TOUR DE FRANCE in zaključni kronometer v Nici! 17. - 22. julij 2024 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
TOUR DE FRANCE in zaključni kronometer v Nici! 17. - 22. julij 2024

TOUR DE FRANCE in zaključni kronometer v Nici! 17. - 22. julij 2024 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev =12/2/14

Le Tour de France! Največja, najbolj prestižna in zagotovo tudi najbolj poznana etapna dirka na svetu!

V naši agenciji smo se na Tour podali prvič leta 2017, ko je Primož Roglič prvič zmagal etapo preko slovitega prelaza Galibier s ciljem v Serre Chevalier. Zraven smo bili tudi leta 2018, ko smo prvič organizirali čisto pravi slovenski ovinek v zaključku vzpona na Alpe d Huez. Leta 2019 smo od dežja in sodre premraženi čakali na kolesarje v Tignesu, leta 2020 smo  uživali na zaključnem kronometru s slovenskim dvobojem Roglič - Pogačar, v letu 2021 smo občudovali etapno zmago Tadeja v Grand Colombieru in kasneje bodrili Primoža v Tignesu, v rekordnem letu 2022 smo na Tour peljali skupaj 5 skupin s kombinacijo Alp in Pirenejev, v letu 2023 smo si pod vznožjem Mont Blanca ogledali 4 etape vključno z, za Tadeja usodnim kronometrom. 

Seveda ne bomo manjkali niti v letu 2024. V Franciji bomo preživeli 6 dni, v osrčju Primorskih Alp, tik pod nesojenim najvišjim francoskim prelazom Col de la Bonette bomo obiskali 3 etape, vključno z zahtevnim kronometrom v Nici, ki bo tudi dokončno določil zmagovalca Dirke po Franciji 2024! Le upamo lahko, da si bomo ogledali tudi slovensko slavje!
Ob tem pa seveda ne bomo pozabili na kolesarjenje! Kolo je namreč naš ključni pripomoček za dostop do ogledov ključnih trenutkov posameznih etap.

Dirka po Franciji, svetovno nogometno prvenstvo in olimpijske igre sicer globalno veljajo za največje športne dogodke leta - a le eden izmed njih se odvija vsako leto! 

Bi šli z nami? Preberite podrobnosti spodaj!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x25.16 €
36 x32.15 €
24 x46.19 €
12 x88.43 €
6 x172.98 €
3 x342.12 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

945,00 €
945,00 €
-0%
Na zalogi ( 2 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Ogledi kolesarskih dirk

Zemljevid kolesarskega potovanja Tour 2024!

1. dan, 17. julij 2024: Transfer v Francijo
Le nekaj ur po polnoči se bomo zbrali na naših zbirnih mestih v Celju in Ljubljani. Tam bomo kolesa naložili na prikolico za kolesa in se z organiziranim kombi prevozom podali proti Primorskim Alpam na jugu Francije. Pred nami bo iz Ljubljane 870 kilometrov vožnje do smučarskega središča Valberg, kjer imamo rezervirano bazo v aparthotelu  za naslednjih 6 dni. V aparthotelu  imamo rezervirane štiri posteljne apartmaje. V vsakem apartmaju je opremljena kuhinja z dnevnim prostorom in dve spalnici z ločenimi posteljami. V neposredni bližini je tudi market in številne restavracije kjer si bomo organizirali prehrano v naslednjih dneh potovanja.  
Prihod v Valberg planiramo okrog 16. ure popoldne, tisti manj utrujeni od poti se boste lahko odpravili na krajšo vožnjo s kolesom, ostali pa se bomo rajši razgledali po mestu in se odpočili pred napornim nadaljevanjem. 

Pogled na smučarsko središče Valberg. 

2. dan, 18. julij 2024: Vzpon na Col de la Bonette po trasi 19. etape Toura 2024!
Dobro jutro Francija! Po zajtrku se bomo odpravili na neuradno najvišji prelaz v Franciji - Col de la Bonette 2802 metrov nad morjem! Zakaj neuradni? Prelaz Col de la Bonette se sicer nahaja na samem sedlu 2715 metrov nad morjem, Francozi pa so v želji po najvišjem prelazu v Evropi zgradili cesto še okrog  bližnjega vrha Cimma Bonette in tako dosegli višino 2802 metrov. 
Do vrha boste prekolesarili 85 kilometrov in 2650 višinskih metrov vzpona. Brez skrbi, v kolikor boste mnenja, da je to preveč vas lahko uvodne kilometre prepeljemo s spremljevalnim vozilom in tako mimogrede prihranite 1000 in več višinskih metrov vzpona.  Po obveznem fotografiranju na vrhu sledi spust v dolino po uradni trasi 19. etape vse do mesteca Isola, tam bodo kolesarji dan za tem zavili proti zaključnemu vzponu na Isola 2000. Mi pa bomo na tej točki po večini končali s kolesarjenjem.  Kolesa bomo naložili na prikolico in spremljevalno vozilo in odpeljali vas bomo do naše nastanitve v Valbergu. Sledi prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
Skupno boste s startom pri nastanitvi in zaključkom v Isoli prekolesarili 124 kilometre in 2780 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase 2 dne kolesarskega potovanja na Tour de France in pogled z vrha Cimma Bonette v dolino. 

