Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO

Kolesarjenje Mallorca! 23.-30.marec 2024 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 7/1/8 
Mallorca, španski otok v Sredozemskem morju skupaj z Menorco, Ibizo in nekaj manjšimi otoki tvori Balearske otoke. Vsem je skupno toplo mediteransko podnebje, ki s povprečnimi temperaturami v marcu med 13 in 18 stopinjami celzija, omogočajo skoraj idealne pogoje za kolesarjenje. 

Zakaj Mallorca?

 • Ugodno vreme. Ste vedeli, da je na Mallorci kar 300 sončnih dni na leto?
 • Gorovje Serra de Tramuntana zaznamujejo ozke ceste z malo prometa in neverjetnimi razgledi. Idealno za kolesarjenje.
 • Kombinacija hribovja na severu in razgibanega terena na centralnem delu otoka, omogoča idealne pogoje za kolesarjenje ne glede na vašo pripravljenost.
 • Kolesarski apart hotel. Kolesa so spravljena v podzemni garaži, možnost masaž, apartmaji za 2 osebi z ločenimi posteljami, ob doplačilu lahko koristite zajtrk in večerjo v hotelski nastanitvi.

Vas vse skupaj še vedno zanima? Podrobnosti potovanja najdete spodaj!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x23.88 €
36 x30.52 €
24 x43.85 €
12 x83.94 €
6 x164.19 €
3 x324.74 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
897,00 €
897,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Španija

Zemljevid kolesarskega potovanja Mallorca 2024

Podrobnosti potovanja

1. dan 23.marec 2024: Potovanje na Majorko 
Opoldne se bomo iz Ljubljane s kombijem odpravili proti Bergamu od koder bomo ob 19:55 uri poleteli proti Majorki. Pristanek je planiran ob 21:40 uri, sledi čakanje na prtljago in morebitna kolesa, po tem pa hop v kombi in proti naši bazi v kraju Port de Pollenca. Tam se bomo nastanili v aparthotelu (hotelske sobe za 2 osebi z ločeno kuhinjo in dnevnim prostorom).
Za nami bo dolg dan in tako bomo ob prihodu v hotel verjetno popadali v postelje. 

2. dan 24.marec 2024: AKCIJA, čas je za biciklizem turizem!
Po zajtrku bo pričel čas za izposojo koles oziroma nastavitve najetih koles.  Okrog 11. ure se bomo za ogrevanje v naš teden kolesarjenja  s kolesi odpravili proti svetilniku Far del Cap Salines - le ta leži na najbolj južni točki otoka.
Trasa kolesarjenja bo idealna za uvod v prihodnje dni, v veliki meri je ravninska - izjema je samo vzpon do samostana Sant Salvador, ki leži ob mestu Felanitx. Vsi tisti, ki se boste z vrha 509 metrov visokega vzpona želeli razgledati po otoku boste morali premagati 4,3 kilometre in 400 višinskih metrov vzpona.
Skozi celotno traso boste prevozili 102 kilometra in 1020 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

Razgled iz edinega vzpona 2. dne kolesarskega potovanja po Mallorci.

3. dan 25.marec 2024: Najbolj zahodna vas na otoku!
Pred nami bo dolg dan na kolesu. 108 kilometrov in 1600 višinskih metrov vzpona - v kolikor se do cilja ne boste odločili za pomoč spremljevalnega vozila. Začetnih 60 kilometrov bo blagih z vsega 420 višinskih metrov vzpona. Ob tem boste vseskozi imeli na svoji desni gorovje Serre de Tramuntana (del UNESCO naravne in kulturne dediščine). V osrčje le tega se boste podali mimo vasice Esporles, mimo muzeja La Granja https://www.lagranja.net/ ( muzej tradicije in kulture na otoku) in naprej vse do starodavne vasice Banjalbufar s prekrasnim pogledom na morje. Od tu naprej, nas bo pot vodila čez drm in strm vse do našega cilja v najbolj zahodni vasici na Malorki - Sant Elm. Po prihodu na cilj bo seveda čas za zasluženo kavo/pivo/sadno kupo. Za tem bomo kolesa naložili v spremljevalno vozilo in se s kombijem odpeljali nazaj do našega hotela.
Podrobnosti trase:                                                                 

Razgledi na poti v Sant Elm.

4.dan 26.marec 2024: Kraljevska etapa v gorovu Tramuntana!
Zajtrk, kava in hop na kolo proti zahodni strani gorovja Serra de Tramuntana. Po tem, ko boste "priplezali na plato" bosta na voljo 2 različni opciji za nadaljevanje trase. Spodaj bo opisana tista verjetno najbolj zahtevna, ampak vsekakor se z razgledi trud poplača!
Iz gorovja Serra de Tramuntana in višine  se spustimo v obmorsko vasico Port de Sa Calobra. Sledi 600 višinskih metrov vzpona, nekaj vožnje "gore dole" in ponovno spust. Tokrat po eni izmed najbolj slikovitih in poznanih cest na otoku, do obmorske vasice Port de Soller. 
V takšni turi nam bodo števci pokazali nič manj kot 86 kilometrov in 2240 višinskih metrov vzpona. 
Se vam zdi prezahtevno? Brez skrbi, s skupino potuje spremljevalno vozilo, ki vam bo ponudilo 100% podporo - v kolikor pa je vse skupaj prezahtevno, se nam lahko vedno tudi pridružite v kombiju.
Podrobnosti trase:                                                               

Vzpon/spust proti Port de Sa Calobra

5. dan 27.marec 2024: Čas za počitek & Coffee ride
Zjutraj bomo po klasičnem sporedu najprej pozajtrkovali in se nato s kolesi odpravili proti najbolj severni točki otoka, ki leži na rtu Cap de Formentor. Cesta do rta velja zaradi številnih klifov in lepih razgledov za eno izmed najbolj obiskanih točk na otoku. 
Mi bodo za pot do svetilnika morali prevoziti 21 kilometrov in 510 višinskih metrov - enaka razdalja pa bo pred nami tudi ob povratku nazaj do apartmajev. Smo kaj pozabili? Seveda,pred zaključkom kolesarjenja bomo poskušali poiskati kakšno kavarno s kar najbolšim pogledom na morje in po možnosti s slastnim sladoledom. Vse samo zato, da napolnimo glikogenske zaloge za naslednje dni. 
Podrobnosti trase:                                                                    

Svetilnik Formentor.

