Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO

Gravel Bosna! 7.-11.junij 2023 - RAZPRODANO « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 8/0/8

Bosna verjetno ni ravno podčrtana država na vašem zemljevidu kolesarskih destinacij, ampak kar se gravel in gorsko kolesarskih dogodivščin tiče se ji tukaj zagotovo godi krivica! Mi smo se s samo mislijo po gravel potovanjih poigravali praktično 2 sezoni in naposled smo se jeseni 2022 odpravili v Bosno preverit situacijo. Kaj reči? Bili smo očarani :)!
V sklopu potovanja smo raziskali planino Livno,  naravni park Blidinje, Mostar, vse do najvišje bosanske vasice Lukomir in od tam vse do Sarajeva z zaključno vožnjo po legendarni bob stezi Trebevič iz olimpijskih iger leta 1984. 
Če k temu dodamo, da trasa v 48% poteka po utrjenih makadamskih poteh, vozna pa je 99% časa imamo skoraj vse elemente za super kolesarski dopust. 

Leanpay logo - Informativni izračun pri nakupu na obroke
48 x13.02 €
36 x16.64 €
24 x23.9 €
12 x45.76 €
6 x89.51 €
3 x177.04 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
489,00 €
489,00 €
-0%

Specifikacije

Ciljna destinacija Bosna in Hercegovina

Točne trase posameznih etap udeleženci potovanja prejmete teden dni pred odhodom. Priporočamo, da si trase naložite na pametne naprave (telefon, gps naprave). V primeru prijave 10 ali več oseb bo med etapami z vami tudi spremljevalec na kolesu. Sicer pa bo spremljevalno vozilo čakalo kolesarje na kontrolnih točkah med etapami, kjer si boste lahko natočili bidone in napolnili energijske rezerve, servisno osebje pa bo opravilo morebitna nujna popravila.

Podrobnosti potovanja

1.dan (7.junij 2023): Transfer v Bosno, Livanjsko polje, planota Krug in divji konji.
Zgodaj zjutraj se bomo z organiziranim prevozom iz Celja in Ljubljane odpeljali proti našemu izhodišču v mestu Livno. Do izhodišča naše kolesarske avanture imamo 525 kilometrov vožnje preko hrvaške avtoceste vse do Splita in naprej do Livna v Bosni.
Le ta leži na jugu Livanjskega polja, ki bo hkrati tudi naš prvi cilj. Od tam bomo kolesarili preko planine Krug, kjer bomo z malo sreče srečali tudi skupino divjih konj. Na planoti pod goro Cincar bi jih naj po zadnjih podatkih živelo kar 450.
Sledil bo spust v kraj Šuica, kjer po na sporedu prva okrepna postaja in nadaljevanje vse do naše nastanitve ob Ramskem jezeru.
Statistika: 52% makadama - 48% asfaltiranih poti - 85 kilometrov - 1490 višinskih metrov vzpona.

Divji konji na planoti pod goro Cincar in razgled na Ramsko jezero.

2.dan (8.junij 2023): Naravni park Blidinje in Mostar
Po hotelskem zajtrku bomo vašo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in čas bo za akcijo. Odpravili se bomo proti Naravnemu Parku Blidinje. Makadamska pot nas po po kraškem terenu vodila vse do Blidinjskega jezera na višini 1180 metrov. Na tej točki bo po približno 50 kilometrih za vami večji del vzponov predvidenih za 2. dan kolesarske avanture v Bosni. Tisti najbolj zagreti boste ob Blidinjskem jezeru lahko sprejeli še izziv kolesarjenja na 2280 metrov visoki vrh Pločno (do vrha sicer pelje makadamska cesta primerna za terenska vozila in gorska kolesa  - sami pa prevoznosti poti z gravel kolesi nismo preverili). 
S planote Blidinje bo sledil makadamski spust skoraj vse do kraja Široki Brijeg. Tam bo po dobrih 80 kilometrih sledila še zadnja okrepna postaja pred zaključnimi 20 kilometri (več ali manj) ravnine do turistično obleganega Mostarja. 
Statistika: 45% makadama - 55% asfaltiranih poti - 2060 višinskih metrov vzpona.

