MALLORCA! 20.-27. marec 2022 :: natekmi športni center
Še do brezplačne dostave
MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022 MALLORCA! 20.-27. marec 2022

MALLORCA! 20.-27. marec 2022 « Nazaj

793
Naša šifra: 793

POTOVANJE JE RAZPRODANO - PONOVIMO V LETU 2023

Mallorca, španski otok s Sredozemskem morju skupaj z Menorco, Ibizo in nekaj manjšimi otoki tvori Balearske otoke. Vsem je skupno toplo mediteransko podnebje, ki s povprečnimi temperaturami v marcu med 13 in 18 stopinjami celzija, omogočajo skoraj idealne pogoje za kolesarjenje. 

Zakaj Mallorca?

 • Ugodno vreme. Ste vedeli, da je na Mallorci kar 300 sončnih dni na leto?
 • Gorovje Serra de Tramuntana zaznamujejo ozke ceste z malo prometna in neverjetnimi razgledi. Idealno za kolesarjenje.
 • Kombinacija hribovja na severu in razgibanega terena na centralnem delu otoka, omogoča idealne pogoje za kolesarjenje ne glede na vašo pripravljenost.

Vas vse skupaj še vedno zanima? Podrobnosti potovanja najdete spodaj!

OutOfStock
799,00 €
759,05 €
-5%
Ni na zalogi
Dobavljivost: približno 0 dni

Podrobnejši opis


1. dan (20. marec) : Potovanje na Mallorco

Zelo zgodaj zjutraj se bomo iz Ljubljane s kombijem odpravili proti Bergamu od koder bomo ob 8:45 uri poleteli proti Mallorci. Pristanek je planiran ob 10:20, sledi čakanje na prtljago in morebitna kolesa, po tem pa hop v kombi in proti naši bazi v malem obmorskem kraju Cala Sant Vincente.  Tam se bomo nastanili v apartmajski hiši (4 dvoposteljne splanice z ločenimi posteljami) in se kasneje odpravili vbližnji Port de Pollenca v eno izmed številnih izposojevalnic koles iskati prevozno sredstvo za teden dni kolesarjenja, ki bo pred nami.
Vsi tisti, ki boste na otok peljali svoje kolo, boste lahko ta čas izkoristili za sestavo svojega kolesa, ali pa vam bomo ob tem pomagali mi.
Glede na to, da je v tem času sončni zahod na Mallorci ob 18:45 uri, vam prvi dan prav veliko kolesarjenja ne bomo obljubljani! V kolikor pa bo volje dovolj, se bomo odpravili na uvodni coffee ride.

2. dan (21. marec) : AKCIJA, čas je za biciklizem turizem!
Za ogrevanje v naš teden kolesarjenja se bomo s kolesi odpravili proti svetilniku Far del Cap Salines - le ta leži na najbolj južni točki otoka.
Trasa kolesarjenja bo idealna za uvod v prihodnje dni, v veliki meri je ravninska - izjema je samo vzpon do samostana Sant Salvador, ki leži ob mestu Felanitx. Vsi tisti, ki se boste z vrha 509 metrov visokega vzpona želeli razgledati po otoku boste morali premagati 4,3 kilometre in 400 višinskih metrov vzpona.
Skozi celotno traso boste prevozili 102 kilometra in 1020 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase: 

Po končanem kolesarjenju sledi povratek v apartmaje in prost preostanek dneva.

3. dan (22. marec): Najbolj zahodna točka otoka!
Pred nami bo še en dolg dan na kolesu. 108 kilometrov in 1600 višinskih metrov vzpona. Vsi tisti, ki boste pričeli s kolesarjenjem pred apartmajem se boste lahko do dobra ogreli pred vzponom, kajti v prvih 60 kilometrih boste naredili vsega 420 višinskih metrov. Ob tem boste vseskozi imeli na svoji desni gorovje Serre de Tramuntana (del UNESCO naravne in kulturne dediščine). V osrčje le tega se boste podali mimo vasice Esporles, mimo muzeja La Granja https://www.lagranja.net/ ( muzej tradicije in kulture na otoku) in naprej vse do starodavne vasice Banjalbufar s prekrasnim pogledom na morje. Od tu naprej, nas bo pot vodila čez drm in strm vse do našega cilja v najbolj zahodni vasici na Malorki - Sant Elm.
Vsi tisti, ki boste traso odpeljali v obratni smeri - zjutraj bo na sporedu najprej transfer, po tem obvezna kava ob morju in že se bomo peljali proti prvi skupini. Vodnik na kolesu vas bo zapustil, ko se bomo srečali s prvo skupino. 
Podrobnosti trase:

 

4. dan (23. marec): Kraljevska etapa!