6. dan 28.marec 2024: Še en dan v gorovju Tramuntana
Zjutraj bomo kolesa naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali proti izhodišču v kraju Selva.
Skupaj se bomo začeli vzpenjati proti najvišji točki našega potovanja, 850 metrov visokemu "prelazu" Puig Major.  (Puig Major se sicer imenuje tudi s 1445 metri najvišji vrh na otoku, nanj pelje sicer tudi cesta, vendar je večino leta zaprta za promet). Z vrha se bomo spustili za približno 600 višinskih metrov vse do vasice Soller. Od tam bomo po okrepčilu napadli še istoimenski prelaz Coll de Soller (497m nad morjem). Sledilo bo nekaj spusta in še zadnji vzpon na 550 metrov visoki Col d Honor. Od tam nas bo do cilja ločilo le še 27 kilometrov razgibanega terena. Po povratku v Selvo bomo kolesa ponovno naložili na spremljevalno vozilo in se odpeljali nazaj v našo "bazo".
Se sliši preveč zahtevno? Brez skrbi, vzponi na Majorki so blagi, številne serpentine z razgledi pa poskrbijo, da hitro pozabite na težavnost trase.                                                     

Le ena izmed številnih serpentin na poti - Col de Soller.

7.dan 29.marec 2024: Še zadnja tura...
Prišel bo dan za poslovilno turo na otoku. Tokrat se bomo odpravili proti skrajnemu vzhodu otoka do pristaniške vasice Cala Ratjada. Predvidena je krožna tura v razdalji 146 kilometrov s 1170 višinci. Lahko pa ste brez skrbi, kajti z vami bo spremljevalno vozilo in tako boste imeli tudi možnost, da traso kolesarjenja skrajšate in se s kombijem odpravite nazaj na našo izhodišče. 
Sama trasa nas bo vodila iz našega domačega kraja do Port du Pollenca ob obali do sosednjega mesteca Alcudia in od tam naprej mimo mesta Can Picafort proti vzhodu. Skrajno vzhodno točko otoka bomo dosegli ob svetelniku Cap de Pera po 58 kilometrih kolesarjenja. Povratek bo sledil skozi zaledna mesta in vasi Majorke vse do naše nastanitve v Port du Pollenca. 
Trasa kolesarjenja:

Utrinek s podeželja Majorke.

8.dan: Slovo Mallorci z zadnjo vožnjo na Cap de Formentor
Po hotelskem zajtrku boste še zadnjič nadeli kolesarski dres in odpravili se bomo na poslovilno vožnjo do svilnika Formentor. Po povratku bo sledilo tuširanje in čas za kosilo, pakiranje koles oziroma vračilo izposojenih koles. Preostanek popoldneva bomo izkoristili v glavnem mestu Palma de Mallorca od koder se bomo po sončnem zahodu odpravili na bližnje letališče. Vzleteli bomo ob 22:15 uri in v Bergamu pristali okrog polnoči. Povratek v Slovenijo je planiran v jutranjih urah. 
 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kje spimo? 
DUVA aparthotel&spa **** v kraju Port de Pollenca.
Slike spodaj:

Kaj je vključeno v ceno?
 

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa do in iz letališča Milan Bergamo,
 • transfer vas in vašega kolesa od letališča do hotela prvi dan,
 • transfer vas in vašega kolesa od hotela do letališča zadnji dan,
 • 7x nočitev v dvoposteljnih sobah aparthotela**** v kraju Port de Pollenca (eno sobni apartma s spalnico z dvema ločenima posteljama in kuhinjo z dnevnim prostorom)
 • 7 dni kolesarjenja
 • voda in izotonični napitki med kolesarjenjem
 • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem
 • spremljevalno vozilo med kolesarjenjem
 • stroški organizacije in priprave potovanja

Kaj ni vključeno v osnovno ceno?
 

 • strošek letalske karte (približno 150€)
 • strošek letalskega prevoza kolesa (120€)

ali

 • strošek najema kolesa - približno 30€/dan

Možna doplačila?

 • 7x nočitev z zajtrkom 70€/osebo
 • 7x polpenzion 160€/osebo
 • enoposteljna soba
 • strošek rizika odpovedi (preveri razlike med paketi)
  • osnovno kritje 4,7% vrednosti potovanja
  • razširjeno kritje 6,9% vrednosti potovanja
 • strošek nezgodnega zavarovanja

Za podrobnosti nas pokličite ali nam pošljite sporočilo na potovanja@natekmi.si. 

Kakšno je marca vreme na Majorki?
Marec na Majorki velja z 27mm padavin za suh mesec. Dežuje v povprečju 5 dni v Marcu. Povprečna dnevna temperatura je 17,2 stopinje, seveda bo v gorovju Serra de Tramuntana hladneje, v dolini pa zna biti tudi topleje. V povprečju je marca na Majorki 206 sončnih ur.
Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena trase prilagodimo vremenski napovedi in poskušamo izpeljati alternativne trase v lepem vremenu.

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotel,
 • pripravimo trase kolesarjenja
 • med kolesarjenjem vam je vedno na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam vedno nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.