Jesen 2022 v naravnem parku Blidinje

3.dan (9.junij 2023): Okrog Veleža v Konjic
Imeli boste klasično jutro - zajtrk, kava, prtljaga v kombi in hop na kolo. Začetnih 25 kilometrov trase tokrat poteka po asfaltu. Preko lepo speljanih serpentin po vzoru francoskih prelazov pa boste osvojili najvišjo točko 3. dne potovanja - smučarsko središče Rujište. Tam se bo začela vaša gravel pravljica z makadamsko podlago praktično vse do naše nastanitve ob Boračkem jezeru. 
Popoldne bomo za vse Yugo nostalgike organizirali prevoz do Titovega bunkerja v Konjicu. Zaklonišče, ki so ga gradili kar 26 let,  bi lahko v primeru jedrskega udara sprejelo Tita in 350 najpomembnejših političnih in vojaških osebnosti v državi. 
Vsi tisti, ki jih zgodovina ne zanima toliko boste lahko popoldne preživeli ob poležavanja ob Boračkem jezeru - kopalke so del obvezne opreme :). 
Statistika: 55% makadama - 45% asfaltiranih poti - 89 kilometrov - 1750 višinskih metrov vzpona (od tega 1100vm po asfaltu). 

Utrinki s 3. etape in vhod v Titov bunker. 

4.dan (10.junij 2023): Preko Lukomira in Bjelašnice v Sarajevo 
Zjutraj močan zajtrk, prtljago v spremljevalno vozilo in hop na kolo. Po uvodnih 12 kilometrih asfaltirane podlage bo napočil čas za zadnjo gravel poslastico. Povzpeli se bomo na planino Bjelašnica, kjer na višini 1500 metrov leži najvišja vas v Bosni - Lukomir. V vas bomo prispeli po 48 kilometrih in tam se bo zagotovo vsem prilegla domača pita, ki jih pripravljajo v številnih kolibah, ki so odprle svoja vrata turistom. Po obnovitvi energijskih rezerv se bomo odpravili naprej proti Sarajevu. Vsi tisti bolj zagriženi boste lahko vmes skočili še na 2067 visoki vrh Bjelašnice, ostali pa bomo počakali na njih v smučarskem središču Babin Do, ki velja za največje smučišče v okolici Sarajeva. Tam vas bo čakalo tudi naše spremljevalno vozilo za vse nujne stvari, ki bi jih morda potrebovali za zaključnih 30 kilometrov do naše nastanitve v Sarajevu. 
Dan bomo zaključili s sprehodom po sarajevskih ulicah do glavnega trga na Baščaršiji in večerjo v eni izmed številnih restavracij z bosansko kuhinjo.
Statistika: 43% makadamske podlage - 57% asfaltirane podlage - 93 kilometrov - 2320 višinskih metrov vzpona. 

Fotoutrinki s planine Bjelašnica. 

5. dan (11.julij 2023): Revialna vožnja po bob stezi Bosni v slovo. 
"Nedelja, prokleta nedelja". Prišel bo čas slovesa od Bosne. Še pred odhodom pa bomo poskrbeli za odhod iz Sarajeva v stilu. S kolesi se bomo namreč odpravili proti bližnjemu vrhu Trebevič. Tam so pred slabimi 40 leti zgradili bob stezo za olimpijske igre, ki so v Sarajevu potekale leta 1984. Danes je proga zapuščena in kot takšna ponuja idealen poligon za zaključek našega kolesarskega potovanja po Bosni. 
Po prihodu v dolino se bomo v hotelu stuširali, prtljago naložili v spremljevalno vozilo in se odpravili proti domu. V času kosila se bomo seveda tudi ustavili v eni izmed restavracij za pozno kosilo. Povratek v Slovenijo načrtujemo preko Slavonije v večernih urah. 

Sarajevo - glavni trg Baščaršija

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Sicer je v Bosni v Juniju običajno med 20 in 28°C. Seveda so vedno možne lokalne plohe, lahko pa ste brez skrbi. V spremljevalnem vozilo bomo imeli na voljo komplet za pranje in mazanje kolesa.

