Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024

Salzkammergut - kolesarjenje ob najlepših avstrijskih jezerih! 10. - 14. julij 2024 « Nazaj

Regija Salzkammergut, s svojo pestro zgodovino in naravno lepoto, izstopa kot ena najpriljubljenejših destinacij v Avstriji. Središče regije predstavljajo slikovita jezera, med katerimi so najbolj znana Traunsee, Attersee, Mondsee, Irrsee in izven meja regije tudi Walchensee. Ta jezera ne predstavljajo le idiličnih okolij za rekreativno kolesarjenje, temveč tudi priložnost za vodne dejavnosti, kot so vožnja s čolnom in kopanje.
Salzkammergut ima tudi številne kulturne in zgodovinske znamenitosti. Mesto Hallstatt, nespremenjeno skozi stoletja, slovi po svoji edinstveni arhitekturi in solnih rudnikih, ki pričajo o zgodovini regije. Obisk tega pravljičnega mesta, obdanega z gorami in jezerom, je kot korak nazaj v čas.
Rekreativno kolesarjenje v tej regiji omogoča odkrivanje slikovitih podeželskih vasi, prečkanje zelenih gozdov in uživanje v raznoliki pokrajini, ki se razprostira od gričevja do alpskih vrhov. Mesta, kot so San Gilgen, St. Wolfgang in Bad Ischl, dodajajo kulturni pečat regiji, s svojimi zgodovinskimi zgradbami, trgi in dogodki.
Vabljeni, da se podate na potovanje po Salzkammergutu, kjer se boste potopili v čudovit svet narave, kulture in zgodovine, ki naredijo to regijo edinstveno in neizmerno privlačno.

Potovanje je rekreativne narave. Trase kolesarjenja so primerne za električna, gorska, cestna in treking kolesa. Trasa je v celoti asfaltirana.  

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x21.01 €
36 x26.85 €
24 x38.57 €
12 x73.83 €
6 x144.42 €
3 x285.65 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
789,00 €
789,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Avstrija

Zemljevid kolesarskega potovanja Salzkammergut 2024

Podrobnosti potovanja

1. dan, 11. julij 2024: Transfer v Avstrijo in prvi kilometri v regiji Salzkammergut!
Potovanje se začne z zgodnjim jutranjim odhodom in organiziranim prevozom vas in vaših koles iz Maribora, Celja in Ljubljane do našega izhodiščnega mesta potovanja, ki se nahaja v očarljivem kraju Gmunden ob obali jezera Traun. Tukaj se začne naša prva etapa, kjer se najprej podamo ob obali jezera Traunsee nato pa se usmerimo na prečno cesto, ki nas vodi preko hribov, dokler ne dosežemo obale jezera Attersee. Med vožnjo bomo uživali v slikovitih razgledih, najprej proti severu, nato pa po zahodnem delu jezera, vse do našega naslednjega postanka - jezera Mondsee, kjer nas pričakuje tudi cilj prve etape. Skupno boste prvi dan tako prekolesarili 75 kilometrov in 1000 višinskih metrov vzpona.
Po prihodu nas čaka namestitev in nekaj prostega časa. Zvečer se odpravimo na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij, kjer bomo imeli priložnost okusiti lokalne kulinarične dobrote. Po prijetnem večeru se vrnemo v nastanitveni objekt, kjer bomo prenočili, pripravljeni na nadaljevanje naše kolesarske pustolovščine v Salzkammergutu.

Podrobnosti trase prvega dne kolesarskega potovanja Salzkammergut in fotografija jezera Traunsee.

