Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO

Trans Velebit z gorskimi in gravel kolesi! 21.-25. junij 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 7/0/7
Izjemno kolesarko doživetje veličastnega gorskega sveta. Tokrat bomo spoznavali divjino gorskega venca Velebita. Podali se bomo na odlično kolesarsko doživetje, za katerega so značilne izjemne panorame in razgledi.  Kolesarilli boste v skrivnostnem naročju gorskega sveta, doživeli prelepe poglede na Jadransko morje, bele kamnite vrhove, se popeljali po poljih Like, doživeli stare trgovske poti in uživali vse do prihoda v cilj, v Narodnem Parku Krka in pravljično lepem mestecu Skradin. V petih etapah boste prekolesarili 388 km in 6100 metrov vzpona - vse to s čudovitimi razgledi na Jadransko morje!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x15.95 €
36 x20.38 €
24 x29.28 €
12 x56.05 €
6 x109.64 €
3 x216.86 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

599,00 €
599,00 €
-0%
Na zalogi ( 8 )

Specifikacije

Ciljna destinacija EX-Yugoslavija

Zemljevid kolesarskega potovanja Trans Velebit 2024

Podrobne zemljevide in .gpx datoteke za lažje navigiranje na trasi prejmete udeleženci potovanja 2 tedna pred začetkom potovanja skupaj z ostalimi podrobnostmi o odhodu.  

Podrobnosti potovanja

1. dan, 21. junij 2024: Severni Velebit
Z organiziranim prevozom iz Maribora, Celja in Ljubljane  se bomo v jutranjih urah odpeljali preko Ribnice in Kočevja do našega izhodišča v kraju Fužine na Hrvaškem, ki se nahajajo na področju Gorskega Kotarja.  Fužine slovijo, kot poletno gorsko letovišče s svojo kraško jamo in tremi jezerci in seveda prijetno klimo. Od tod se bomo prvi dan podali na kolesarjenje in kaj kmalu nas čaka skrivnostni svet zaledja, delno asflatirane poti in seveda - veliko makadama. Približno na polovici trase vas bo počakalo spremljevalno vozilo, kjer se boste ob pogledih na Jadransko morje okrepčali in pripravili za nadaljevanje kolesarskega potovanja skozi labirint polj in gozdov, obdanimi s številnimi vrhovi. Več kot bo razgledom na morje, bližje boste zaključku etape. Naposled se boste spustili proti obali Jadranskega morja in po približno 70  kilometrih in 1220 metrih v vzpona boste kolesarjenje zaključili na obali v simpatičnem mestu Senj. Senj je malo letovišče, nahaja se pod Severnim Velebitom, s celino pa ga povezuje gorska cesta, ki je povezana z obalno avtocesto v smeri Dalmacije. Nastanitev v hotelu in skupna večerja v kateri od restavracij v mestu. Prenočevanje.
Statistika? 33% poti poteka po makadamskih poteh, 67% poti je asfaltirane.

2. dan, 22. junij 2024: Zavižan - najvišja točka parka Severni Velebit
Po hotelskem zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo, vi pa se boste s kolesi po Jadranski magistrali podali vse do ribiške vasice Sveti Juraj. 8 kilometrov obalne vožnje bo hitro za vami in napočil bo čas za pričetek vzpenjanja - pred vami bo 15 kilometrov vzpona s 1000 metri višinske razlike. Brez skrbi, razgledi na morje, Goli otok in Rab vas bodo spremljali večino časa in tako boste lažje premagovali višinske metre! Na 30. kilometru trase se boste srečali s spremljevalnim vozilom kjer si boste lahko napolnili energijske rezerve pred nadaljevanjem v osrčje Nacionalnega parka Severni Velebit. Do cilja v planinskem domu Zavižan bo pred vami še 18 kilometrov kolesarjenja in 800 višinskih metrov vzpona. Skupno boste tako prekolesarili 49 kilometrov in 2000 višinskih metrov vzpona. 41% trase poteka po makadamskih poteh, 59% poti pa je asfaltirane. 
Po prihodu v planinski dom Zavižan se bomo udobno namestili in lotili priprave zgodnje večerje. Riž, solata in meso na žaru bomo pripravili v kuhinji ,ki jo planinski dom Zavižan ponuja svojim gostom v uporabo. Pijača je na voljo v koči. Preostanek dneva boste lahko izkoristili za sprehod skozi Velebitski botanični vrt v bližini ali pa boste zgolj uživali v razgledih na Rab, Pag in Goli otok v daljavi. 
Spanje v planinskih domovih sicer ni del stalne prakse naših kolesarskih potovanj. Glede na to, da je nacionalni park Severni Velebit praktično brez hotelskih nastanitev pa nam bo planinski ponudil svoje vrstno doživetje in tudi pristno izkušnjo divjine v danem trenutku!

