Giro d'Italia & Passo Stelvio! 18. - 22. maj 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Giro d'Italia & Passo Stelvio! 18. - 22. maj 2024 - RAZPRODANO

Giro d'Italia & Passo Stelvio! 18. - 22. maj 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 14/0/14 
Giro d'Italia, dirka po Italiji ali pogosto tudi rožnata dirka! Govorimo o eni izmed treh največjih etapnih dirk na svetu, ki ji družbo delata še Dirka po Franciji in Dirka po Španiji! Vsem trem je skupno, da so edine tritedenske dirke v koledarju Mednarodne kolesarske zveze. Tako pri nas vsako jesen z nestrpnostjo pričakujemo dan, ko organizatorji Gira objavijo traso dirke, da za vas pripravimo tisto najboljše kar posamezna dirka ponuja!
V sezoni 2024 se tako na dirko vrača sloviti prelaz Stelvio, ki bo s svojo višino 2758 metrov nad morjem predstavljal tudi Cimma Coppi na letošnji Dirki po Italiji! Cimma Coppi? Tako Italijani  vsako leto imenujejo najvišjo točko dirke, le ta pa prvemu na vrhu tudi prinese največje število točk v boju za gorske cilje. 
V Italiji bomo sicer preživeli 5 dni, naše kolesarsko potovanje pa bo mešanica kolesarjenja preko legendarnih vzponov in ogledov zaključnih vzponov, ciljev etap in obiska profesionalnih ekip na prost dan v Livignu. 
V kolikor nas je v sezoni 2023 s svojimi nastopi in končno zmago na dirki razveseljeval Primož Roglič, pa nas že sedaj veseli dejstvo, da je nastop na Giru 2024 potrdil Tadej Pogačar! Če ob tem pomislimo, da je Tadej Pogačar v zadnjih 5 letih tri tedenske dirke v najslabšem primeru končal na 3. mestu imamo skoraj garancijo za vrhunski spektakel ob našem obisku Italije! 

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x18.21 €
36 x23.27 €
24 x33.44 €
12 x64.0 €
6 x125.2 €
3 x247.63 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
684,00 €
684,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Ogledi kolesarskih dirk

Zemljevid kolesarskega potovanja Giro 2024

1. dan, 18. maj 2024: Transfer v Italijo in spoznavanje terena!
Zgodaj zjutraj se bomo iz Maribora, Celja in Ljubljane z organiziranim prevozom odpeljali preko Padske nižine proti naši bazi v Grosio. Le ta leži ne daleč od švicarsko italijanske meje in nam bo predstavljala idealno izhodišče za  sproščeno kolesarjenje in obiske verjetno najbolj zanimivih etap Gira 2024! Prihod v hotel načrtujemo okrog 11. ure, po tem sledi namestitev v sobe in odhod na kolo. Uvodoma se bomo odpravili  po dolini Valtellina  proti Bormiu in od tam nadaljevali s kolesarjenjem preko idiličnih serpentin do jezera Cancano na višini 1890 metrov nad morjem. Na vrhu vas bo počakalo naše spremljevalno vozilo, lahko se boste okrepčali in toplo oblekli. Sledi povratek do hotela v Grosio in večerja v eni izmed lokalnih restavracij.  
Skupno boste prvi dan kolesarskega potovanja na Giro prekolesarili 74 kilometrov in 1490 višinskih metrov vzpona. 
Preveč zahtevno? Brez skrbi, spremljevalno vozilo je vedno v bližini in z njim si lahko vedno olajšate/skrajšate predvideno traso kolesarjenja.  

Podrobnosti prvega dne kolesarskega potovanja na Giro 2024 in pogled z jezera Cancano.

