Le Tour de France - Alpe! 13.-19.julij 2023 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Le Tour de France - Alpe! 13.-19.julij 2023 - RAZPRODANO

Le Tour de France - Alpe! 13.-19.julij 2023 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 21/0/21

Le Tour de France! Največja, najbolj prestižna in zagotovo tudi najbolj poznana etapna dirka na svetu!

V naši agenciji smo se na Tour podali prvič leta 2017, ko je Primož Roglič prvič zmagal etapo preko slovitega prelaza Galibier s ciljem v Serre Chevalier. Zraven smo bili tudi leta 2018, ko smo prvič organizirali čisto pravi slovenski ovinek v zaključku vzpona na Alpe d Huez (JA, TUDI LETOS GA BOMO :) ). Leta 2019 smo od dežja in sodre premraženi čakali na kolesarje v Tignesu, leta 2020 smo  uživali na zaključnem kronometru s slovenskim dvobojem Roglič - Pogačar, v letu 2021 pa smo občudovali etapno zmago Tadeja v Grand Colombieru in kasneje bodrili Primoža v Tignesu, v lanskem rekordnem letu 2022 smo na Tour peljali skupaj 5 skupin s kombinacijo Alp in Pirenejev. 

Seveda ne bomo manjkali niti v letu 2023. V Franciji bomo preživeli 7 dni, v osrčju Savojskih Alp, tik pod vznožjem Mont Blanca bomo obiskali 4 etape, ob tem pa seveda ne bomo pozabili na kolesarjenje! Kolo je namreč naš ključni pripomoček za dostop do ogledov ključnih trenutkov posameznih etap.

Dirka po Franciji, svetovno nogometno prvenstvo in olimpijske igre sicer globalno veljajo za največje športne dogodke leta - a le eden izmed njih se odvija vsako leto! 

Bi šli z nami? Preberite podrobnosti spodaj!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x19.94 €
36 x25.49 €
24 x36.61 €
12 x70.09 €
6 x137.1 €
3 x271.16 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
749,00 €
749,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Francija

Kam potujemo?
Potujemo v Francijo na slovito Dirko po Franciji. Natančneje bomo obiskali regijo Haute Savoie - Zgornje Savojske Alpe, ki s samo lokacijo tik ob Švici veljajo za nekakšno mondeno središče francoskih Alp. V primeru lepega vremena nas bo večino časa spremljal tudi pogled na Mont Blanc in nič čudnega ni, da so v teh krajih v začetku dvajsetih let prejšnjega stoletja začela delovati nasploh prva smučarska središča v Alpah. Chamonix in Megeve, ki so ga ustvarili kot nekakšen francoski odgovor na mondeni St. Moritz.

PODROBNOSTI POTOVANJA

1.dan, 13.julij 2022: Transfer Slovenija - Francija 
V zgodnjih jutranjih urah bo naš kolesarski konvoj vozil krenil iz Slovenije proti Franciji. Preko Padske nižine, mimo Milana in doline Aoste bomo pot nadaljevali vse do tunela Mont Blanc preko katerega bomo po slabih 800 kilometrih prispeli v vasico Passy s čudovitim razgledom na najvišjo goro v Evropi - Mont Blanc. Namestili se bomo v super apartmajskih hiškah z oceno gostov 9,1/10, ki nam bodo v naslednjih 7 dneh nudile vso udobje, ki ga kolesarji in kolesarke potrebujemo med kolesarskim dopustom! 

2.dan, 14.julij 2023: 13. etapa Toura in ciljni vzpon na Grand Colombier
Zjutraj bomo kolesa naložili na prikolico in odpeljali se bomo do jezera Bourget, ki mimogrede velja za najgloblje in tudi največje jezero v Franciji. Tam bomo kolesa razložili s prikolice in odpeljali zaključni vzpon 13. etape Toura z ciljem na 1501 visokem Grand Colombier.
Po cilju se bomo vrnili v dolino in se s kombijem odpeljali nazaj do naše nastanitve v vasi Passy.

3.dan, 15.julij 2023: S kolesom na cilj 14. etape v Morzine les Portes du Soleil
Pred nami bo malenkost bolj miren začetek dneva. Po jutranji kavi in zajtrku se boste namreč s kolesi odpravili 45 kilometrov oddaljeni Morzine les Portes du Soleil. Tam se bo v pozno popoldanskem času končala 14. etapa Toura v sklopu katere bodo kolesarji prevozili 4 kategorizirane vzpone. V kolikor nam bo časovnica cestnih zapor to dopuščala se bomo na zadnji in hkrati najvišji vzpon Col de Joux Plane (1691mnm) povzpeli tudi sami s kolesi, vzpon je sicer dolg 11,6 kilometra in s povprečnim naklonom 8,5% bo zagotovo opravil veliko selekcijo pred prihodom kolesarjev v cilj. 
Po ogledu razburljivega zaključka bomo kolesa naložili na prikolico in organiziran prevoz vas bo odpeljal do naše "francoske baze" - skladno z željami, se boste lahko tisti bolj kolesarjenja željni vrnili v Passy tudi s kolesom.


Jezero na vrhu vzpona na Joux Plane s pogledom na Mont Blanc.