Zjutraj se bo prvi del skupine od apartmajev odpeljav proti zahodni strani gorovja Serra de Tramuntana. Po tem, ko boste "priplezali na plato" bodo na voljo 2 različni opciji za nadaljevanje trase. Spodaj bo opisana tista verjetno najbolj zahtevna.
Iz gorova Serra de Tramuntana se spustimo v obmorsko vasico Port de Sa Calobra. Sledi 600 višinskih metrov vzpona, nekaj vožnje "gore dole" in ponovno spust. Tokrat po eni izmed najbolj slikovitih in poznanih cest na otoku, do obmorske vasice Port de Soller. 
V takšni turi nam bodo števci pokazali nič manj kot 87 kilometrov in 2300 višinskih metrov vzpona. 
Podrobnosti trase:

P.s.: Vsi tisti, ki vam je etapa z 2300 višinskimi metri premalo - brez skrbi, dodatnih možnosti je vedno dovolj. 

5. dan (24. marec): Čas za počitek - coffee ride, s kolesom seveda!
Zjutraj bomo po klasičnem sporedu najprej pozajtrkovali in se nato s kolesi odpravili proti najbolj severni točki otoka, ki leži na rtu Cap de Formentor. Cesta do rta velja zaradi številnih klifov in lepih razgledov za eno izmed najbolj obiskanih točk na otoku. 
Mi bodo za pot do svetilnika morali prevoziti 28 kilometrov in 500 višinskih metrov - enaka razdalja pa bo pred nami tudi ob povratku nazaj do apartmajev. Smo kaj pozabili? Seveda, med kolesarjenjem bomo poskušali poiskati kakšno kavarno s kar najbolšim pogledom na morje in po možnosti s slastnim sladoledom. Vse samo zato, da napolnimo glikogenske zaloge za naslednje dni. 
Podrobnosti trase:

6. dan (25 marec): Še en dan v gorovju Tramuntana
Zjutraj se boste vsi tisti kilometrov željni lahko odpravili proti izhodišču v kraju Selva s kolesom. Vsi ostali se bomo do tja zapeljali s kombijem in se v kraju Selva počasi priključili preostalemu delu skupine. Skupaj se bomo začeli vzpenjati proti najvišji točki našega potovanja, 850 metrov visokemu "prelazu" Puig Major.  (Puig Major se sicer imenuje tudi s 1445 metri najvišji vrh na otoku, nanj pelje sicer tudi cesta, vendar je večino leta zaprta za promet). Z vrha se bomo spustili za približno 600 višinskih metrov vse do vasice Soller. Od tam bomo po okrepčilu napadli še istoimenski prelaz Coll de Soller (497m nad morjem). Sledilo bo nekaj spusta in še zadnji vzpon na 550 metrov visoki Col d Honor. Od tam nas bo do cilja pri avtomobilu ločilo le še 27 kilometrov razgibanega terena. 

Podrobnosti trase: 

7.dan (26. marec): Še zadnja tura ...

Prišel bo dan za poslovilno turo na otoku. Tokrat se bomo odpravili proti skrajnemu vzhodu otoka do pristaniške vasice. Predvidena je krožna tura v razdalji 147 kilometrov s 1580 višinci. Lahko pa ste brez skrbi, kajti z vami bo spremljevalno vozilo in tako boste imeli na polovici poti možnost, da traso kolesarjenja skrajšate in se s kombijem odpravite nazaj na našo izhodišče. 
Sama trasa nas bo vodila iz našega domačega kraja do Port du Pollenca ob obali do sosednjega mesteca Alcudia in od tam naprej mimo mesta Can Picafort proti vzhodu. Skrajno vzhodno točko otoka bomo dosegli ob svetelniku Cap de Pera po 58 kilometrih kolesarjenja. Povratek bo sledil skozi zaledna mesta in vasi Majorke vse do naše nastanitve v Port du Pollenca. 

Trasa kolesarjenja: 

Preostanek dneva bomo izkoristili za vračilo najetih koles oziroma za pakiranje koles pred povratkom v domovino. 

8. dan (27. marec): Čas za odhod domov!

