Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO

Švicarske Alpe s kolesom! 12.-16. junij 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev =14/0/14

Švica! V naših mislih pogosto pomislimo na švicarsko natančnost, točnost in morda še na okusen sir in čokolado. Če pomislimo na Švico in kolesarjenje pa se nam verjetno v misli pojavita Dirka po Švici in Dirka po Romandiji, kjer sta Primož Roglič in Simon Špilak od leta 2010 odnesla kar 5 generalnih zmag!

Kmalu za tem pa so verjetno v vaših mislih na vrsti tudi znameniti prelazi, ki jih lahko občudujete med Dirko po Švici! Furka s slikovitim hotelom na serpetini, tlakovani Gotthard, Grimsel, Nufenen in Susten Pass. Kaj je skupno vsem navedenim? Vsi so višji od 2000 metrov in na vseh vas čakajo dih jemajoči razgledi!

Podrobnosti spodaj!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x25.27 €
36 x32.29 €
24 x46.39 €
12 x88.8 €
6 x173.71 €
3 x343.57 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
949,00 €
949,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Švica

1. dan, 12.junij 2024: Transfer v Švico in prvi resni vzponi!
Dan boste začeli zelo zgodaj! Le nekaj ur po polnoči se bomo iz Celja in Ljubljane odpeljali v smeri proti Italiji. Padski nižini bomo sledili vse do Milana kjer se bomo usmerili na sever proti Švici. Ravnico bodo zamenjali hribi, le te pa bodo kaj kmalu po vstopu v Švico zamenjale gore. Avtocesta nas bo pripeljala skoraj vse do našega cilja v gorski vasici Olivone. Tam bomo kolesa razložili s spremljevalnega vozila in začela se bo naša kolesarska dogodivščina po Švici! Pred vami bosta 2 vzpona, prvi na najnižji cilj našega potovanja 1915 metrov visoki Lukmanier Pass, po tem pa bo sledil vzpon na prvega dvatisočaka - 2044 metrov visoki Oberalppass. Se sliši zahtevno? Brez skrbi, sledi le še spust v dolino do naše "baze" v Andermattu, popoldanski sprehod skozi mesto in večerja v eni izmed lokalnih restavracij.
Skupno boste najbolj pridni prvi dan prekolesarili 70 kilometrov in 2100 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

Zemljevid trase in posnetek table, ki označuje vrh 2. vzpona iz našega potovanja v letu 2022.

2. dan, 13.junij 2024: Švica - Creme de la Creme
S 119 kilometri in 3700 višinskimi metri vzpona bo pred vami vse prej kot lahek dan. Lahko pa vas pomirimo! Z vami bo vedno spremljevalno vozilo, ki vam bo nudilo okrepčilo v najtežjih trenutkih ali pa vam ob pretirani izčrpanosti ponudilo sedež v kombiju (brez skrbi, tega nikoli ne obsojamo - družba v kombiju je vedno dobrodošla).
Program "dela" bo sicer vseboval 3 prelaze. Susten Pass, Grimsel Pass in Furka Pass. Susten Pass, ki bo naš prvi cilj leži 2260 metrov nad morjem in vam bo kot tak sigurno omogočil učinkovito ogrevanje pred nadaljevanjem. Sledil bo spust in vzpon mimo čudovitih akumolacijskih jezer na 2165 metrov visoki Grimsel Pass. Na vrhu vas bo seveda čakalo spremljevalno vozilo, lahko se boste preoblekli in napolnili energijske rezerve pred zadnjim vzponom na 2429 metrov visoki Furka Pass. Prelaz Furka je zaslovel po letu 1964, ko so tam snemali film Goldfinger serije Jamesa Bonda, danes zaprt hotel Belvedere na eni izmed serpentin pred vrhom pa je še danes ena izmed ikon razglednic s tega področja. Na poti proti vrhu se vam bo zagotovo že močno poznala utrujenost, ampak lahko ste brez skrbi - razgledi na poti resnično odtehtajo bolečino v nogah!
Res, da je etapa zelo zahtevna, vsekakor pa med kolesarjenjem ne spodbujamo tekmovanja, ampak želimo, da uživate na kolesu. Ne pozabite, obstaja velika verjetnost, da boste te kraje obiskali samo 1x v življenju!
Podrobnosti trase:

Zemljevid + profil trase in fotografija zadnjega spusta s prelaza Furka.

