ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024

ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi! 21.- 25. junij 2024 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 3/4/7 
Sankt Moritz, mondeno zimsko središče velja za eno najstarejših smučarskih središč v Evropi in prav tam so taleč nazaj v letih 1928 in 1948 tudi gostili olimpijske igre! Poleti se St. Moritz prelevi v očarljivo destinacijo za kolesarje in tudi ostale športnike, ki destinacijo zaradi visoke višine (1856 metrov) pogosto obiščejo z namenom višinskih priprav. Naše bivanje v St. Moritzu bo sicer za učinkovite višinske priprave prekratko, nam bo pa ponudil idealno izhodišče za raziskovanje okoliških prelazov! Passo Bernina, Flüela Pass, Albula Pass, Julier Pass in Splügen Pass so vsi višji od 2000 metrov. Razgledi in zmerni nakloni pa vas bodo zagotovo očarali!
V Sankt Moritzu imamo rezerviran manjši hotel, ki nam bo ponujal bazo za uvodne tri dni kolesarjenja. Četrti dan pa se bomo preko bližnjega prelaza Maloja spustili v Italijo in se preko prelaza Splugen ponovno vrnili v Švico, kjer nas ob akumulacijskem jezeru Sufner čaka nastanitev pred zaključnim izzivom kolesarskega potovanja po Švici. Potovanje bomo zaključili z vzponom na 2066 metrov visoki prelaz San Bernardino. 
Tako boste v 5 dneh kolesarskega potovanja v Švici osvojili 6 različnih alpskih prelazov visoko nad 2000 metri! 
Mislimo, da bo to dovolj, da se boste dan po tem vrnili v službo z nasmeškom na obrazu!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x26.25 €
36 x33.55 €
24 x48.2 €
12 x92.26 €
6 x180.48 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

986,00 €
986,00 €
-0%
Na zalogi ( 5 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Švica

Zemljevid kolesarskega potovanja ŠVICA! Sankt Moritz in okoliški prelazi!

1. dan, 21. junij 2024: Potovanje v Švico in Passo Bernina!
Dan bomo začeli zgodaj! Ob 4. uri zjutraj se bomo iz Maribora, Celja in Ljubljane odpeljali proti Italiji v smeri Padske nižine. V mestu Brescia bomo zapustili avtocesto in se ob jezeru Iseo odpeljali proti dolini Camonico in mimo Aprice vse do našega izhodišča pri jezeru Poschiavo tih za italijansko švicarsko mejo. Med vašo malico bomo s spremljevalnega kolesa razložili kolesa in jih pripravili za prvi izziv! Pred vami bo 17 kilometrov vzpona s 1300 metri višinske razlike vse do prelaza Bernina, ki leži 2330 metrov nad morjem! Z vrha sledi nekaj malega spusta in še dobrih 20 kilometrov kolesarjenja do nastanitve na obrobju St. Moritza. Po prihodu v hotel sledi namestitev v sobe in odhod na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij v mestu.
Skupno boste 1. dan prekolesarili 47 kilometrov in 1530 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase 1. etape kolesarskega potovanja okrog St. Moritza in utrinek z vrha prelaza Bernina.

2. dan, 22. junij 2024: Albula Pass in Julier Pass
Hotelski zajtrk, kava in hop na kolo! Pred vami bo 101 kilometer kolesarjenja s 2350 metri višinske razlike. Uvodnik 15 kilometrov boste uživali v blagem spustu, naposled pa boste v kraju La Punt Chamues zavili levo proti Passo Albula, 2312 metrov nad morjem! Do vrha vas čaka 8 kilometrov vzpona z 600 metri višinske razlike. Na vrhu vas bo čakala prva okrepna postaja in obvezno fotografiranje razgledov s spremljevalnega vozila pa boste lahko vzeli tudi topla oblačila. Čaka vas namreč kar 30 kilometrov spusta s 1500 metri negativne višinske razlike. Veliko? V kar gre dol, mora tudi gor pravijo in tako vas bo v nadaljevanju čakalo kar 35 kilometrov s 1500 metri tokrat pozitivne višinske razlike vse do vrha vzpona na 2284 metrov visoki Julierpass. Na okrepni postaji si boste lahko ponovno napolnili glikogenske rezerve, oblekli topla oblačila in se po tem spustili v dolino do naše “baze” na obrobju St. Moritza. 
Po prihodu v hotel sledi prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij.

Podrobnosti trase in fotografija serpentin vzpona na Julierpass.