2. dan, 19. maj 2024: 15. etapa Gira in cilj etape nad Livignom!
Pred profesionalnimi kolesarji bo z 220 kilometri in 5100 višinskimi metri vzpona najtežja etapa na Giru 2024! Etapo bodo začeli ob Garskem jezeru, v finalu pa se bodo preko Švice spustili v Livigno in etapo zaključi z vzponom do zgornje postaje gondole Mottolino 2385 metrov nad morjem. Mi se bomo na cilj etape odpravili s kolesi mimo Bormia in prelazov Foscagna in Eira. To nam bo omogočilo, da se boste lahko po koncu kolesarjenja preoblekli v suha in topla oblačila, kajti maja je lahko na višini 2385 metrov tudi še pošteno mrzlo! 
Skupno boste drugi dan kolesarskega potovanja na Giro tisti najbolj kolesarjenja željni prevozili 54 kilometrov in 2110 višinskih metrov vzpona. Brez skrbi, del trase ali celotno traso se lahko tudi prepeljete tudi s spremljevalnim vozilom. 
Po končani etapi se bomo dobili pri spremljevalnih vozilih in z njimi se bomo odpeljali nazaj do naše baze v Grosio. Sledi nekaj prostega časa in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase  drugega dne kolesarskega potovanja Giro 2024 in pogled s Passo Foscagna proti Passo Eira na trasi kolesarjenja. 

3. dan, 20. maj 2024: Po trasi 15. etape na obisk profesionalnim kolesarjem!
Ponedeljki so na tritedenskih dirkah v večini primerov rezervirani za počitek. Mi bomo prost dan izkoristili za kolesarjenje po trasi 15. etape, ki jo bodo profesionalci premagali dan pred tem, kolesarjenje pa bomo zaključili v Livignu, kjer bodo kolesarji uživali prost dan, mehaniki pa bodo pripravljali kolesa za zadnji teden rožnate dirke. V kolikor bo to z organizacijskega vidika ekip mogoče se bomo po končanem kolesarjenju dogovorili za obisk katere izmed ekip, kjer bomo iz prve roke izvedeli kako poteka priprava koles pred vsako etapo na najvišjem nivoju kolesarstva.
Etapa nas bo sicer najprej vodila navzdol po dolini Valfurva do mesta Tirano, tam se bomo priključili na traso 15. etape in kmalu za tem bomo vstopili v Švico (za vstop potrebujete osebno izkaznico). Pred vami bo dolg vzpon proti Passo Bernina, le nekaj kilometrov pred vrhom, pa boste sledili smerokazom za Livigno in Forcola di Livigno (2315 metrov nad morjem). Tam vas bo ponovno počakalo naše spremljevalno vozilo, lahko se boste okrepčali in nadeli dodatna oblačila, kajti pred vami bo dolg spust vse do našega cilja v Livignu. Tam bomo zaključili kolesarjenje, vi se boste preoblekli, mi pa bomo poskrbeli za vaša kolesa. Sledi obisk ekip in povratek preko Passo Eira v Bormio in naprej do naše nastanitve v Grosiu. Skupno boste tretji dan prekolesarili 64 kilometrov in 1950 višinskih metrov vzpona. V kolikor se vam bo to zdelo preveč, si lahko prvi del poti pomagate tudi s spremljevalnim vozilom in tako prihranite poljubno količini kilometrov in višinskih metrov vzpona. 
Po povratku sledi nekaj prostega časa in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase tretjega dne kolesarskega potovanja na Giro 2024 in pogled v dolino s prelaza Forcola di Livigno. 

