GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022

GRAN CANARIA - kolesarski paradiž! 20. februar - 1. marec 2022 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 5/2/7
Iščete idealno lokacijo za pobeg pred neprijaznimi zimskimi razmerami? Vabljeni, da se nam pridružite na kolesarjenju po Gran Canarii.

Otok Gran Canaria, ki sicer velja za tretji največji  Kanarski otok marsikateri kolesar poimenuje kar "zimski kolesarski paradiž"! Z relativno dobro asfaltno podlago, mirnimi cestami, minimalno padavinami in povprečnimi temperaturami okrog 21 stopinj izgleda kot, da so ga ustvarili cestni kolesarji za cestne kolesarje! 

Otok sicer leži le 150 kilometrov zahodno od Maroka in na isti zemljepisni širini kot Sahara - a čeprav so na jugu peščene plaže in sipine, to ni puščava. Pokrajina na Gran Canarii je zelo raznolika, od vulkanske neplodne do zelo zelene na rodovitnih območij. To sicer ni kraj za podiranje rekordov glede največjih, najdaljših in najbolj ikoničnih vzponov, vsekakor pa vzponov ne bo manjkalo!

Kako izgleda naše potovanje? 
Organiziramo celotno potovanje od prevoza na letališče, do povratka v Slovenijo in vam tako omogočimo, da je vaša edina skrb prihod na zbirno mesto z ustreznimi potovalnimi dokumenti.

Kolesarjenje je v večini primerov organizirano od točke A do B z organiziranim kombi prevozom na izhodišče. Takšen način potovanja nam omogoča, da si lahko kolesarske trase prilagajamo vremenskim pogojem in željam kolesarjem. Predvsem pa nam bo to omogočilo, da bomo s kolesi prekolesarili na otoku tudi tiste ceste, ki bi v primeru krožnih tur bile zunaj našega kolesarskega dosega. 

Vse podrobnosti potovanja vam opišemo v nadaljevanju!

InStock
1.087,00 €
1.032,65 €
-5%
Na zalogi ( 2 )

Podrobnejši opis

1. dan (20.februar): Transfer na Gran Canario
Zjutraj se bomo  z organiziranim prevozom odpeljali proti Italiji vse do letališča Milan Bergamo, ki je iz Ljubljane oddaljen približno 4 ure in pol vožnje. Seveda bomo poskrbeli tudi za transport vašega kolesa v kolikor si kolo ne boste izposodili na Gran Canarii. Po prihodu na letališče sledi check-in prtljage in koles ter 4h in 30 minut leta do letališča Las Palmas de Gran Canaria.
Sledil bo prevzem spremljevalnega vozila, organiziran prevoz do naše "baze"* v enem izmed apartmajskih naselij v okolici Maspalomasa, večerja v eni izmed lokalnih restavracij in večerna predstavitev predvidenih voženj v naslednjih 9 dneh potovanja. 
* "baza" = 4 bungalovi za 2 osebe z ločenimi posteljami v apartmajskem naselju v kraju Maspalomas. Vsak bungalov vključuje: 1x spalnica za 2 osebi z ločenimi posteljami, kopalnica, terasa, kuhinja, skupni bazen.

2. dan (21.februar): Čas za prve resne kilometre v letu 2022?!?
Zjutraj se bomo vsi tisti, ki na otok ne bomo vzeli svojih koles najprej odpravili v bližnjo izposojevalnico prevzet kolesa, vsi ostali pa boste lahko uživali v malenkost bolj lagodnem jutru - vendar le do 10.00 ure!
Za prvi dan smo se odločili pripraviti krožno turo preko enega izmed najbolj priljubljenih vzponov na otoku, do vasice Soria. Po začetnih 8 kilometrih ogrevanja ob obalni cesti iz Maspalomasa nas bo pot vodila v idilično dolino Soria, kjer bomo po dobrih 13 kilometrih z vzponom v istoimensko vasico. Po 5,1km vzpona bomo s povprečnim naklonom 8,1% bo trud poplačan s slavnim mango-papaja juicom v lokalni gostilni Casa Fernando.
Po osvežitvi bo sledilo še približno 3 kilometre vzpona, 30 razgibanih kilometrov mimo prekrasnih jezov Presa de las Ninas proti Ayacati, od koder sledi dolg spust mimo Fatage nazajo".
Skupno boste prevozili 95 kilometrov in 2335 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase: 