Zjutraj bomo zapustili apartmajsko hišo in se odpravili proti glavnemu mestu Palma de Mallorca. Sledil bo dopoldanski sprehod in odmor za kosilo. Po tem pa se bomo odpravili proti letališču. Predviden čas poleta proti Bergamu je ob 17.35 uri. Po prihodu v Bergamo se bo počakalo na prevzem prtljage, po tem pa se boste z organiziranim prevozom vrnili v Ljubljano. 

Kako potekajo transferji na otoku?
Skupina se razdeli na 2 dela. Pri tem prvi del skupine od točke A proti točki B, mi pa v vmesnem času poskrbimo za transfer drugega dela skupine v točko B in le ta kolesari v obratni smeri proti točki A. Spremljevalno vozilo kasneje pobere prvi del skupine in jih prepelje nazaj na izhodišče. 
Deluje zakomplicirano? Brez skrbi, izkušnje iz preteklosti so pokazale, da je takšen model učinkovit. 
Velika prednost pri takšnem načinu kolesarjenja je to, da si lahko s kolesom ogledati bolj oddaljene kraje, ki jih v primeru krožnih tur ne bi mogli obiskati. 

Cena vključuje:

 • organiziran prevoz Ljubljana - Bergamo - Ljubljana,
 • organiziran prevoz do nastanitve v kraju Cala San Vicente,
 • 7x nočitev v apartmajih z dvoposteljnimi sobami,
 • spremstvo med kolesarjenjem na otoku,
 • 6 dni kolesarjenja.

Kaj ni vključeno v ceno potovanja?
- letalska karta: 
zaradi pogostih odpovedi letov letalskih prevoznikov smo bili prisiljeni tveganje odpovedi leta prenesti na udeležence potovanja.
Na Mallorco bomo leteli z letalskim ponudnikom Ryanair dne 20.3. iz letališča Milan Bergamo, na letališče Palma de Mallorca. Vračali se bomo iz letališča Palma de Mallorca na letališče Milan Bergamo dne 27.3. V obe smeri leti direkten let. 
Glede na trenutno cene (10. november) se cena letalske karte z 1 malim kosom ročne prtlage + 1 kosom ročne prtljage do 10 kilogramov giblje okrog 120€ + strošek prevoza kolesa (opcijsko, v kolikor želite kolesariti na svojem kolesu) 120€. 
Ob prijavi na potovanje bomo namesto vas opravili tudi nakup letalske karte, ker pa se cene dnevno spreminjajo je letalsko karto nemogoče vključiti v osnovno ceno potovanja.

Možna doplačila: 

 • najem kolesa. Cene se gibljejo od 15 do 30€ na dan,
 • lastno kolo na Majorki = 120€ (kolo je potrebno spakirati v škatlo ali torbo in primerno zaščititi za transport na letalu),
 • enoposteljna soba v skupni apartmajski hiši = 150€.

Covid ukrepi in omejitve?
Skladno z veljavnimi ukrepi je za vstop na Gran Canario pogoj izpolnjevanje pogoja PCT. Pri tem morate spoštovati naslednje omejitve:
- (P) PREBOLELI: Potrdilo je veljavno 11 do 180 dni od pozitivnega PCR testa. Potrdilo mora biti izdani s strani uradne zdravstvene službe. in v angleškem, nemškem ali španskem jeziku.
- (C) CEPLJENI: Od prejema drugega odmerka je preteklo vsaj 14 dni. 
- (T) TESTIRANI: Potrebujete PCR test, ki ni starejši od 72 ur ali hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur. 
Vsako potrdilo mora biti izdano v Angleškem, Nemškem ali Španskem jeziku.
Za vstop v Španijo je pred odhodom potrebno tudi izpolniti SpTH Spain Travel Health (https://spth.gob.es/) preko katere prejmemo tudi QR kodo, ki jo bomo kasneje potrebovali na letališču. 

Kako se prijavite?

Na samem začetku tega zapisa kliknete gumb  V KOŠARICO in po tem sledite navodilom za nakup. Po vnosu vašim podatkov in zaključku nakupa vam bomo poslali predračun. Po plačilu akontacije v višini 30% zneska potovanja vam bomo poslali še račun in prijavnico na potovanje.
Preostanek zneska je potrebno poravnati 14 dni do odhoda na potovanje. 

 

Vas še karkoli zanima?

Na voljo smo vam na številki 040 234 246 ali po mailu: klemen@natekmi.si.

Specifikacije

Ciljna destinacija Španija
© natekmi športni center. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani natekmi športni center poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu natekmi športni center
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.