2. dan, 12. julij 2024: Čudovita jezera Mondsee, Irrsee, Wallersee in Fuschlsee!
Po okusnem zajtrku se podajamo na nadaljevanje naše kolesarske ture. Danes nas pot vodi najprej v smeri jezera Irrsee, kjer bomo uživali v slikoviti pokrajini. Nato zavijemo na zahod in se podamo na obalo jezera Wallersee. Pot nas vodi skozi gričevnato pokrajino, kjer bomo občudovali raznoliko naravo, preden se usmerimo proti jugu. Med potjo se mimo jezera Fuschlsee odpirajo čudoviti razgledi.
Naša pot se konča v čarobnem kraju San Gilgen, ki leži ob prelepem jezeru Wolfgangsee. San Gilgen slovi po svoji slikovitosti, tradicionalni arhitekturi in zgodovinski privlačnosti. Po prihodu nas čaka namestitev in nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristimo za sprehod ob jezeru ali po očarljivih ulicah kraja. Skupno boste drugi dan prekolesarili 60 kilometrov in 860 višinskih metrov vzpona.
Zvečer se odpravimo na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij, kjer bomo imeli priložnost okusiti avtentične lokalne jedi. Po prijetnem večeru se vrnemo v nastanitveni objekt, kjer bomo prenočili, polni vtisov dneva in pripravljeni na nadaljnje raziskovanje lepot Salzkammerguta.

Podrobnosti trase drugega dne kolesarskega potovanja Salzkammergut in pogled na jezero Fuschlsee. 

3. dan, 13. julij 2024: Avstrijska kolesarska romantika!
Po okusnem zajtrku se odpravljamo na eno najatraktivnejših etap naše kolesarske ture. Začnemo s kratkim izletom iz smeri, da obiščemo slavni kraj Sankt Wolfgang ob istoimenskem jezeru, ki je znan po zgodbi o hotelu Weisser Rössl. Ta kraj je postal slaven zaradi veseloigre in operete, ki sta ju navdihnili zgodbi o tem hotelu. Med obiskom bomo raziskali središče kraja, si ogledali znameniti hotel Weisser Rössl ter se potem odpravili proti zdraviliškemu mestecu Bad Ischl.
Bad Ischl, znan po svoji urejenosti, čudovitih parkih in termalnih vrelcih, je mesto, kjer sta vsako leto tradicionalno počitnikovala cesar Franz in cesarica Sissi v svoji vili. Nadaljujemo pot proti jugu, v smeri kraja Bad Goisern, ki je znan po tem, da so po njem poimenovali planinske čevlje »gojzarje«. Nato pa se usmerimo proti mestecu Hallstatt, ki velja za enega najatraktivnejših krajev na svetu. Nahaja se ob jezeru z istim imenom, obdana s čudovitimi vrhovi Krippensteina. Mesto je turistična atrakcija, znan pa je tudi po svojem solnem rudniku in bogati zgodovini, saj so ga naselili že pred 7000 leti.
Od tam nas čaka nekaj vzpona in prijeten spust v mestece Bad Aussee, kjer bomo prenočevali naslednja dva dni. Skupno boste tretji dan prekolesarili 70 kilometrov in 760 višinskih metrov vzpona. Po namestitvi imamo nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristimo za raziskovanje mesta. Zvečer se odpravimo na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij, kjer bomo imeli priložnost okusiti avtentično lokalno kulinariko. Sledi zaslužen počitek in priprava na nadaljevanje naše kolesarske avanture v Salzkammergutu.

Podrobnosti trase tretjega dne kolesarskega potovanja Salzkammergut in pogled na romantično vasico Hallstatt ob istoimenskem jezeru - Hallstatter See. 

4. dan, 14. julij 2024: Krožna vožnja in vzpon po alpski cesti Tauplitz!
Dan začnemo z zajtrkom, ki nam bo dal potrebno energijo za celodnevni kolesarski izlet v osrčje slikovite regije Salzkammergut. Naša pot nas vodi ob obali jezer Altaussee in Grundlsee, kjer bomo uživali v čarobnih razgledih na kristalno čisto jezero in okoliške gore.
Nadaljujemo po stari cesti proti kraju Bad Mitterndorf, znanem po svojih zimskih radostih, kot so tek na smučeh in alpsko smučanje na planoti Tauplitz. Naš kolesarski vzpon bo dosegel svoj vrhunec na tej planoti, od koder se nam bo odprl čudovit razgled proti jugu na pogorje Dachstein in smučarsko letalnico Kulm, ki se dviga na hribu nedaleč stran od kraja Bad Mitterndorf.
Sledi razburljiv spust po cesti nazaj do izhodišča v kraju Bad Aussee, kjer nas čaka zaslužen počitek. Skupno boste četrti dan prekolesarili 60 kilometrov in nekaj več kot 1200 višinskih metrov vzpona. Zvečer se bomo odpravili v eno izmed lokalnih restavracij, kjer bomo imeli priložnost okusiti avtentične lokalne dobrote in se sprostiti ob prijetnem vzdušju. Po večerji nas čaka nočitev, polni vtisov dneva, pripravljeni na nadaljnje raziskovanje čudovitih pokrajin Salzkammerguta.

