Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 Gravel Toskana! 11.-14. april 2024

Gravel Toskana! 11.-14. april 2024 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 13/1/14
 

Toskana, slikoviti griči, Strade Bianche, drevoredi cipres, vino Chianti, dolina Orcia, prostrana polja, San Gimignano, Siena, Firence, 55% celotne trase na čudovitih gladkih makadamih Toskane!

Zgoraj smo poskušali našteti vse elemente za 4 dnevno nepozabno kolesarsko avanturo po Toskani! 
Potovanje bomo pričeli v San Gimignanu, majhnem obzidanem srednjeveškem mestu, ki slovi po svojih kamnitih rodbinskih stolpih. 1. dan bomo zaključili v Sieni na trgu Piazza del Campo, kjer se zaključi tudi slovita dirka Strade Bianche. Pot nadaljujemo v slikovito dolino Orcia in se naposled ponovno obrnemo proti severu kjer nas čaka dan med vinogradi regije Chianti. Zadnji dan bomo kolesarjenje zaključili z ogledom glavnih znamenitosti Firenc, po tem pa hop proti domu! 
Ja, v ponedeljek se boste polni vtisov kar težko odpravili v službo :)!

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x14.62 €
36 x18.68 €
24 x26.84 €
12 x51.37 €
6 x100.49 €
3 x198.76 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
549,00 €
549,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Italija

Točne trase posameznih etap udeleženci potovanja prejmete teden dni pred odhodom. Priporočamo, da si trase naložite na pametne naprave (telefon, gps naprave). V primeru prijave 10 ali več oseb bo med etapami z vami tudi spremljevalec na kolesu. Sicer pa bo spremljevalno vozilo čakalo kolesarje na kontrolnih točkah med etapami, kjer si boste lahko natočili bidone in napolnili energijske rezerve, servisno osebje pa bo opravilo morebitna nujna popravila.

Podrobnosti potovanja

1.dan, 11. april 2024: Pot v Toskano. Kolesarjenje med San Gimignanom in Sieno!
Zgodaj zjutraj se bomo z organiziranim prevozom odpeljali iz Celja mimo Ljubljane, Gorice, Padske nižine proti Toskani. Dopoldne bomo prispeli do našega prvega cilja v San Gimignanu. San Gimignano značilno staro obzidano mestece, posebnost pa je, da se je v mestu ohranilo 14 kamnitih rodbinskih stolpov, ki se nikjer drugje v Toskani niso ohranili v tako velikem številu. Seveda ne bomo pozabili na jutranjo kavo na glavnem trgu po tem pa hop v akcijo! Okrog poldneva se bo začela makadamkarska avantura proti našemu naslednjemu cilju v Sieni. Do cilja pri občinski stavbi v Sieni, kjer se konča tudi slovita dirka Strade Bianche boste prevozili 50 kilometrov in 700 višinskih metrov vzpona.
Manjka še kakšen podatek? Seveda, trasa poteka v 42% na utrjenih makadamskih poteh! 

San Gimignano

Siena - glavni trg

2.dan, 12. april: Siena - dolina Orcia -  Bagno Vignoni - Montalcino
Pred vami bo čudovit dan med toskanskimi griči! Po hotelskem zajtrku bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Iz Siene se bomo odpravili na jug, delno po uradni trasi dirke Strade Bianche, delno pa po trasi našega izbora.  Medtem, ko boste vi uživali v dolgih makadamskih odsekih in razgledih na poti se bo spremljevalno vozilo pomaknilo v mestece Montalcino, v katerega boste prispeli po prevoženih 65 kilometrih. Značilno staro mestno jedro na griču, obdano z obzidjem bo ponudil idealno postojanko za "coffee stop", polnjenje energijskih rezerv pred nadaljevanjem poti in prenočišče po zaključeni 2. etapi kolesarskega potovanja po Toscani. Tisti utrujeni boste lahko končali s kolesarjenjem in uživali ob bazenu, ostali pa boste kaj kmalu po izhodu iz mesta, boste ponovno naleteli na gramozno podlago, ki vas bo spremljala vse do naravnega kopališča v kraju Bagno Vignoni. Voda v bazenu na glavnem trgu bi naj imela temperaturo približno 38°C, v drugem odprtem bazenu kjer je možno tudi kopanje pa okrog 32°C. Avanturisti boste lahko iz spremljevalnega vozila vzeli tudi kopalke, kajti do povratka v Montalcino boste oddaljeni le še slabih 18 kilometrov. 
Po prihodu v hotel bo sledilo nekaj prostega časa. Popoldne pa bomo izkoristili za sprehod po starem mestnem jedru, ki je mimogrede tudi del UNESCO svetovne dediščine in za večerjo v kateri izmed lokalnih restavracij. 
Skupno boste do Montalcina prekolesarili 65 kilometrov in 1350 višinskih metrov vzpona, podaljšanje do term Bagno Vignoni pa bo s povratkom v Montalcino pomenilo dodatnih 30 kilometrov in 750 višinskih metrov vzpona. 