3. dan, 19. julij 2024: Ogled cilja 19. etape dirke po Franciji!
Po hotelskem zajtrku bo napočil čas za obisk največje etapne dirke na svetu! Zjutraj se boste s kolesi odpravili po enaki trasi kot dan pred tem, le da se boste v Isoli kjer smo dan pred tem končali s kolesarjenjem danes komaj zares začeli z vzpenjanjem! Pred vami bo zaključni vzpon 19. etape dirke po Franciji do smučarskega središča Isola 2000! Vzpon je dolg 16, 1 kilometer, povzpeli pa se boste do višine 2024 metrov. Tam bomo  v smučarskem središču počakali na prihod karavane in tekmovalcev v poznih popoldanskih urah. Vsi tisti, ki si boste želeli še več kolesarjenja se boste lahko spustili na italijansko stran vzpona in se po slikoviti cesti povzpeli nazaj na Col de la Lombarda kakor v italijanščini imenujejo vzpon. 
Od naše nastanitve do vrha vzpona na Isola 2000 boste prekolesarili 64 kilometrov in 2260 višinskih metrov. Traso lahko glede na vaše želje z izjemo zaključnega vzpona tudi skrajšamo in tako si lahko prihranite do 750 višinskih metrov vzpona.
Po cilju etape se boste s kolesi spustili v dolino, tam bomo kolesa naložili na spremljevalna vozila in odpeljali se bomo do naše baze v Valberg.  

Podrobnosti trase tretjega dne kolesarjenja na kolesarskem potovanju Tour 2024 in pogled na smučarsko središče Isola 2000, ki bo gostilo cilj 19. etape dirke po Franciji 2024. 

4. dan, 20. julij 2024: Cilj 20. etape pred “domačim” pragom!
Pred nami bo sproščeno dopoldne, kajti cilj zadnje gorske etape na Touru 2024 bo od naše nastanitve oddaljen le 12 kilometrov. Tisti manj željni kolesarjenja se boste lahko na vzpon podali direktno od naše nastanitve, ostali pa si bomo dopoldne začinili s kolesarjenjem skozi slikoviti kanjon reke Cians značilne temno rdeče barve. Kolesarjenje bomo nadaljevali po trasi 20. etape Dirke po Franciji vključno z zaključnim vzponom na 1678 metrov visoki Col de la Couillole. Tam bomo počakali do prihoda kolesarjev in se po končani etapi s kolesi odpeljali do naše nastanitve v Valbergu. 
Skupno boste v okviru dalje trase do ciljne črte 20. etape Toura prekolesarili 97 kilometrov in 2390 višinskih metrov vzpona. 

Zemljevid 4 dne kolesarskega potovanja na Tour 2024 in fotografija soteske Cians.

5. dan, 21. julij 2024: Dan v Nici, zaključni kronometer Toura 2024 in razglasitev zmagovalcev Toura!
Tokrat bomo kolesa pustili v naši bazi v Valbergu in s spremljevalnimi vozili se bomo  v dopoldanskih urah odpeljali v Nico kjer bo na sporedu zaključna 21. etapa dirke po Franciji. Le ta bo tudi dokončno odločila zmagovalca največje dirke v letu 2024! Vozila bomo poskušali parkirati kar se le da blizu ciljnega prostora, vsekakor pa so kopalke, brisača in udobna obutev in  del obvezne opreme! Dopoldne bomo izkoristili za ogled mesta ali zgolj poležavanje na plaži v pričakovanju spektakla.
V pozno popoldanskih urah bo naposled prišel čas za ogled zaključnega kronometra in trepetanje ali bo Slovenija po letu 2021 ponovno dobila domačega zmagovalca Toura!
Vsekakor bomo po končanem kronometru ostali tudi na podelitvi nagrad najboljšim kolesarjem in se po tem ponovno zbrali pri spremljevalnih vozilih od koder se bomo odpeljali nazaj do naše baze v Valbergu. 

Edinstvena priložnost, ko se Tour ne konča z revialno etapo v Parizu ampak z atraktivnim zaključnim kronometrom v Nici. 

6. dan, 22. julij 2024: Čas slovesa od Francije.
Pred nami bo 870 kilometrov poti do povratka v Ljubljano in to pomeni, da se bomo na pot odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Povratek je planiran v pozno popoldanskih oziroma večernih urah - precej pa je odvisno od razmer na cesti. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. V primeru slabega vremena bomo dirko spremljali na mestih kjer so temperature in razmere kar najbolj primerne. 

Kje bivamo?
Aparthotel*** v smučarskem središču Valberg. Rezervirane imamo dvosobne apartmaje z balkonom v velikosti 49 kvad. metrov, v vsakem izmed apartmajev bodo bivali 4 udeleženci potovanja. 
V vsakem apartmaju so sicer 2 spalnici, kopalnica in v celoti opremljena kuhinja z dnevnimi prostori in dvema pomožnima ležiščema. 
 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Francija - Celje z vozili organizatorja,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v sklopu ogleda Dirke po Franciji, 
 • 5x nočitev v dvoposteljni sobi s kopalnico v aparthotelu***,
 • 4 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec na kolesu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški prehrane

Kako si bomo organizirali prehrano?
Na poti v Francijo in na sami destinaciji se bomo razporedili po apartmajih. Market je od našega aparthotela oddaljen 280 metrov in tam boste lahko tudi med potovanjem kupili morebitne dodatne potrebščine za napolnitev glikogenskih rezerv. V samem kraju sicer deluje tudi nekaj restavracij in barov, kjer se boste lahko okrepčali tisti, ki na "dopustu" ne kuhate ravno najrajši. 

Možna doplačila?

 • najem električnega kolesa 180€
 • najem cestnega kolesa 140€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.