3. dan, 23. junij 2024: Flüela Pass in Albula Pass
Hotelski zajtrk, mi bomo kolesa naložili na spremljevalno vozilo, vi se boste pripravili za kolesarjenje in novim izzivom naproti. Uvodnik 35 kilometrov vas bomo namreč prepeljali s spremljevalnim vozilom. V mestu Zermes boste naposled obuli kolesarsko obutev in hop na kolo. Uvodoma se boste povzpeli na prelaz Flüela 2383 metrov nad morjem. Po obvezni okrepni postaji bo sledil spust v mesto Davos in še dodatnih 30 kilometrov blagega spusta z nekaj manjšimi vzponi. Naposled bosta zavili levo v že znano dolino po kateri boste drugi dan prikolesarili s prelaza Albula. 25 kilometrov vzpona s 1400 metri višinske razlike bo dovolj za opazovanje vseh lepot pokrajine, ki jih boste zamudili med hitrim spustom dan pred tem. Prelaz boste osvojili po 85 kilometrih kolesarjenja. Sledil bo krajši spust v dolino in zaključnih 15 kilometrov ravninske razpeljave do naše nastanitve v St. Moritzu. Skupno boste tretji dan prekolesarili 110 kilometrov in 2830 višinskih metrov vzpona.
Se vam to zdi preveč? Brez skrbi, s spremljevalnim vozilom, ki je vedno v bližini si lahko vedno olajšate traso kolesarjenja.
Po končanem kolesarjenju sledi prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase 3. dne kolesarjenja okrog St. Moritza in fotografija z vzpona na prelaz Flüela. 

4. dan, 24. junij 2024: Čas slovesa od St. Moritza in Splügen Pass!
Naše potovanje se bo prevesilo v drugo polovico in tako bo napočil čas slovesa od St. Moritza. Po hotelskem zajtrku bomo vašo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in preko bližnjega prelaza Maloja se boste preko čudovitih serpentin spustili v Italijo do kraja Chiavenna. Tam boste sledili smerokazom za Passo dello Spluga. Pred vami bo 30 kilometrov vzpona s 1790 metri višinske razlike vse do mejnega prehoda med Italijo in Švico na nadmorski višini 2114 metrov nad morjem. Okrepni postaji in fotografiranju na vrhu bo sledil  še en čudovit spust vse do naše nastanitve ob jezeru Sufner. 
Skupno boste četrti dan našega kolesarskega potovanj po Švici prekolesarili 90 kilometrov in 1970 višinskih metrov vzpona. 
 

Podrobnosti trase 4. dne kolesarskega potovanja po Švici in fotografija spusta s prelaza Splügen. 

5. dan, 25. junij 2024: Poslovilni vzpon na Passo San Bernardino!
Zgodnji jutranji zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in akcija! Pred vami bo zaključni vzpon na 2066 metrov visoki Passo San Bernardino. Prvih 16 kilometrov se boste blago vzpenjali po prečkanju kraja Hinterrhein pa boste zavili levo in ovinkasta cesta vas bo v naslednjih 8 kilometrih prepeljala vse do vrha prelaza. Glede na to, da pred vami ne bo dolga etapa bomo okrepno postajo preskočili, spremljevalno vozilo pa vas bo počakalo v kraju Mesocco, kjer se tudi zaključi glavni del spusta s Passo San Bernardino. 
Po končanem kolesarjenju sledi nekaj prostega časa za nakup malice v lokalnem marketu, mi bomo medtem naložili kolesa na spremljevalno vozilo in hop proti domovini. 
Odhod proti Sloveniji je predviden ob 12. uri, do vstopa v Slovenijo pa nas čaka 520 kilometrov vožnje s spremljevalnim vozilom.

 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. 

Kaj pa če so trase zame preveč zahtevne?
Lahko ste brez skrbi, med kolesarjenjem imate vedno podporo spremljevalne ekipe in organizatorja potovanja. Skupaj lahko predebatiramo, kako najlažje preživeti dan na kolesu. Traso lahko s pomočjo spremljevalnega vozila vedno skrajšate na najmanj atraktivnih ali najbol jzahtevnih delih trase. 

Kje bivamo?
V St. Moritzu imamo rezerviran manjši penzion hotel 3*** na obrobju mesta z dvoposteljnimi sobami, lastno kopalnico in vključenim zajtrkom. 
Ob jezeru Sufner je ponudba nastanitev omejena. Za bivanje smo tako izbrali gostišče, ki ponuja tudi sobe za prenočišče. Vse sobe imajo lastno kopalnico in dvoposteljne sobe. Vse dni pa nam bodo poleg bivanja postregli tudi z zajtrkom. 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - St. Moritz - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v sklopu kolesarskega potovanja po Švici, 
 • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v penzionu in  hotelu***,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila boste zagotovo na kolesu

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 215€,
 • najem električnega kolesa 190€,
 • zavarovanje rizika odpovedi,
 • nezgodno zavarovanje za tujino.

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.