Dolina Orcia

Pienza

3.dan, 13.april 2024: Montalcino - Siena
Pred vami bo najdaljša in najtežja etapa v sklopu našega gravel potovanja po Toskani. Prekolesarili boste 87 kilometrov z 1420 višinskimi metri vzpona. Manjka kakšen podatek? Seveda, 72% trase predstavljajo makadami!
Brez skrbi, začetek bo nežen, gričevnat teren vas bo v prvih 60 kilometrih po večini vodil tudi po najdaljših in najbolj znanih odsekih slovite dirke Strade Bianche, ki jo je v sezoni 2022 zmagal "naš" Tadej Pogačar. Kolesarjenje bomo zaključili v hotelu kjer smo prespali tudi privi dan in tako bo popoldne čas tudi za raziskovanje Siene! Tam bomo med večerjo v eni izmed lokalnih restavracij uživali v sončnem zahodu med toskanskimi griči. 

11.5 kilometra dolg odsek Monte Sante Marie, ki so ga preimenovali v odsek Fabiana Cancellare, ki je na dirki Strade Bianche zmagal v letih 2016 in 2008.  

Panzano in Chianti

4.dan, 14.april 2024: Siena - Firence
Pred nami bo zadnji hotelski zajtrk, po tem pa prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo! S kolesi se bomo odpravili proti Firencam - prestolnici Toskane. Zadnja etapa bo sicer nekoliko krajša in manj makadamsko obarvana, se bomo pa zato po kolesarski stezi ob reki Arno popeljali vse do centra Firenc, kjer bomo s kolesi naredili zadnje foto postanke pred povratkom v Slovenijo. Po kosilu v eni izmed restavracij v centru mesta se bomo ponovno zbrali na pred tem dogovorjenem mestu, kolesa bomo naložili na prikolico in hop proti domu. Povratek v Slovenijo je planiran v večernih urah.  
Še podatki za statistiko - zadnji dan boste prevozili 72 kilometrov in 1270 višinskih metrov vzpona. 34% trase predstavlja makadam, kar skupaj pomeni 27 kilometrov zunaj utrjenih asfaltiranih poti. 

Firence - center

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Sicer je v Toskani v aprilu običajno med 18 in 25°C. Seveda so vedno možne lokalne plohe, lahko pa ste brez skrbi. V spremljevalnem vozilo bomo imeli na voljo komplet za pranje in mazanje kolesa.

Kje bivamo?
Bivamo v naslednjih krajih:
- Siena, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.
- Montalcino, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.
- Siena, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.

 

Mislite, da ste premalo pripravljeni za takšno kolesarsko potovanje?
Naš osnovni odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je, da ste lahko brez skrbi. V kolikor ste že kdaj odpeljali ¾ kilometrov in višinskih metrov, kot jih zajema razpisano kolesarsko potovanje vam bo tudi tokrat uspelo!
Kolesarjenje bo trasi posamezne etape je namreč osrednji dogodek dneva in zato vas ne bo nihče nikamor priganjal!
Pomemben je tudi podatek, da naše spremljevalno vozilo na sami trasi večkrat pripravi tako imenovano okrepno postajo, le ta se ponavadi pripravi na točki z najlepšimi razgledi. Tam se skupina ponovno zbere, natočijo se bidoni, z naše mizice dobrot pojest kakšen sladki ali slani prigrizek in tako se ne vede izniči razlika v fizični pripravljenosti posameznikov. 
V kolikor se vam bo vseeno zgodil slab dan na kolesu ali pa bo trasa kljub temu za vas prezahtevna si lahko vedno pomagate tako, da se del trase ali celotno etapo prepeljete v spremljevalnem vozilu!

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Toskana - Celje, 
 • 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi z ločenimi posteljami s kopalnico v hotelih 3***,
 • 4 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec na kolesu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja
 • stroški večerje - v času kosila bomo na kolesu :)

Kako si bomo organizirali prehrano?
V času kosila bomo v večini primerov na kolesu. Za prvi dan svetujemo, da imate s sabo potno malico, 2. in 3. dan bo na sporedu kosilo iz žepa kolesarske majice ali pekarne ob poti. 
Na večerje se bomo odpravili v katero izmed lokalnih restavracij.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega kolesa 130€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • uredimo transfer prtljage med etapami,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem niste lačni in žejni,
 • ne pozabimo na popoldanski sprehod do lokalnih znamenitosti in vas po želji informiramo o najboljši pivnici v kraju,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa boste na elektronski naslov prejeli sporočilo o spletnem nakupu. Prijavo potrdite s plačilom akontacije v višini 30% zneska potovanja, mi pa vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.