Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022

Andaluzija in skok v Gibraltar! 1.- 8. april 2022 « Nazaj

Število prijavljenih/prostih mest/max. udeležencev = 5/2/7
Andaluzija! Sončna regija na skrajnem jugu zahodu Španije. Apnenčasti vrhovi, bele vasi, spektakularni razgledi, skrite in ne prometne ceste globoko v podeželju, tapasi, okusno oljčno olje, slavno oblečeni bikoborci v gneči mesta - vse to in še več nam bo ponudila Andaluzija z mešanico evropske in arabske kulture.  
Ob 630 kilometrih kolesarjenja skozi regijo bomo ves čas potovali med turistično Ruoto del Sol (Sončna obala Španije - 300 sončnih dni na leto) in manjšimi mesti z bogato zgodovino v notranjosti. Ob popoldnevih po kolesarjenju pa bo čas tudi za tapase v katerem izmed lokalnih barov in sprehod do lokalnih znamenitosti!

  

Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
1.045,00 €
992,75 €
-5%

Podrobnejši opis

1. dan (1.april): Transfer v Andaluzijo
Zjutraj se bomo z organiziranim prevozom odpeljali proti letališču v Bergamu. Sledil bo check-in prtljage in koles (lahko si ga tudi izposodite v Malagi) in že bomo leteli proti Malagi. Po pristanku sledi organiziran prevoz do hotela, sestava koles in večerni skok v center v eno izmed lokalnih restavracij. 

2. dan (2.april): V zaledje Andaluzije
Po hotelskem zajtrku bo čas za akcijo. Zapustili bomo tako imenovano sončno obalo in se odpravili proti zaledju Andaluzije. Naš cilj bo Ronda. Mesto s 35.000 prebivalci leži na samem robu pečine  in je znano predvsem po bogatem pečatu Mavrov*, ki so tu živeli v preteklosti, najstarejši ohranjeni bikoborski areni iz leta 1749 in po 120 metrov visokem mostu v katerem se je včasih nahajal zapor. Skupno boste prekolesarili 89 kilometrov in 1800 višinskih metrov vzpona.
Skupno boste prevozili 103 kilometre in 1600 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:

(vsem tistim, ki stran spremljate preko mobilnih telefonov predlagamo, da za pomikanje nižje 
na strani podrsate  s prstom ob zemljevidu)
3. dan (3.april): Naravni park Grazalema
Na sporedu bo krožna tura v osrčje naravnega parka Grazalema. Začeli bomo z razgibanim terenom vse od Ronde do vasice Zahara de la Sierra, ki velja za eno najbolj fotogeničnih belih vasic v gorovju Grazalema. Tam se bo začel vzpon na Puerto de Las Palomas. Gre 13,8km dolg vzpon s povprečnim naklonom 6%. V 826 višinskih metrih vzpona se boste povzpeli 1189 metrov nad morjem.  Za občutek - Steven Kruijswijk je leta 2018 med 4. etapo dirke Routa del Sol 2.HC potreboval za vzpon 33 minut in 55 sekund. 
Po končanem vzponu se bomo spustili v vas Grazalema, ki velja za središče istoimenskega naravnega parka. Od tam pa naprej proti naši nastanitvi v še eni beli vasici Ubrigue. Vasica pa je poznana predvsem po industriji usnja. Sicer pa boste prosto popoldne lahko izkoristili na hotelskem bazenu ali pa za raziskovanje mesta - možnost ogleda arene in muzeja bikoborbe ali pa le sprehod do baročne javne fintane in vodnjaka Al Andalus Los Nueve Canos (vodnjak devetih cevi). Skupno boste prevozili 95 kilometrov in 1820 višinskih metrov vzpona. Lahko pa ste brez skrbi - traso lahko tudi podaljšate :).
Podrobnosti trase:

* "Mavri" - muslimanska vojska sestavljena iz Berberov, severnoafriškega plemena in Arabcev, ki so leta 711 našega štetja napadli območje Španije ustvarili islamsko cesarstvo - ostanki le tega so vidni v celotni Andaluziji.