3. dan, 14.junij 2024: Luzernsko jezero, Pragelpass in Klausenpass
Pred vami bo 3. dan kolesarjenja po Švici. Po hotelskem zajtrku bomo kolesa naložili na spremljevalno vozilo in odpeljali se bomo proti Luzernskemu jezeru. Tam boste imeli skladno z utrujenostjo na voljo 2 različni možnosti za kolesarjenje. Tisti manj utrujeni boste premagali 2 prelaza, ostali pa boste na vrhu prvega rajši popili kavo in ob čudovitih razgledih počakali na prihod "bolj zagriženih" kolesarjev. Na sporedu bomo sicer imeli 1548 visoki prelaz Pragel Pass v sklopu katerega strmina kar 7 kilometrov ne pade pod 11%, drugi pa bo na sporedu bolj prijazni a višji Klausen Pass (1948m). Po polnjenju energijskih rezerv na vrhu bo sledil povratek do Luzernskega jezera, nekaj prostega časa za sprehod ob jezeru in povratek s spremljevalnim vozilom v Andermatt. 
V sklopu krajše trase boste prevozili 89 kilometrov in 1720 višinskih metrov vzpona. 
V sklopu daljše trase bosteprevozili 105 kilometrov in 2700 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti krajše trase:

Trasa 3. dne kolesarjenja in utrinek s prelaza Klausen.

4. dan, 15. junij 2024: 3x1000metrov = 3000 višinskih metrov vzpona
4. dan v Švici in pred vami je ponovno težak dan na kolesu. Jutranji vzpon na Furka Pass bo pomenil uvodnih slabih 1000 metrov višinske razlike. Sledi spust in 1450 višinskih metrov vzpona na 2478 metrov visoki Nufenen pass. Seveda vas bo na vrhu tako kot na vsakem vzponu počakalo spremljevalno vozilo kjer se boste lahko okrepčali, preoblekli in pripravili za dolg spust v dolino. Ob koncu spusta boste oblačila lahko odložili v kombi, napolnili žepe in se podali še na zadnjih 1000 metrov višinske razlike - 2106 metrov nad morjem boste po številnih tlakovanih serpentinah osvojili Gotthards Pass. Po prevoženih 94 bo tako vzponov sigurno dovolj in pred vami bo le še 10 kilometrov spusta do naše baze v Andermattu. Skupno boste tisti najbolj zagreti prevozili 105 kilometrov in 3160 metrov višinske razlike. 
Ponovno, brez skrbi - traso si lahko v uvodnih kilometrih tudi skrajšate in si tako prihranite nekaj težkih kilometrov in višinskih metrov vzpona!
Podrobnosti trase:

Stara tlakovana cesta na Gotthardpass s številnimi tlakovanimi serpentinami. 

5.dan, 16.junij 2024: Še zadnjič na Gotthard Pass
Po jutranjem zajtrku bo prišel čas slovesa od Švice. Prtljago bomo naložili v spremljevalno vozilo, vi pa se boste podali še proti zadnjemu cilju - vzponu na prelaz Gotthard iz smeri Andermatta. Cesto boste sicer že poznali iz 4. dne potovanja, ko se boste po njej spustili v zaključku etape, kljub temu pa ne gre izpustiti priložnosti, da vzpon tudi sami premagate in si tako naredite še eno kljukico več na seznamu osvojenih dvatisočakov. 
Po prihodu na vrh bo na voljo še nekaj časa za nakup zadnjih spominkov, medtem bomo mi kolesa naložili na spremljevalno vozilo in predvidoma ob 12. uri bomo odrinili proti Sloveniji.  

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. 

Kje bivamo?
Manjši moderen hotel 3*** v smučarskem središču Andermatt. Rezervirane imamo dvoposteljne sobe z zasebno kopalnico. V sklopu bivanja pa imamo vključen tudi zelo raznolik in bogat zajtrk. 
V hotelu imajo tudi zaprto in varovano kolesarnico za naša kolesa. 

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Andermatt - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v kolesarskega potovanja po Švici, 
 • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi s kopalnico v hotelu***,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila boste zagotovo na kolesu

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - 210€,
 • najem električnega kolesa 190€,
 • zavarovanje rizika odpovedi,
 • nezgodno zavarovanje za tujino.

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: potovanja@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.