4.dan, 16.julij 2023: Ciljni vzpon 15.etape na domačem pragu - Saint Gervais Mont Blanc Le Bettex
Pred nami bo še en super dan na Dirki po Franciji. Cilj 15.etape bo  namreč od naše nastanitve oddaljen zgolj 15 kilometrov. Cel dan čakati na cilj etape? Brez skrbi, dopoldne boste lahko izkoristili za vzpon na katerega izmed vrhov v bližini - podrobnosti bomo zaradi morebitnih cestnih zapor dogovorili na kraju samem. Po dopoldanskem kolesarjenju bo sledilo mirno kosilo in odhod na cilj 15. etape. 

Profil 15. etape z zelo zahtevnim zaključnim vzponom.

5.dan, 17.julij 2023: Prost dan profesionalnih kolesarjev in gorska etapa za NATEKMI.si kolesarje.
V kolikor bo pretekle 3 dni potovanja vse v znamenju rumene Dirke po Franciji bo 5. dan to nekoliko drugače. Profesionalci bodo imeli na sporedu zadnji prost dan, mi pa ga bomo izkoristili za pravo gorsko etapo v osrčju Savojskih Alp. Pred nami bo 100 kilometrov in 2200 višinskih metrov vzpona. Spremljevalno vozilo bo tokrat na voljo in vedno si lahko prikrajšate muke na kolesu. Zagotovo pa bo vse skupaj lažje ob pogledu na čudovite razglede s prelazov Col de la Colombiere in Col des Aravis v kombinaciji s pogledom na zasneženi Mont Blanc. 
Kolesarjenje bomo zaključili v kraju Saint Gervains Mont Blanc, kjer bodo profesionalci uživali v prostem dnevu. V kolikor bomo imeli srečo in bo to izvedljivo se bomo dogovorili za obisk katere izmed profesionalnih ekip.
Ob dogovorjenem času se bomo ponovno zbrali, kolesa naložili na prikolico in se odpeljali do naše baze. Tistim, ki bo dan premalo zahteven, pa se bodo lahko tja odpravili s kolesom in tako pridelali dodatnih 30 kilometrov in 1200 višinskih metrov vzpona. 

6.dan, 18.julij 2023: Kronometer Tour de France 2023!
Pred vami bo 16. etapa Dirke po Franciji. V njej bodo profesionalni kolesarji vozili 22 kilometrov dolg kronometer, ki bo tudi edini kronometer na Touru v letu 2023! Zakaj je kronometer super za ogled? Na klasični etapi kolesarji "priletijo" mimo vas in dogajanje je končano, na kronometru pa si kolesarji sledijo drug za drugim in tako je napeto vse do zadnjega, ko se na progo poda nosilec rumene majice. Upajmo, da bo to slovenski predstavnik!
Samo dopoldne pred kronometrom bomo sicer po želji lahko izkoristili tudi za prosto kolesarjenje na katerega izmed bližnjih vzponov. Podrobnosti bomo dogovorili med potovanjem, ko bodo znane časovne zapore glavnih prometnih cest.  

7.dan, 19.julij 2023: Čas slovesa od Francije!
Zjutraj bomo kolesa naložili na kolesarsko prikolico in polni vtisov se bomo odpravili na 800 kilometrov dolgo vožnjo proti Sloveniji. 
Prihod v domovino je planiran v poznih popoldanskih oziroma v večernih urah. 

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. V primeru slabega vremena bomo dirko spremljali na mestih kjer so temperature in razmere kar najbolj primerne. 

Kje bivamo?
Aparthotel*** v smučarskem središču Flaine. Rezervirane imamo dvosobne apartmaje z balkonom v velikosti 49 kvad. metrov, v vsakem izmed apartmajev bodo bivali 4 udeleženci potovanja.
V vsakem apartmaju so sicer 2 spalnici, 2 kopalnici in v celoti opremljena kuhinja z dnevnimi prostori in dvema pomožnima ležiščema. V vseh apartmajih vas bodo čakale tudi brisače in posteljnina.
Galerija spodaj:  

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Francija - Celje,
 • vsi prevozi z uradnimi vozili organizatorja v sklopu ogleda Dirke po Franciji, 
 • 6x nočitev v dvoposteljni sobi s kopalnico v aparthotelu***,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec na kolesu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški prehrane

Kako si bomo organizirali prehrano?
Med samo vožnjo v Francijo bo organizator goste razporedil po apartmajih. Pred prihodom na destinacijo se bomo ustavili v enem izmed večjih nakupovalnih središč, kjer si bomo nakupili osnovne potrebščine za naslednjih 6 dni v Franciji. Sicer je market od našega aparthotela oddaljen 600 metrov in tam boste lahko tudi med potovanjem kupili morebitne dodatne potrebščine za napolnitev glikogenskih rezerv. V samem kraju sicer deluje tudi nekaj restavracij in barov, kjer se boste lahko okrepčali tisti, ki na "dopustu" ne kuhate ravno najrajši. 

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega kolesa 190€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?

Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • v kolikor ceste niso zaprte zaradi dirke vam je med kolesarjenjem na voljo spremljevalno vozilo,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem in po njem niste lačni in žejni,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.