4. dan (4.april): Gibraltar
Zjutraj bomo vašo prtljago naložili v kombi, vi pa se boste s kolesi odpeljali proti Gibraltarju - majhni angleški koloniji na skrajnem jugu Iberskega polotoka. Trasa bo sicer v prvem delu precej razgibana od 60km naprej in vse do prečkanja meje z Gibraltarjem pa boste lahko kolesarili brez skrbi pred vzponi. Turo boste zaključili z vzponom na 426 metrov visoko Gibraltarsko skalo v družbi makaki opic. Po obveznem fotografiranju Gibraltarske ožine in afriške celine, ki bo na dosegu roke bo sledil spust v mestece in obvezno angleško popoldne - fish & chipps namesto tapasov in pivo namesto vina - no, ali pa samo skodelica angleškega čaja :). 
Podrobnosti trase:
5. dan (5.april): Coffee ride - dan odmora 
Po 3 zahtevnih etapah bo napočil tudi čas za počitek. Pred nami bo 25 kilometrov obalnega kolesarjenja in dodatnih 15 km blagega vzpona. Med kolesarjenjem se bomo  ustavili v kateri izmed slaščičarn s pogledom na morje in tako čim bolj napolnili baterije za drugi del potovanja po Andaluziji. Spanje imamo sicer rezervirano v malem domačem hotelu v vasici Casares na višini 420 metrov, tako da - nekaj vzpenjanja vas vseeno čaka. 
Podrobnosti trase:

6. dan (6.april): Gorska etapa!
Pred vami bo čisto prava gorska etapa s 83 kilometri in 2300 višinskimi metri vzpona! Tokrat bo namesto Pueblos Biancos (belih vasi) na sporedu posebnost. Vasica Juzscar oziroma Vasica Smrkcev. Leta 2011 so v vasi namreč snemali film Smrkci, lokalne oblasti in prebivalci pa so se po tem odločili, da celotno vasico ohranijo v značilni modri barvi. Po ogledu vasi se boste preko prostranih nasadov hrasta plutovca začeli spuščati nazaj proti naši nastanitvi v okolici Ronde. 
Podrobnosti trase:

7. dan (7.april): Povratek na Costa del Sol!
"Teden dni dopusta hitro mine, socialna pa kaj več ne da!"
Pred vami je zadnji dan kolesarjenja v Andaluziji! Zjutraj bomo prtljago naložili v spremljevalno vozilo in hop na kolo proti morju. Prekolesarili boste 102 kilometrov in 1500 višinskih metrov vzpona vse do povratka v  ribiško vasico Torremollinos, kjer se bo prvi dan tudi začela naša ekskurzija po Andaluziji.
Preostanek dneva bomo izkoristili za vračilo izposojenih koles, oziroma za pakiranje koles pred potovanjem proti domu.  
Najbolj pridni boste prevozili 103km in 1600 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:

8. dan (8.marec): Malaga brez kolesa!
Čas slovesa od Andaluzije trka na vrata, čas do našega popoldanskega leta proti Bergamu  pa bomo izkoristili za raziskovanje glavnerga mesta Andaluzije. Po sprehodu po mestnih ulicah, si bomo privoščili še zadnje tapase in se na naposled okrog 15:00 ure odpravili proti letališču. Sledi vračilo vozila, pregled prtljage in ob 18:00 bomo poleteli proti Bergamu. Pristanek je predvidem ob 20:30 uri. Povratek v Ljubljano in Celje pa 5 oziroma 6 ur po pristanku. 

Kakšno je aprilsko vreme v Andaluziji?
Temperature aprila v Andaluziji se tekom dneva gibajo okrog 22 stopinj. Ponoči se lahko v zaledju ohladi tudi na 10 stopinj. V obalnih mestih temperatura pade malenkost manj.  Povprečje je v marcu 9 sončnih ur na dan in v tem času bomo tudi mi poskušali izpeljati vse naše ture. Glede na to, da v povprečju aprila dežuje 5 dni v mesecu upamo, da ne bomo zadeli ravno teh dni.