3.dan (22.februar): Nacionalni park Tamadaba
Zjutraj se bomo razdelili v 2 skupini. Prvo skupino bomo zaradi skalnega podora in posledično zaprte ceste odpeljali do Mogana. Sledilo bo obvezno slikanje pri  starem vendar izredno lepo ohranjenem mlinu na veter v istoimenski vasici, Molino del Viento. Od tam se bo cesta naslednjih 8 kilometrov vzpenjala do razgledne ploščadi Veneguera (povprečni naklon 5,4%). Sledi spust mimo "mavričnih skal" in že boste ponovno plezali proti 683 metrov visoki razgledni točki San Nicolas. Istoimensko mesto bo pod nami in mimo mnogih nasadov bananovcev se boste podali v osrčje nacionalnega parka Tamadaba. Nacionalni park je poznan predvsem po borovcih in strmih pečinah, ki se dvigujejo strmo iz morja. Zaradi ogromnega podora skal so sicer del obalne ceste po pečinah zamenjali s tuneli, vendar brez skrbi - razgledi bodo zagotovo poplačali trud! Po izstopu iz NP Tamadaba se bomo odpravili v skrito dolino Agaete. Le ta velja za najbolj zeleno dolino na otoku!  
Skupno boste prevozili 90 kilometrov in 2700 višinskih metrov vzpona. (brez skrbi, nihče vas ne bo preganjal,če se ne povzpenete do vrha doline Agaete in tako prihranite nekaj 100 višinskih metrov vzpona)
Podrobnosti trase:
Verjetno se sprašujete kakšna je zgodba 2. skupine? S kombijem jo bomo prepeljali do doline Agaete in od tam bo traso premagala v obratnem vrstnem redu, kot 1. skupina. 

4.dan (23. februar): Skok na najvišjo točko otoka - Pico de las Nieves.
Kot že naslov pove - cilj je danes znan. Vzpon na najvišjo točko! 1. skupina se bo na vrh povzpela direktno iz naše "baze" v Maspalomasu in se po tem spustila na sever, medtem ko bo 2. skupina po jutranjem transferju napadla najvišji vrh otoka iz severa in se po tem spustila v našo "bazo".
Med tem seveda ne bo manjkalo čudovitih razgledov ob prehodu iz skalnatega juga otoka v precej bolj zeleni severni del otoka. Kolesarjenje zaključite kako drugače kot v lokalni slaščičarni v mestecu Galdar.
Skupno boste prevozili 96 kilometrov in 2950 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:

5.dan (24. februar): Prost dan - coffee ride :) 
Za nami bo že skoraj polovica potovanja in tako pride tudi čas za počitek. Dopoldne boste po želji lahko izkoristili za tako imenovani coffee ride - sproščeno, neintenzivno vožnjo z obveznim postankom na kavi in sladici. Popoldne pa se bomo s kombijem odpravili v glavno mesto Gran Canarie - Las Palmas. Seveda ni naključje, da se v Las Palmas ravno v terminu od 11. februarja do 6. marca odvija tudi pustni karneval. 

6.dan (25. februar): Dolina solz 
Dobro jutro! Pred vami je najtežji dan našega kolesarskega potovanja po Gran Canarii - Dolina solz!
Vse skupaj se bo začelo dokaj podobno kot vse ostale dni na otoku. Jutranji transfer obeh skupin do Mogana, oziroma skladno z željami in pripravljenostjo posamezne skupine. Začetkih 30 kilometrov do mesta San Nicolas nam bo poznanih iz preteklih dni. Od tu pa se bomo preko nasadov bananovcev počasi začeli vzpenjati po sicer zelo lepi in slikoviti dolini. Zapomnite si le eno, ko se pred vami pojavi ogromen jez, je napočil čas za verjetno zadnjo malico v naslednjih 12 kilometrih, kajti od začetka pravega trpljenja vas loči le še kilometer. Sledilo bo peklenskih 1080 višinskih metrov s povprečnim naklonom 10% - no, vmes je še 1 km spusta, tako da je bolj realnih povprečnih 12%. Naj vas potolažimo. Po tem, ko boste premagali vzpon in osvojili višino 1380 metrov bo muk skoraj v celoti konec. Sledil bo dolg spust proti Fatagi, še zadnja 2 kilometra vzpona in finalni spust do naše "baze". Premagali boste lahko 94 kilometrov in 3050 višinskih metrov vzpona!
Brez skrbi - spremljevalni kombi je vedno v bližini in tako se lahko trasa vedno skrajša!
Podrobnosti trase: 