Podrobnosti trase četrtega dne kolesarskega potovanja Salzkammergut in fotografija zadnjih metrov vzpona po Alski cesti Taublitz. 

5. dan, 15. julij 2024: Še zadnja etapa in povratek v domovino!
Po hotelskem zajtrku bo pred vami zadnja etapa našega kolesarskega potovanja po deželi severnih avstrijskih jezer. Začnemo z vzponom na prelaz Pötschen (993 metrov nad morjem), sledi navdušujoč spust v Bad Goisern, od koder nadaljujemo po kolesarski stezi proti kraju Bad Ischl. Med potjo bomo opazili leseno vilo, ki je bila prva "montažna hiša" na svetu, uvožena iz ZDA. V tej hiši je nekoč živel avtor slavne operete "Beli konjiček".
Nato se odpravimo na severovzhod skozi dolino proti jezeru Traun. Ob obali jezera nadaljujemo s kolesarjenjem, dokler ne dosežemo cilja v kraju Gmunden, kjer smo začeli naše raziskovanje regije Salzkammergut prvi dan. Skupno boste peti dan prekolesarili 62 kilometrov in 570 višinskih metrov vzpona. Po končani etapi sledi nekaj prostega časa za kosilo, medtem pa bomo mi pripravili kolesa in opremo za transport proti Sloveniji. Zadnje ure dneva preživimo na poti in se v večernih urah poslovimo na zbirnih mestih v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Podrobnosti trase petega dne kolesarskega potovanja Salzkammergut in fotografija gradu Schloss Ort na jezeru Traunsee tik pred zaključkom zadnje etape. 

Kakšno kolo je primerno za kolesarsko potovanje Salzkammergut?
Primerna izbira so električna, cestna, treking in gravel kolesa. V kolikor uporabljate električno kolo je trasa primerna, v kolikor vam vaša baterija omogoča prekolesariti 1400 višinskih metrov vzpona. Trasa je v celoti asfaltirana. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Seveda so vedno možne lokalne plohe, lahko pa ste brez skrbi. V spremljevalnem vozilo bomo imeli na voljo komplet za pranje in mazanje kolesa.

Kje bivamo?
Bivamo v naslednjih krajih:
- Mondsee, hotel 4****, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in vključenim zajtrkom.
- Fuschl am See, hotel 3***, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in vključenim zajtrkom.
- 2 dni, Bad Ausee, hotel 3***, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in vključenim zajtrkom.
 

 

Kaj je vključeno v ceno?

  • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Maribor - Celje - Ljubljana - Gmunden - Ljubljana - Celje - Maribor, 
  • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelih 3*** in 4****,
  • 5 dni kolesarjenja,
  • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
  • okrepne postaje - sladki in slani prigrizki za čas med kolesarjenjem,
  • strokovni spremljevalec v spremljevalnem vozilu s širokim kolesarskim predznanjem,
  • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
  • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

  • individualni ogledi v sklopu potovanja
  • stroški večerje - v času kosila bomo na kolesu :)

Kako si bomo organizirali prehrano?
V času kosila bomo v večini primerov na kolesu. Za prvi dan svetujemo, da imate s sabo potno malico. Na večerjo se odpravimo v katero izmed lokalnih restavracij z dobrimi ocenami gostov, skladno s priporočili lokalnega prebivalstva. 

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa boste na elektronski naslov prejeli sporočilo o spletnem nakupu. Prijavo potrdite s plačilom akontacije v višini 30% zneska potovanja, mi pa vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.