Se vam zdijo kolesarske ture pretežke?
Lahko ste brez skrbi. Traso prilagodimo skladno z vašo pripravljenostjo. Lahko vas del poti prepeljemo v spremljevalnem vozilu in tako si lahko skoraj vsak dan prihranite tudi do 1000 višinskih metrov vzpona. V kolikor vam vožnja v kombiju ne ustreza, pa si lahko potovanje olajšate s vožnjo po asfaltiranih poteh, kar v večini primerov pomeni prihranek tako pri kilometrih kot tudi pri višinskih metrih vzpona. 
Na kratko - brez skrbi! Mi smo na potovanju z vami, da poskrbimo za vaše udobje!

Po kakšnih trasah kolesarimo?
Trase potekajo po asfaltiran manj prometnih cestah in po urejenih makadamskih poteh primernih za gravel in gorska kolesa. Potrebno pa je poudariti, da bomo v Bosni le redko našli gladke makadame, kot jih najdemo na našem gravel potovanju v Toscano. Kljub temu je večina makadamskih cest še vedno normalno prevozna tudi za večino ostarelega bosanskega voznega parka - VW Golf 2, Škoda Felicia, Yugo...

Kje bivamo?
Bivamo v naslednjih krajih:
- Ščit, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.
- Mostar, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.
- Konjic, hotel 3***, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.
- Sarajevo, hotel 4****, dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami in vključenim zajtrkom.

Kaj je vključeno v ceno?

 • organiziran povratni prevoz vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Mostar - Sarajevo - Celje, 
 • 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi z ločenimi posteljami s kopalnico v hotelih 3*** in 4****,
 • 5 dni kolesarjenja,
 • izotonični napitki za čas med kolesarjenjem,
 • strokovni spremljevalec na kolesu s širokim kolesarskim predznanjem,
 • okrepne postaje med kolesarjenjem,
 • izredni servis kolesa med kolesarjenjem,
 • stroški organizacije in priprave potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno?

 • individualni ogledi v sklopu potovanja (ogled bunkerja vstopnina 10€)
 • stroški večerje - v času kosila bomo na kolesu :)

Kako si bomo organizirali prehrano?
V času kosila bomo v večini primerov na kolesu. Za prvi dan svetujemo, da imate s sabo potno malico, 2., 3.in 4. dan bo na sporedu kosilo iz žepa kolesarske majice ali pekarne ob poti. 
Na večerje se bomo odpravili v katero izmed lokalnih restavracij.

Možna doplačila?

 • enoposteljna soba - odvisno od razpoložljivosti,
 • najem električnega kolesa 130€
 • zavarovanje rizika odpovedi
 • nezgodno zavarovanje za tujino

Za vse zgoraj naštete opcije najboljše če nas kontaktirate po mailu na klemen@natekmi.si in preverili bomo razpoložljive opcije. 

Kako izgledajo kolesarska potovanja z NATEKMI.si?
Naša kolesarska potovanja organiziramo od točke A do Ž z vsemi vmesnimi podrobnostmi. 
Poskrbimo za naslednje detajle vsakega kolesarskega potovanja:

 • transfer do destinacije,
 • uredimo rezervacije hotelov,
 • pripravimo trase kolesarjenja,
 • uredimo transfer prtljage med etapami,
 • spremljevalno vozilo vam nudi urgentni servis vas in vašega kolesa,
 • če ste mnenja, da je trasa pretežka vam ponudimo alternativno traso ali pa se v najtežjih trenutnih usedete v spremljevalno vozilo,
 • poskrbimo, da med kolesarjenjem niste lačni in žejni,
 • ne pozabimo na popoldanski sprehod do lokalnih znamenitosti in vas po želji informiramo o najboljši pivnici v kraju,
 • na koncu poskrbimo za varen povratek domov.

V kolikor se vam zdi, da smo na katerega izmed detajlov pozabili smo vam vedno dosegljivi na 040 234 246 (Klemen)

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa boste na elektronski naslov prejeli sporočilo o spletnem nakupu. Prijavo potrdite s plačilom akontacije v višini 30% zneska potovanja, mi pa vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Vas še karkoli zanima?
Na voljo smo vam na številki 040 234 246 (Klemen) ali po mailu: klemen@natekmi.si.

© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.