7.dan (26. februar): Še enkrat proti vrhu!
Klasično jutro! Zajtrk, kava, preverimo kolesa, preverimo traso in akcija - že smo s kombijem na poti v bližnji Vecindario. Tokrat se bomo proti vrhu povzpeli iz nam še neznane smeri, sledil bo check in na vrhu, pogled proti znameniti skali Rocque Nublo in če bo sreča ozremo v daljavi še Tenerife! Sledila bo še ena izmed mnogih neznanih cest proti dolini, skozi vulkansko pokrajino z bogato zeleno vegetacijo in obveznim postankom v osrčju naravnega rezervata Caldera de Los Marteles. Ob povratku v Vecindarijo bosta opciji naslednji:
- ravninskih 30 kilometrov do naše "baze" v Maspalomasu (ps. teren je idealen za podiranje hitrostnih rekordov, kajti večino dni v letu je na tem odseku močan veter v hrbet)
- kava + tortica + CocaCola in povratek s kombijem. 
Skupno boste tisti najbolj zagriženi prekolesarili 117 kilometrov in 2800 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

8.dan (27. februar): Diagonala vzhod - zahod in obratno! 
Kot že ime pove - otok bomo tokrat prečili iz vzhodne na zahodno stran in obratno. Obljubimo vam vsaj 2 spektakularna razgleda. Prvi bo ob obisku prostranih borovih gozdov v notranjosti nacionalnega parka Tamadaba, nasledji pa bo z roba vulkanskega kraterja Pico de Bandama na višini 569m. To sta tudi vrhunca dneva in vse tiste z bolj bolečimi nogami bomo zagotovo poskušali prepričati naj odvozijo vsaj ta dva dela trase!
Skupno boste lahko prekolesarili 92,8 kilometrov in 2900 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase: 

9.dan (28. februar): Zadnji dan kolesarjenja na otoku!
Za skorajšnje slovo od Gran Canarie se bomo podali na krožno vožnjo. Ponovno boste osvojili lokalni Alpe d Huez - vzpon na Sorijo in od tam nadaljevali do Ayacate, ta bo z višino 1300metrov tudi najvišja točka 9. dne kolesarjenja. Sledilo bo nekaj razgibanega terena in po tem spust do Santa Lucije di Tirajana (mimogrede - še ena do zadnjega dne neprevožena cesta). Od tam sledi spust do vsem že dobro poznanega Vecindaria. Sledi še 17 kilometrov ravnine in le držimo lahko pesti, da bo na tem delu tako kot ponavadi veter v hrbet:)! 
Prekolesarili boste 117 kilometrov in 2500 višinskih metrov vzpona. Seveda lahko traso po želji tudi skrajšamo!
Podrobnosti trase:

Po povratku v nastanitev bo sledilo vračilo izposojenih koles in sproščene priprave na odhod proti domu. 
Vse skupaj bomo zaključili z neobvezno skupno večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

10.dan (1. marec): Čas za odhod domov
Zajtrk, zadnji coffee ride, kosilo, pakiranje/vračilo koles in hop proti domu. Predviden odhod letala je ob 18:40, predviden pristanek pa ob 23:55. Sledil bo organiziran prevoz do Ljubljane oziroma Celja, predviden povratek med 05:00 in 06:00 uro. 

Kakšno je februarja vreme na Gran Canarii?
Gran Canaria velja tako rekoč za otok večne pomladi. Povprečne temperature ob morju so v februarju okrog 22 stopinj. Skupaj z višino sicer pada tudi temperatura in to je tudi eden izmed razlogov zakaj je na večini dnevnih tur prisotno spremljevalno vozilo. 
Sicer pa se vreme na otoku hitro spreminja. Znano je tudi, da na severnem delu otoka dežuje precej bolj pogosto kot na južnem in iz enakega razloga je tudi veliko bolj zelen.
Vsekakor bomo kolesarske ture posameznih dni prilagajali tudi vremenski napovedi. Naš cilj je, da z nami maksimalno uživate in ob tem raziščete čim več skritih kotičkov otoka! 

