Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO

Italijanski Dolomiti! 25. - 28. julij 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 7/0/7 - RAZPRODANO
Kolesarsko potovanje po Dolomitih nas popelje skozi eno najbolj slikovitih gorskih regij v Italiji. Ogreli se bomo z uvodnim vzponom do jezera Misurina, na vrhu nas bo očaralo jezero s kristalno čisto vodo in mogočnimi vrhovi v ozadju. Passo Giao v nadaljevanju, nas nato izzove s svojo nadmorsko višino in osupljivimi razgledi,  Arabba, naša baza za prva dva dni,  pa nas bo pričakala s svojim alpskim šarmom in gostoljubjem.
Drugi dan se odpravimo na Sella Ronda eno najbolj priljubljenih kolesarskih poti, obdano z Dolomitskimi vrhovi. Prelazi Campolongo, Gardena, Sella in Pordoi nudijo nepozabne razglede na skalnate vršace. Arabba, kot izhodišče, pa nam bo po končanem kolesarjenju zopet ponudila zatočišče za utrujene noge in kulinarične užitke.
Tretji dan nas vodi do visokega Passo Fedaia, kjer se odprejo panoramski pogledi na ledenik Marmolada, sledil bo spust v Canazei in vzpon na delno že znani Passo Sella. Z vrha vas čaka le še spust preko Val Gardene do naše nastanitve v  Chiusi. Na zadnji dan  kolesarskega potovanja se boste ob čudovitih razgledih povzpeli na Passo delle Erbe, od koder vas bodo zelene doline in slikovite vasice spremljale vse do zaključka kolesarjenja na obrobju Brunecka. 
Domov se bomo vrnili v večernih urah z izjemnimi vtisi Dolomitov, kjer se naravna lepota prepleta s kolesarskimi izzivi in kjer vsak prelaz pripoveduje svojo zgodbo o tej edinstveni alpski regiji.

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x17.17 €
36 x21.95 €
24 x31.53 €
12 x60.36 €
6 x118.06 €
3 x233.51 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
InStock

Prijava na potovanje

Riziko odpovedi

645,00 €
645,00 €
-0%
Na zalogi ( 1 )

Specifikacije

Ciljna destinacija Italija

Zemljevid kolesarskega potovanja Dolomiti 2024!

1. dan, 25. julij 2024: Transfer v Dolomite in spoznavna tura v Dolomitih!
Zgodaj zjutraj se bomo z naših klasičnih vstopnih točk v Maribora, Celja in Ljubljane  odpeljali preko predora Karavanke in naprej po Dravski dolini do našega izhodišča v Dobbiacu. Na startni točki ob jezeru Landro bomo v daljavi že občudovali Dolomite! Naš prvi cilj bo vzpon do enega najlepših jezer v Dolomitih - Laggo di Misurina. Tam se boste lahko tisti bolj pogumni odločili za podaljšek kolesarjenja do koče Auronzo 2320 metrov nad morjem, ki leži pod samim vznožjem Tre Cime di Lavaredo - vrhov, ki so verjetno največkrat upodobljeni na razglednicah z Dolomitov. Po okrepčilu ob jezeru se bomo preko 1809 metrov visokega prelaza Tre Croci spustili v mondeno Cortino d Ampezo in od tam nadaljevali na  2236 metrov visoki Passo Giau. Na vrhu vas bo pričakalo spremljevalno vozilo in okrepna postaja, med samim postankom pa boste lahko opazovali vrhove Dolomitov, ki vas bodo obkrožali z vseh smeri. Na vrhu se boste lahko sprostili, kajti premagali boste že vse najtežje dele prvega dne kolesarskega potovanja v Dolomite. Pred vami bo le še 10 kilometrov spusta in 18 kilometrov razgibanega terena do naše nastanitve v Arabbi. 
Skupno boste prvi dan brez dodatnega vzpona na Tre Cime prekolesarili 66 kilometrov in 2200 višinskih metrov vzpona. 
V kolikor se vam to zdi preveč, ste lahko brez skrbi - s pomočjo spremljevalnega vozila si lahko traso v prvem delu trase brez težav tudi olajšate za 600 višinskih metrov.
Kolesarjenju bo sledil prost preostanek večera, opcijsko športna masaža in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase prvega dne kolesarskega potovanja v Dolomite in fotografija zadnjih metrov vzpona na Passo Giau.

