bomo popoldne lahko ogledali srednjeveško obzidje,  gotski grad varminskih škofov in baročno palačo Grabowski. 
Dan zaključimo z večerjo v eni izmed lokalnih restavracij. 

6.dan, 6. junij 2024: Modri trak velikih Mazurskih jezer
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago in kolesa naložili na spremljevalno vozilo in odpeljali se bomo proti naši naslednji nastanitvi ob mestu Wegorzevo. S kolesi bomo obiskali najlepše kotičke Mazurskih jezer. Mazurijo pogosto imenujejo tudi zelena pljuča Poljske, sestavlja jo več tisoč jezer od tega 25 velikih jezer, ki so med sabo povezana s kanali in rekami in kot takšna predstavljajo pravi zeleni raj tako za kolesarje kot tudi jadralce. 
Kolesarjenje bomo začeli ob jezeru Swiecajty v kraju  Ogonki, kjer imamo rezervirano nastanitev. Kolesarimo v Pozezdrze, kjer si bomo lahko ogledali betonske bunkerje terenskega štaba SS med drugo svetovno vojno. Od tam nadaljujemo ob obali jezera Goldapiwo do kraja Kruklanki ob isto imenskem jezeru do mesta Gižycku v središču Mazurije. Nadaljujemo do trdnjave Boyen, ki je največja trdnjava v vzhodni Prusiji in ob južni obali jezera Niegocin proti Dobskemu jezeru. V nadaljevanju bomo lahko občudovali številne dobro ohranjene stare mazurijske kmetije in  si pred zaključkom poti ogledali še ruševine palače v Sztynort. Kolesarjenje zaključimo pri hotelu ob obali jezera Swiecajty po 79 kilometrih in 360 višinskih metrih vzpona. 

7.dan, 7. junij 2024: K bizonom v Borečki gozd in transfer na jug Poljske!
Po zajtrku se bomo s kolesi odpravili proti rezervatu bizonov ob jezeru Wolisko. Močvirnata območja, gozdovi in obale mazurskih  jezer se bodo izmenjevali skozi celotno traso in po približno 35 kilometrih bomo prispeli do jezera Wolisko. Tam imajo manjšo čredo bizonov tudi ograjeno v sklopu turistične kmetije, informacije o uradnem delovnem času pa pogosto ne držijo in posledično ne moremo zagotoviti, da bo možen ogled bizonov v ogradi za čas našega obiska. Od jezera Wolisko bomo nadaljevali do zahodne obale jezera Goldowiwo od koder se bomo vrnili do našega izhodišča v Ogonkih pri Wegorzevu. 
Na sporedu bo tuširanje, čas za kosilo in slovo od severa Poljske! Pred nami bo namreč transfer na izhodišče zadnje tretjine kolesarske poti Velo Dunajec v kraju Zabawa. Čaka nas 600 kilometrov in zaradi sprejemljivih razmer na cestah težko napovemo točno uro prihoda - vsekakor pa bo to v večernih urah.  

8.dan, 8. junij 2024: Biciklizem turizem! Dopoldne Velo Dunajec in popoldne voden ogled mesta Krakov!
Po hotelskem zajtrku bo čas za kolesarjenje! Pred vami bo zaključnih 62 kilometrov kolesarske poti Velo Dunajec mimo mesta Tarnow vse do mesta Zakliczyn kjer ste 2. dan našega kolesarskega potovanja po Poljski končali s kolesarjenjem. Tam bo čas za kosilo, kolesa bomo naložili na spremljevalno vozilo in odpeljali vas bomo center mesta Krakov. Skupno boste 8. dan prekolesarili 62 kilometrov in 210 višinskih metrov vzpona.  V Krakowu nas bo že čakala lokalna vodička, ki vam bo v 3 urah ogleda predstavila vse glavne znamenitosti in zgodovinska dejstva o drugem največjem mestu na Poljskem! Vodenje bo potekalo v večini dobro poznanek srbo/hrvaškem jeziku. 
Po končanem ogledu vas bo spremljevalno vozilo pobralo v centru mesta in sledil bo transfer do hotela in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

9.dan, 9.junij 2024: Slovo od Poljske!
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago in kolesa naložili v spremljevalno vozilo in odpeljali se bomo proti Sloveniji. Povratek je predviden v popoldanskih urah. 

Kaj je vključeno v ceno?
- prevoz na relaciji Celje - Maribor - Zakopane - Gdansk - Krakov - Maribor - Celje,
- 8x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*,
- 8 dni spremstva med kolesarjenjem na mestih kjer je to mogoče,
- hitri servis med kolesarjenjem,
- okrepne postaje (sladki, slani prigrizki in napitki za čas med kolesarjenjem),
- priprava .gps sledi, ki si jo lahko naložite na vaše navigacijske naprave,
- stroški priprave in organizacije. 

Možna doplačila?
- enoposteljna soba 240€
- najem električnega gorskega kolesa 340€
- strošek rizika odpovedi
- strošek nezgodnega zavarovanja
Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite sporočilo. 

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • strošek vodenja Krakov, 120€/skupino

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • uredimo transfer prtljage med etapami,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem niste lačni in žejni,
 • ne pozabimo na popoldanski sprehod do lokalnih znamenitosti in vas po želji informiramo o najboljši pivnici v kraju,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kaj pa če so trase kolesarjenja zame preveč zahtevne?
Lahko ste brez skrbi! V kolikor boste mnenja, da je trasa za vas preveč zahtevna vas lahko vedno del poti ali v celoti prepeljemo s spremljevalnim vozilom. Tiste dni, ko so na sporedu krožne trase pa si lahko namesto kolesarjenja privoščite tudi počitek v hotelu ali ogled katere izmed lokalnih znamenitosti!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
Potovanje izvedemo v vsakem primeru, med posameznimi etapami pa kolesarjenje prilagodimo vremenskim razmeram. 

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.