4. dan, 21. maj 2024: Cimma Coppi in Passo Stelvio!
Pred profesionalci in tudi pred vami bo najvišja točka Gira 2024! Zgodaj zjutraj se bo v primeru lepega vremena eno spremljevalno vozilo odpravilo proti vrhu prelaza Passo Stelvio 2757 metrov nad morjem z vašimi toplimi oblačili. Vi pa se boste proti vrhu odpravili po zajtrku. Cesta bo takrat za promet že zaprta, kajti vzpon na Stelvio bodo profesionalni kolesarji v sklopu 16. etape Gira premagali že v zgodnjih popoldanskih urah. Po vašem prihodu na vrh se boste preoblekli v topla oblačila. Sledi navijanje za Tadeja Pogačarja in ostale slovenske kolesarje. Po prehodu rožnate dirke se boste spustili nazaj v dolino in naše kolesarjenje v sklopu četrtega dne kolesarskega potovanja na Giro 2024 se na tej točki zaključi.
Po končanem kolesarjenju sledi  dobrih 200 kilometrov transferja s spremljevalnim vozilom do naše nastanitve v mestecu Feltre pod vznožjem zaključnega vzpona na Brocon, kjer se zaključi 17. etapa rožnate dirke 2024! 
 Ob idealnih pogojih boste prekolesarili boste 67 kilometrov in 2190 metrov višinske razlike. 
Zakaj ob idealnih pogojih? Passo Stelvio je najvišji prelaz v Italiji in v preteklosti se je že zgodilo, da nas je na vrhu tudi v poletnih mesecih presenetil sneg.

Podrobnosti trase četrtega dne kolesarskega potovanja Giro 2024.

Pogled z vrha prelaza Stelvio na veličastne serpentine v smeri proti Pratto allo Stelvio. 

5. dan, 22. maj 2024: 17. etapa Gira zaključni vzpon na Passo del Brocon!
Sproščen hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Pred vami bo ogled spektakla 17. etape Gira z zaključkom na 1616 metrov visoki Passo del Brocon! S 154 kilometri bo pred profesionalci kratka in precej zahtevna etapa s 5 kategoriziranimi vzponi. Na našo srečo so organizatorji traso speljali tako, da se bodo kolesarji dvakrat povzpeli na prelaz Brocon in tako bomo lahko tudi 2x navijali za naše kolesarje!
Po končanem kolesarjenju sledi spust v dolino, med vašim preoblačenjem bomo mi poskrbeli za vaša kolesa in sledil bo povratek v Slovenijo.  Do italijansko slovenske meje nas čaka slabe 3 ure vožnje, do povratka v Ljubljano in Celje pa še kakšna ura ali dve več. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. 
Okvirne alternative po dnevih:
1.dan lahko kolesarjenje v primeru slabega vremena zamenjamo z ogledom kronometra, ki bo ta danna sporedu na Giru ob Gardskem jezeru kjer je značilno toplejše vreme z manj padavinami. 
2. dan se bomo v primeru slabega vremena na cilj etape lahko odpravili tudi s spremljevalnim vozilom.
3. dan se bomo v primeru slabega vremena na obisk ekipam v Livigno odpravili s spremljevalnim vozilom.
4. dan se bomo v primeru slabega vremena s spremljevalnim vozilom odpravili na start etape v Livigno ali na vznožje prelaza proti na Stelvio.
5. dan se bomo v primeru slabega vremena s spremljevalnimi vozili odpravili do uraden zapore ceste in po tem na traso dirke odpravili brez koles. 
Alternativo torej imamo za vseh 5 dni kolesarskega potovanja na Giro 2024, obstaja sicer mala verjetnost, da bi morali vseh 5 dni izpeljati po alternativnem scenariju, je pa vreme dejavnik na katerega nimamo vpliva in nam lahko vedno spremeni predviden potek potovanja. 

Kje bivamo?
Hotel*** v kraju Grosio. Rezervirane imamo dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in lastno kopalnico in vključenim zajtrkom. 
Hotel *** v kraju Feltre. Rezervirane imamo dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in lastno kopalnico in vključenim zajtrkom. 
 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ljubljana - Livigno - Feltre - Ljubljana  - Celje z vozili organizatorja,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v sklopu ogleda Dirke po Italiji, 
 • 4x nočitev v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelu***,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec na kolesu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje (v času kosila bomo na kolesu)

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 140€,
 • najem električnega kolesa 200€
 • najem cestnega kolesa 135€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.