Kaj pa če so kolesarske ture zame pretežke?
Kolesarske ture organiziramo na način, da se v večini primerov lahko skrajšajo oziroma prilagodijo telesni pripravljenosti kolesarja/kolesarke. V neposredni bližini bo na večini tur tudi spremljevalno vozilo in če bo res prezahtevno - bo vedno na voljo 8 prostih sedežev!

Kaj je vključeno v ceno?
- transfer vas in vašega kolesa na relaciji Celje - Ljubljana - letališče Milan Bergamo - Ljubljana - Celje,
- vsi kombi prevozi na destinaciji,
- 9x nočitev v opremljenih bungalovih za 2 osebi na obrobju mesta Maspalomas, 
- okrepne postaje med kolesarjenjem - ob prisotnosti spremljevalnega vozila,
- izotonični in ostali osvežilni napitki med kolesarjenjem,
- spremljevalno vozilo delno z 1. in delno z 2. skupino med kolesarjenjem,
- izredni servis kolesa na terenu,
- stroški organizacije potovanja.

Kaj ni vključeno v ceno potovanja?
- letalska karta: 
zaradi pogostih odpovedi letov letalskih prevoznikov smo bili prisiljeni tveganje odpovedi leta prenesti na udeležence potovanja.
Na Gran Canario bomo leteli z letalskim ponudnikom Ryanair dne 20.2. iz letališča Milan Bergamo na letališče Gran Canaria in se vračali iz letališča Gran Canaria na letališče Milan Bergamo dne 1.3.. V obe smeri leti direkten let. 
Glede na trenutno cene (10. november) se cena letalske karte z 1 malim kosom ročne prtlage + 1 kosom ročne prtljage do 10 kilogramov giblje okrog 120€ + strošek prevoza kolesa (opcijsko, v kolikor želite kolesariti na svojem kolesu) 120€. 
Ob prijavi na potovanje bomo namesto vas opravili tudi nakup letalske karte, ker pa se cene dnevno spreminjajo je letalsko karto nemogoče vključiti v osnovno ceno potovanja.

Možna doplačila?
- zavarovanje za primer odpovedi:
     - enostavno kritje 29,7€,
     - razširjeno kritje 41,3€,
Podrobnosti posameznega zavarovanja lahko preberete na povezavi: 
https://www.zav-sava.si/media/store/sl-SI/Dokumenti-web/Obrazci-in-dokumenti/IDD/IPID-Kreditna/Zavarovanje-rizika-odpovedi-turisticnih-potovanj.pdf
- izposoja kolesa na otoku od 136€ naprej za celotno obdobje potovanja,
- enoposteljna soba 240€.

Covid ukrepi in omejitve?
Skladno z veljavnimi ukrepi je za vstop na Gran Canario pogoj izpolnjevanje pogoja PCT. Pri tem morate spoštovati naslednje omejitve:
- (P) PREBOLELI: Potrdilo je veljavno 11 do 180 dni od pozitivnega PCR testa. Potrdilo mora biti izdani s strani uradne zdravstvene službe. in v angleškem, nemškem ali španskem jeziku.
- (C) CEPLJENI: Od prejema drugega odmerka je preteklo vsaj 14 dni. 
- (T) TESTIRANI: Potrebujete PCR test, ki ni starejši od 72 ur ali hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur. 
Vsako potrdilo mora biti izdano v Angleškem, Nemškem ali Španskem jeziku.
Za vstop v Španijo je pred odhodom potrebno tudi izpolniti SpTH Spain Travel Health (https://spth.gob.es/) preko katere prejmemo tudi QR kodo, ki jo bomo kasneje potrebovali na letališču. 

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Lahko nam pošljete tudi email z vašimi osebnimi podatki (ime, priimek, naslov in datum rojstva) na naslov klemen@natekmi.si s pripisom Prijava Gran Canaria ali pa nas pokličete na 040 234 246.

Vas še karkoli zanima?
Pokličite nas na 040 234 246
 ali nam pošljite sporočilo na klemen@natekmi.si in odgovorili vam bomo!

 

Specifikacije

Ciljna destinacija Španija
© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.