3. dan, 23. junij 2024: Preko labirinta makadamskih poti v Liko! 
Zajtrk v planinskem domu z razgledom! Pripravili bomo prtljago, nato pa se boste podali na raziskovanje osrednjega dela Severnega Velebita. Čakajo vas širni gozdovi in pravi pravcat labirint makadamskih cest in poti. Občudovali boste osamele kamnite vrhove, ki se vzpenjajo ves čas iznad krošenj gozdov, imenujejo jih »kuki«. Najprej boste potovali mimo Rožanskih in Hajduških kukov. Pot skozi osrčje gorskega masiva nas pelje po makadamskih poteh in številnih krajših tunelih proti cesti, ki povezuje na eni strani obmorski Karlobag, s celinskim mestom Gospič. Ob vstopu na glavno cesto boste po 60 kilometrih kolesarjenja tokrat prvič srečali spremljevalno vozilo. Se vam to zdi dolga razdalja? Brez skrbi, takrat bo za vami 800 višinskih metrov vzpona in kar 1800 višinskih metrov spusta! Od okrepne postaje boste kolesarjenje nadaljevali v začetku po glavni cesti Karlobag - Gospič, kaj kmalu pa boste ponovno  zavili na stranske poti. Pred nami bodo velika ravninska kraška polja pokrajine Like. Etapo zaključimo po 99 kilometrih in 1300 višinskih metrih vzpona v mestu Gospič. Sledi prost preostanek popoldneva, dan pa zaključimo z večerjo v hotelski restavraciji, ki slovi po slovi po odlični kuhinji!
Statistika? 
46% trase poteka po makadamskih poteh, 54% trase pa je asfaltirane.

4. dan, 24. junij 2024: Majstorski put in dolina reke Zrmanje! Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop - novim dogodivščinam naproti. Za uvod bo pred vami dobrih 40 kilometrov ravninskega kolesarjenja po pretežno makadamski podlagi preko redko naseljenem območju Like. Po 40 kilometrih bo tako na vrsti prva okrepna postaja, kjer boste napolnili energijske rezerve in bidone pred začetkom  tako imenovane Majstorske ceste. Cesto so začeli graditi leta 1819, kajti Avstrijski dvor si je želel skrajšati pot do Zadra, ki je takrat veljal za administrativni center Dalmacije. 40 kilometrov poti med Svetim Rokom in Obrovcom poteka v večini po makadamskih poteh, zadnji del spusta mimo izhoda avtocestnega tunela Sveti Rok proti Obrovcu pa je že asfaltiran. Velika večina to člankov na svetovnem spletu to cesto tudi zelo pogosto poimenuje kot najlepša panoramska cesta Hrvaške in kot takšna je bila tudi osnova za pripravo našega kolesarskega potovanja preko Velebita. Etapo boste zaključili s spustom do kanjona reke Zrmanje in nastanitvijo v hotelu v Obrovcu. Sledi prost preostanek popoldneva in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 
Statistika? 80 kilometrov kolesarjenja, 690 višinskih metrov vzpona in 1240 višinskih metrov spusta. 62% poti poteka po utrjenih makadamskih poteh, 38% poti je asfaltirane. 