Kakšna kolesarska oblačila potrebujem?
Osnovna oprema bi bil kratek komplet dresov, rokavčki, brezrokavnik in nogavčniki. Če se bo v torbi znašel tudi kakšen dolg dres in anorak za primer dežja ne bo nič narobe.  

Kaj pa v primeru slabega vremena?
V primeru slabega vremena se vedno trudimo, da najdemo alternativo predvideni trasi. Glede na to, da se selimo iz dneva v dan skozi Andaluzijo, bomo v primeru vremena nesprejemljivega za kolesarjenje prtljago in kolesa naložili na kombi in opravili transfer v naslednji hotel.

Kaj pa če so kolesarske ture zame pretežke?
Brez skrbi, skozi celotno potovanje bo na voljo tudi spremljevalno vozilo. Tako, da lahko turo vedno skrajšate oziroma si jo olajšate na najtežjih delih poti.

Kaj je vključeno v ceno?
- transfer vas in vašega kolesa na relaciji Ljubljana - letališče Bergamo - Ljubljana
- vsi kombi prevozi na destinaciji
- 7x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah z ločenimi posteljami ( 1 noč 4***, 5 noči 3***, 1 noč 2**)
- okrepne postaje med kolesarjenjem
- izotonični in ostali osvežilni napitki med kolesarjenjem
- spremljevalno vozilo med kolesarjenjem
- izredni servis kolesa na terenu
- stroški organizacije potovanja

Kaj ni vključeno v ceno potovanja?
- letalska karta: zaradi pogostih odpovedi letov letalskih prevoznikov smo bili prisiljeni nakup letalskih kart opraviti šele ob prijavi potnikov.
V Andaluzijo (Malaga) bomo leteli z letalskim ponudnikom Ryanair dne 1.4. iz letališča Milan Bergamo na letališče Malaga in se vračali iz letališča Malaga na letališče Milan Bergamo dne 8.4. V obe smeri leti direkten let. 
Glede na trenutno cene (12. november) se cena letalske karte z 1 malim kosom ročne prtlage + 1 kosom ročne prtljage do 10 kilogramov giblje okrog 90€ + strošek prevoza kolesa (opcijsko) 120€. 
Ob prijavi na potovanje bomo namesto vas opravili tudi nakup letalske karte, ker pa se cene dnevno spreminjajo je letalsko karto nemogoče vključiti v osnovno ceno potovanja.
Možna doplačila?
- izposoja kolesa v Andaluziji od 156€ naprej za celotno obdobje potovanja (karbonsko kolo Orbea Orca M30, oprema Shimano 105),
- zavarovanje za primer odpovedi:
     - enostavno kritje 29,7€
     - razširjeno kritje 41,3€
Podrobnosti posameznega zavarovanja lahko preberete na povezavi: 
https://www.zav-sava.si/media/store/sl-SI/Dokumenti-web/Obrazci-in-dokumenti/IDD/IPID-Kreditna/Zavarovanje-rizika-odpovedi-turisticnih-potovanj.pdf
Zavarovanje je potrebno skleniti ob prijavi na potovanje.
- enoposteljna soba 249€.

Kako se prijavite?
Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

Lahko nam pošljete tudi email z vašimi osebnimi podatki (ime, priimek, naslov in datum rojstva - enako kot v osebnem dokumentu) na naslov klemen@natekmi.si s pripisom Prijava Andaluzija ali pa nas pokličete na 040 656 599 (Klemen). 

Vas še karkoli zanima?
Pokličite nas na 040 234 246 ali nam pošljite sporočilo na klemen@natekmi.si in odgovorili vam bomo!

 

Specifikacije

Ciljna destinacija Španija
© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.