2. dan, 26. julij 2024: Veličastna Sella Ronda!
Hotelski zajtrk in hop na kolo! Tokrat bo pred vami verjetno najbolj poznan kolesarski krog v Dolomitih. Sella Ronda kakor ga imenujejo vključuje štiri vzpone, od tega so trije višji od 2000 metrov. Kolesarjenje bomo začeli z blagim vzpenjanjem do Arabbe od koder bomo nadaljevali na najnižjega iz štiri peresne deteljice - 1875 metrov visoki Passo Campolongo. Okrepna postaja verjetno še ne bo potrebna in tako se boste spustili v dolino do kraja Corvara, kjer boste zavili levo in se preko številnih serpentin začeli vzpenjati proti 2121 metrov visokemu Passo Gardena. Na vrhu vas bo počakalo spremljevalno vozilo z okrepno postajo. Obvezen postanek, okrepčilo, nakup spominkov in ponovno spust. Cesta je lepo vzdrževana in omogoča visoke hitrosti, zato boste morali biti pozorni, da ne zgrešite odcepa levo za vaš naslednji cilj - 2218 metrov visoki Passo Sella. Na vrhu bomo ponovno za vas pripravili okrepno postajo in tako se boste lahko z napolnjenimi glikogenskimi rezervami podali proti zadnjemu cilju. Za zaključek vas pričakuje vzpon na 2239 visoki Passo Pordoi. Tako boste v 46 kilometrih kolesarjenja prekolesarili 1900 višinskih metrov vzpona in pred vami bo le še 23 kilometrov spusta do naše nastanitve v Arabbi.
Skupno boste drugi dan kolesarjenja v Dolomitih prekolesarili 58 kilometrov in 1900 višinskih metrov vzpona.
Po končanem kolesarjenju sledi prost preostanek popoldneva, opcijsko športna masaža in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase drugega dne kolesarskega potovanja in fotografija zadnjih metrov vzpona na Passo Gardena iz leta 2017. Fotografija je nastala med našim obiskom Dirke po Italiji. 

3. dan, 27. julij 2024: Passo Fedaia in občudovanje Marmolade!
Naše kolesarsko potovanje v Dolomite se bo prevesilo v drugo polovico in prišel bo čas, da zapustimo našo "bazo". Prtljago bomo po zajtrku naložili v spremljevalno vozilo in na programu dela bo nov dvatisočak. Prvih 13 kilometrov se boste lahko na pretežno ravninskem delu z blagim spuščanjem ponovno privadili na kolo, po tem pa bo sledilo 13 kilometrov vzpona s 1000 metri višinske razlike vse do 2057 metrov visokega prelaza Passo Fedaia. Ob istoimenskem jezeru bo naposled na sporedu postanek z okrepno postajo. Verjamemo, da se vam ne bo nikamor mudilo, kajti pred vami se bo dvigovala najvišja gora v Dolomitih - 3343 metrov visoka Marmolada! Po okrepčilu in obveznem fotografiranju se boste mimo jezera odpeljali v dolino proti Canazeiu, tam pa se boste usmerili desno in smerokazom za že poznani  Passo Sella boste sledili vse do vrha 2240 metrov nad morjem. Sledilo bo ponovno okrepčilo in dolg spust v dolino Valgardena, kjer boste naposled v kraju Chiusa zaključili tretjo etapo. 
Skupno boste prekolesarili 85 kilometrov in 2260 metrov višinske razlike. 
Po prihodu v hotel sledi prost preostanek popoldneva, opcijsko masaža in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. 

Podrobnosti trase tretjega dne kolesarskega potovanja v Dolomite in pogled proti prelazu Fedaia z goro Marmolada v ozadju. 

4. dan, 28. julij 2024: Vzpon na Passo delle Erbe in slovo Dolomitom!
Hotelski zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! Pred vami bo poslovilna tura v sklopu našega kolesarskega potovanja v Dolomite. Kmalu po začetku kolesarjenja se boste začeli vzpenjati na 1987 metrov visoki Passo delle Erbe, oziroma Würzjoch. Na vrhu bo po 28 kilometrih kolesarjenja sledila še zadnja okrepna postaja in obvezno fotografiranje po tem pa če le še 26 kilometrov spusta do zaključka v Brunecku. Kolesarjenje boste zaključili po 55 kilometrih in 1920 višinskih metrih vzpona. 
Sledilo bo nekaj prostega časa in ob 14 uri se bomo polni vtisov in nepozabnih spominov preteklega potovanja odpravili proti Sloveniji. 

Podrobnosti trase četrtega dne kolesarskega potovanja v Dolomite in pogled na prelaz Passo delle Erbe. 

Kakšno kolo je primerno za kolesarsko potovanje Salzkammergut?
Primerna izbira cestna, gravel kolesa. V kolikor uporabljate električno kolo je trasa primerna, v kolikor vam vaša baterija omogoča prekolesariti 2200 višinskih metrov vzpona. Trasa je v celoti asfaltirana. 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Seveda so vedno možne lokalne plohe, lahko pa ste brez skrbi. V spremljevalnem vozilo bomo imeli na voljo komplet za pranje in mazanje kolesa.

Kje bivamo?
Bivamo v naslednjih krajih:
- obrobje Arabbe, hotel 3***, dvoposteljne sobez ločenimi posteljami,  lastno kopalnico in vključenim zajtrkom - 2 nočitvi
- Chiusa, hotel 3***, hotel 3***, dvoposteljne sobez ločenimi posteljami,  lastno kopalnico in vključenim zajtrkom
 

 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Maribor - Celje - Ljubljana - Arabba - Ljubljana - Celje - Maribor, 
 • 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi z ločenimi posteljami in  kopalnico v hotelih 3***,
 • 4 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • okrepne postaje - sladki in slani prigrizki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec v spremljevalnem vozilu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje (v času kosila bomo na kolesu)

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 157€,
 • najem električnega kolesa 200€
 • najem cestnega kolesa 140€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na potovanja@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.