5. dan, 25. junij 2024: Revialna etapa do Skradina in zaključno kopanje!
Še zadnji hotelski zajtk in hop na kolo! Pred vami bo kolesarjenje ob slikoviti reki Zrmanji, ki prihaja na obalo Jadrana iz gorskega zaledja Južnega Velebita. Podali se boste proti vzhodu, pod vrhove , nadaljevali kolesarjenje v smeri sotočja rek Zrmanje in Krupe, pa mimo Jovičinega Sela, proti vzhodu. Kaj kmalu boste prispeli v bližino Narodnega parka Krka, ki nosi ime po istoimenski reki. Čudovit kanjon, slapovi in mesteca ob obali reke so pravi biser. Etapo boste zaključili v Skradino - za mnoge najlepšem kraju ob reki Krki. Saj veste, Skradin, to je tisto romantično mestece, ki ga pod vami zagledate,, ko potujete preko kanala Krke po obalni avtocesti. Tukaj v prelepem okolju, kjer se že mešata slana morska voda in sladka voda reke Krke bo tudi cilj našega potovanja. Za vami bo 72 kilometrov kolesarjenja z 900 metri višinske razlike, pred vami pa nekaj prostega časa, za kopanje in malico v kateri izmed lokalnih restavracij. Mi bomo medtem poskrbeli za nalaganje koles v/na spremljevalno vozilo in predvidoma ob 14.00 uri se bomo odpravili proti Sloveniji. 
Statistika? 44 % poti poteka po makadamskih poteh, 56% pa je asfaltiranih. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kakšno kolo je primerno za kolesarsko potovanje Trans Velebit?
Primerna izbira so gorska, treking in gravel kolesa. V kolikor uporabljate električno gorsko ali gravel kolo je trasa primerna, v kolikor vam vaša baterija omogoča prekolesariti 2000 višinskih metrov vzpona. 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Seveda so vedno možne lokalne plohe, lahko pa ste brez skrbi. V spremljevalnem vozilo bomo imeli na voljo komplet za pranje in mazanje kolesa.

Kje bivamo?
Bivamo v naslednjih krajih:
- Senj, hotel 3***, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in vključenim zajtrkom.
- Zavižan, planinski dom, skupna ležiča in skupne kopalnice (pozno kosilo/večerjo in zajtrk si bomo pripravili sami - strošek hrane vštet v ceno potovanja)
- Gospič, hotel 3***, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico n vključenim zajtrkom.
- Obrovac, hotel 3***, dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in vključenim zajtrkom. 

 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Maribor - Celje - Ljubljana - Skradin - Ljubljana - Celje - Maribor, 
 • 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelih 3***,
 • 1x nočitev v planinskem domu
 • vstopnica za nacionalni park Severni Velebit
 • 5 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje - sladki in slani prigrizki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec v spremljevalnem vozilu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila bomo na kolesu :)

Kako si bomo organizirali prehrano?
V času kosila bomo v večini primerov na kolesu. Za prvi dan svetujemo, da imate s sabo potno malico. 2. dan bomo večerjo pripravili v skupni kuhinji doma Zavižan, 3. dan bomo zajtrk pripravili v skupni kuhinji doma Zavižan.
Ostale dni se bomo na večerje odpravili v katero izmed lokalnih restavracij.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 180€ za celoten čas potovanja 
 • najem električnega gorskega kolesa 200€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • uredimo transfer prtljage med etapami,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem niste lačni in žejni,
 • ne pozabimo na popoldanski sprehod do lokalnih znamenitosti in vas po želji informiramo o najboljši pivnici v kraju,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa boste na elektronski naslov prejeli sporočilo o spletnem nakupu. Prijavo potrdite s plačilom akontacije v višini 30% zneska potovanja, mi pa vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.